Nogomet

Barcelonin zaključni juriš ni obrodil sadov, Eintracht zasluženo v polfinale

Barcelona, 14. 04. 2022 20.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
A.V., Ž.K., T.Š.
Komentarji
188

Nogometaši Eintrachta iz Frankfurta so zasluženi polfinalisti Lige Europa, saj so bili v skupnem seštevku dvoboja s favorizirano Barcelono boljši s 4:3 (1:1, 3:2). Gosti so po izjemnem prvem polčasu, ki so ga po zadetkih Filipa Kostića in Rafaela Borreja dobili z 2:0, tudi v nadaljevanju tekme brezhibno izvajali taktični načrt svojega trenerja Oliverja Glasnerja. Tudi dva zadetka Blaugrane v izdihljajih tekme (Busquets, Depay) nista bila dovolj za popoln preobrat.

Več videovsebin
  • Vrhunci povratnih četrtfinalnih tekem Lige Evropa
    15:10
    Vrhunci povratnih četrtfinalnih tekem Lige Evropa
  • Barcelona - Eintracht 2:3
    01:00
    Barcelona - Eintracht 2:3
  • Barcelona - Eintracht 1:3
    00:40
    Barcelona - Eintracht 1:3
  • Barcelona - Eintracht 0:3
    01:20
    Barcelona - Eintracht 0:3
  • Barcelona - Eintracht 0:2
    01:10
    Barcelona - Eintracht 0:2
  • Barcelona - Eintracht 0:1
    02:00
    Barcelona - Eintracht 0:1

Pred začetkom povratne četrtfinalne tekme v Ligi Evropa med Barcelono in Eintrachtom so bili mnogi prepričani, da bodo varovanci trenerja Xavija Hernandeza vendarle unovčili večjo posamično kakovost in posledično nadaljevali impresiven niz petnajstih tekem brez poraza. Toda to je bil očitno račun brez odlično organiziranega in taktično brezhibno pripravljenega moštva iz Frankfurta, ki je obračun na kultnem Camp Nouu začelo odločno in brez strahu.

Neodločen izid s prve tekme pred tednom dni (1:1) je obetal odprt in negotov boj za polfinalno vstopnico drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja, ki pa se za Blaugrano ne bi mogel začeti slabše. Že v 3. minuti je namreč v kazenskem prostoru domačih Eric Garcia nepravilno oviral gostujočega napadalca Jesperja Lindstroma in glavnemu sodniku srečanja - Portugalcu Arturju Diasu - ni preostalo drugega, kot da je pokazal na belo točko. Zanesljivi izvajalec najstrožje kazni je bil Filip Kostić, ki je tako šokiral lepo zapolnjene tribune Camp Noua. Barca je po uvodnem hladnem tušu zaigrala za odtenek bolje in v 9. minuti izvedla hiter protinapad, Ousmane Dembele je potegnil po desni strani in poslal visok predložek v kazenski prostor Nemcev, kjer je najvišje skočil nekdanji član londonskega Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang, ki pa je z glavo meril prek vrat. Morda najlepšo priložnost za domačo zasedbo v prvem polčasu je v 18. minuti zapravil Ronald Araujo, potem ko je prosti strel za Barco z leve strani izvedel Jordi Alba, omenjeni Araujo pa je z neposredne bližine meril preveč po sredini, tako da je gostujoči vratar Kevin Trapp s skrajnimi napori žogo odbil v kot. 

Gosti so v 35. minuti vnovič zapretili prek zelo razpoloženega Ansgarja Knauffa, ki pa je lepo akcijo Eintrachta zaključil preslabo za dobro postavljenega Marca-Andreja ter Stegna. To, kar ni kapitaliziral Knauff, je v naslednjem napadu njegov soigralec Rafael Borre, ki je dosegel fantastičen zadetek s približno 20 metrov od vrat Ter Stegna za povišanje vodstva Frankfurtčanov na 2:0. Do konca prvega polčasa so varovanci trenerja Oliverja Glasnerja še enkrat nevarno ogrozili Barcina vrata, ko je Knauff lepo iz igre vrgel Albo in stekel sam proti Ter Stegnu, a je njegov strel zletel prek prečnika. 

Filip Kostić je rutinirano izvedel enajstmetrovko za vodstvo Eintrachta z 1:0.
Filip Kostić je rutinirano izvedel enajstmetrovko za vodstvo Eintrachta z 1:0. FOTO: AP

Barcelona tudi v nadaljevanju jalova
Do prve omembe vredne priložnosti v nadaljevanju tekme je prišla Barcelona, v 56. minuti se je namreč Aubameyang znašel sam pred Trappom, ki pa je iz tega dvoboja izšel kot zmagovalec.

Eintracht se je disciplinirano branil in bil za bojevito igro na sredini igrišča nagrajen s tretjim zadetkom, oziroma drugim Filipa Kostića v 67. minuti, ki je s tem bržkone zabil zadnji žebelj v krsto neprepoznavne Barcelone. Daichi Kamada bi lahko v 78. minuti še dodatno "ubil" domače, a je žoga po njegovem strelu švignila mimo leve vratnice. Ko se je že zdelo, da domači ne bodo prišli niti do častnega zadetka, je v prvi minuti sodnikovega dodatka neubranljivo z razdalje meril Sergio Busquets.

