Nogomet

Chris Wood s hat-trickom pokopal Newcastle United, uspešna tudi Liverpool in Man United

Newcastle upon Tyne, 26. 12. 2023 18.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.K., A.V., STA
Komentarji
0

Na tako imenovan Boxing Day sta 19. krog angleške Premier lige začela Newcastle United in Nottingham Forest. Varovanci Eddieja Howa so povedli v 23. minuti tekme, nato pa jih je pokopal njihov nekdanji napadalec Chris Wood, ki je s tremi zadetki poskrbel za popoln preobrat in četrto ligaško zmago Foresta v sezoni. V poznopopoldanskem obračunu je Liverpool upravičil vlogo favorita in z 2:0 v gosteh premagal Burnley, v večernem pa so nogometaši Manchester Uniteda po zaostanku z 0:2 zrežirali pravi preobrat in s 3:2 ugnali Aston Villo.

Nogometaši Newcastle Uniteda, ki so sicer odlično začeli sezono, so doživeli še šesti poraz na zadnjih sedmih tekmah v vseh tekmovanjih. Tokrat je bil od Srak boljši Nottingham Forest, ki je vknjižil prvo zmago pod vodstvom novega trenerja Nuna Espirita Santa, ki je vodenje dvakratnih prvakov Evrope prevzel pred manj kot tednom dni.

Za junaka tekme se je izkazal 32-letni novozelandski napadalec Chris Wood, ki je na tej tekmi dosegel več ligaških golov na St. James' Parku, kot mu jih je uspelo v 18 nastopih za Newcastle United.

Statistika tekme Newcastle United - Nottingham Forest
Statistika tekme Newcastle United - Nottingham Forest FOTO: Sofascore.com

Statistika tekme Newcastle United - Nottingham Forest

Za Liverpool je Darwin Nunez v polno zadel v šesti minuti, zatem so mu sodniki dva gola razveljavili po posredovanju Vara, končni izid pa je v 90. minuti postavil Diogo Jota.

Z Liverpoolom bi se na vrhu lahko izenačila Aston Villa. Na gostovanju v Manchestru je bila proti Unitedu na dobri poti, saj je po prvem polčasu, ki se je končal s koncertom žvižgov domačim nogometašev, vodila z 2:0. Toda v drugem je prišlo do popolnega preobrata, ki ga je začel Alejandro Garnacho. Gol na začetku drugega polčasa so mu sodniki sicer razveljavili, naslednja dva, v 59. in 71. minuti, pa ne. Zmago je gostiteljem, ki so se vrnili na šesto mesto, zagotovil gol Rasmusa Hojlunda v 82. minuti, to je bil na 15. tekmi njegov prvi za United. Slednji je prekinil niz štirih tekem brez zmage.

Statistika tekme: Burnley vs. Livrpool
Statistika tekme: Burnley vs. Livrpool FOTO: Sofascore.com

https://www.sofascore.com/sl/liverpool-burnley/gsU#id:11352554

Izidi 19. kroga angleške Premier lige:

Newcastle United - Nottingham Forest             1:3

Burnley - Liverpool 0:2 (0:1)

Manchester United - Aston Villa 3:2 (0:2)

Bournemouth - Fulham                                            3:0 

Sheffield United - Luton                                            2:3 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.