Nogomet

Choupo-Moting in Kimmich pozitivna na novi koronavirus

München, 24. 11. 2021 19.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Napadalec nemškega nogometnega velikana Bayerna iz Münchna Eric Maxim Choupo-Moting je bil pozitiven na novi koronavirus, je zapisala nemška tiskovna agencija dpa. Bavarci so na svoji klubski spletni strani pred kratkim zapisali, da so okužbo potrdili tudi pri 26-letnemu nemškemu reprezentantu Joshui Kimmichu.

"Napadalec Bayerna je v skladu z zdravstvenimi navodili v samoizolaciji v svojem domu, njegovo počutje pa je dobro," je v izjavi za javnost zapisal bavarski klub za Erica Choupo-Motinga, podobno sporočilo pa so zapisali tudi pri Joshui Kimmichu, ki je nedavno šokiral nemško javnost s priznanjem, da ni cepljen proti covidu-19. Njegovo priznanje je bilo presenetljivo predvsem, ker je kmalu po začetku pandemije covid-19 bil velik zagovornik kampanje za promocijo cepljenja.

Joshua Kimmich
Joshua Kimmich FOTO: AP

Poleg kamerunskega reprezentanta Choupo-Motinga so v samoizolaciji še štirje nogometaši Bayerna, prav vsi so bili po petkovem porazu v Augsburgu z 1:2 v stiku z okuženo osebo. Po napovedih Münchenskega kluba bodo igralci, ki niso bili cepljeni, v času karantene ostali brez prihodkov, saj jim klub v tem času ne bo izplačeval plače.

Dvaintridesetletni Choupo-Moting ni odpotoval na torkovo tekmo Lige prvakov v Ukrajino, kjer je Bayern premagal Dinamo iz Kijeva z 2:1. Poleg njega so manjkali tudi Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala in Michael Cuisance, ki so iz preventivnih razlogov prav tako v karanteni. Že pred časom sta bila pri Bayernu okužena tudi Niklas Süle in Josip Stanišić.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

McGregor---
25. 11. 2021 10.08
+1
Okužil se od cepljenega soigralca
McGregor---
25. 11. 2021 10.09
+1
Trenutno imajo v Münchnu okuženega Niklasa Süleja, ki je sicer COVID v preteklosti že prebolel, prav tako pa je prejel vse dosedanje odmerke cepiva. vir: nogomania.com
Bojan Hojs
24. 11. 2021 21.49
po eni strani vredi..prebolela pa ta mela mir..