Končni izid je v 101. minuti z uspešno izvedeno enajstmetrovko postavil Memphis Depay.

Statistika tekme Barcelona - Eintracht Frankfurt
Statistika tekme Barcelona - Eintracht Frankfurt FOTO: Sofascore.com

Pred povratnim srečanjem na Camp Nouu Barca v vlogi izrazite favoritinje
Čeprav Barcelona ni izkusila poraza že na zadnjih petnajstih tekmah v vseh tekmovanjih (!), pa se trener trenutno drugouvrščenega moštva španskega državnega prvenstva dobro zaveda, da so bili njegovi varovanci na prvi tekmi pred tednom dni v Frankfurtu pod pričakovano ravnijo. 

"Nenehno ponavljam, da danes vsi znajo igrati nogomet. Slabih moštev tako rekoč ni. Eintracht smo zelo dobro spoznali pred tednom dni in potrdilo se je, kar sem o njegovih igralcih vedel že prej, in sicer da gre za zelo kakovostno moštvo. Če kdo misli, da nas na domači zelenici čaka lažje delo, se močno moti," pred nocojšnjo povratno tekmo na Camp Nouu razmišlja strateg blaugrane Xavi Hernández, ki bo zaradi zdravstvenih težav tudi tokrat pogrešal nekaj standardnih članov iz obrambne vrste. "Poškodba dimelj Gerarda Piquéja je težje narave, prav tako ne moremo računati niti na Sergiña Desta, Sergija Roberta in Samuela Umtitija. Dani Alves je začel individualne treninge, a bo še nekaj časa odsoten z igrišč. Skratka, težav je več kot dovolj, a sprejemamo vlogo favorita. Na nocojšnji tekmi moramo pokazati bistveno več, če želimo napredovati v polfinale Lige Evropa," svari 42-letni katalonski strokovnjak, ki je, odkar je sedel na vročo trenersko klop, prerodil igro Barcelone.

Statistika najboljšega igralca tekme Filipa Kostića
Statistika najboljšega igralca tekme Filipa Kostića FOTO: AP

Barcelona prepričljivejša od Eintrachta
Ta je v zares impozantni formi, saj je tudi v domačem ligaškem tekmovanju močno napredovala po lestvici navzgor. Čeprav je naslov prvaka bržkone oddan madridskemu Realu, bodo v katalonski prestolnici storili vse, da bi ohranili (vsaj) drugo mesto. Eintracht na drugi strani ni tako prepričljiv v nemškem prvenstvu. Zadnji poraz proti Freiburgu (1:2) je trenerju Oliverju Glasnerju prinesel tudi nekaj (kadrovskih) težav, saj najverjetneje ne bo mogel računati na odličnega vezista Djibrila Sowa (poškodba kolenskih vezi). "Čaka nas težek obračun, toda vse razen polfinala bi bil za nas velik neuspeh," še dodaja Xavi Hernández.

"V Barcelono smo pripotovali z jasno željo po napredovanju v polfinale. Vemo, da nas čaka izjemno zahtevna naloga, a verjamem, da nismo brez možnosti. Tako kot naš tekmec se tudi mi ubadamo z določenimi kadrovskimi težavami, toda to je vrhunski šport. Kljub vsemu bomo storili vse, da bi uglednemu nasprotniku zagrenili življenje," optimistično pravi Glasner, ki dodaja, da bo poleg omenjenega Sowa iz istega razloga pogrešal tudi Christopherja Lenza in Dianta Ramaja.

Liga Evropa, četrtfinale, povratna tekma, izid:
Barcelona - Eintracht 2:3 (0:2) /1:1/*
Busquets 91., Depay 101.; Kostić 4./11-m, 67., Borre 36.
Barcelona: Ter Stegen; Araujo, Mingueza, García, Alba; Pedri, Busquets, Gavi; Dembele, Aubameyang, Torres.

Eintracht Frankfurt: Trapp; Toure, Hinteregger, Ndicka; Knauff, Rode, Jakić, Kostić; Lindstrom, Kamada; Borre.  

Opomba:
* - izid prve tekme

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.06

Najlepša hvala za vašo pozornost,

bodite z nami zopet čez slabe dva tedna, ko bomo prenašali polfinalni tekmi Lige prvakov!

22.58

Najboljši igralec tekme pa kdo drug kot Filip Kostić, ki je dosegel dva zadetka

Konec tekme

Eintracht je zdržal, Nemci gredo v polfinale Lige Evropa!

Tam jih čaka West Ham United, ki je s kar 3:0 odpravil Lyon.

101'

Depay uspešen za 2:3!

Barceloni so ostale še sekunde upanja ...

100'

Enajstmetrovka za Barcelono!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (188)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Paštašutar
16. 04. 2022 08.50
-7
34 ur od tekme,še kar ne vem kdo so bili fantje v belih dresih🙃🙃 Če kdo ve,vem da ste redki,naj prosim napiše😇😇HVALA🤣🤣🤣
Od Halerja ati
16. 04. 2022 10.40
+6
Real sigurno ne hihihi ker Real v belih dresih Barca v gosteh naseska po litki 4:0. Zato pa si jezkan na njih ti moj jezni fantek 🙈
Paštašutar
16. 04. 2022 14.29
-5
Real je igral tisto tekmo v črnih dresih če me spomin ne vara,še zmeraj pa ne vem,zdaj že po 4o urah,kdo so bili v četrtek fantje v belih dresih😇🙃🤣
Lucky
15. 04. 2022 19.48
+7
Gledal sem samo 2. polčas, ampak menda je bil prvi podoben. Kot sem že parkrat napisal, tanki smo še. Samo čakal sem, kdaj bo Mingueza spet desni bočni. Ampak kaj dosti izbire ni imel. Kot da se je čas zavrtel za pol leta nazaj. Toliko napačnih podaj, da ne moreš verjet. Ne strinjam se s Samomoje glede Dembeleja. Vztrajam da mu vsaka 10 pade na nogo in mogoče vsaka 5, ko podaja. Kot sem že enkrat napisal, je kot Zlatko Vujović. Dolg for in če na hitrost doseže kaj. Po desni pa, če ne igra Alves, je čudež, da se kaj zgodi. Barca je s temle samo solidna ekipa. Za vrhunske dosežke pa bo pretekl še nekaj vode. Koliko, je pa odvisno od tega, kdaj se bojo rešl balasta od prejšnje uprave. Tisti, ki hvalte Dembeleja, mi pa povejte, kako ga lahko primerjaš s Salahom recimo? Plačo drugače ima boljšo. In hoče tako obdržat.
Kollerik
15. 04. 2022 19.57
+3
Prvi polčas je bil katastrofa, drugi boljši, sploh končnica. Dembele postaja kralj asistenc, ki jih ima menda že 10 ali kakšno več. Toda včeraj se sicer dobra naveza Dembele-Auba ni obnesla.
manucao
15. 04. 2022 20.13
-19
Lucky
15. 04. 2022 20.28
+5
Kollerik, to je pa vse kar ima. Kakorkoli, Xavi ga serje, če res vztraja, da ostaneta Dembele in Roberto. Mislim, Roberto? Oba sta nategovala Barco v zimskem. Sej pravim, tolk problemov je, da moraš imet jeklene živce. Predvsem želje in realnost.
Kollerik
15. 04. 2022 21.22
+1
Pri Dembeleju je zadaj še Laporta, kateremu je francoz tako zelo všeč, da ga ima celo za boljšega od samega Mbappeja, kot smo lahko brali. Glede Roberta ne vem. Kmalu bo prišel v igro Fati, toda zaradi poškodbe včeraj smo zdaj na sveže zgubili Pe**rija za najmanj mesec dni.
RdečiKarton
15. 04. 2022 19.14
-19
Sem mislil da je tekma v Frankfurtu ne pa na Camp Nou. Barcinh ultrasov, kot da ni bilo. Sami turisti na stadionu in pa v večini navijači Eintrachta. Xavi pa jokal da je to sramota, da se to nebi smelo zgodit in da so zato izgubili. Hvala ekipi in navijačem Eintrachta za neprecenljivo ponižanje FCB kot institucije na vseh nivojih.
Paštašutar
15. 04. 2022 18.50
-15
Zdaj je že skoraj cel dan mimo,pa mi še zmeraj ni nobeden razložil s kom so včeraj igrali kataLONCI🙃
Vladimir.Krutov
15. 04. 2022 17.46
+18
Se zgodi...nobene informacije nimam da je ekipa raspadla...trener odstopil...stadion porušil in klub bankrotiral.....tekme sicer nisem gledal ....vsi ki realno gledate v kakšnem položaju je klub..tako v finančnem kot ekipnem stanju se nimate česa sramovati....sam bom še vedno simpatizer barce ker mi nekatere vrednote v življenju pomenijo več kot neki pokal ki ima na sebi madež....če me kaj moti je blatenje mladih domačih igralcev....jaz jih bom zagovarjal vedno in povsod....v nedeljo bom pogledal real v ponedeljek pa barco.....navijačem barce pa....malo spreglejte kaj delate na portalu....malo zavito v tančico....nekdo vam je to že lepo napisal....upam da pogruntate bistvo.....barca ima na portalu bistveno boljše navijače kot ostali klubi.....navijajte za svoje še naprej....nogomet je več kot igra....
ImamLastnoMnenje
15. 04. 2022 16.00
-20
Če Barcelona izgubi, je to zaradi sodnikov, navijačev, napačnega vetra, premočnega sonca....nikoli pa zaradi svoje nesposobnosti! Več kot očitno je še Liga Evropa zanje veliko prezahtevna! Če se kdo ne strinja, naj pa predloži nasprotne dokaze.
Iniesta
15. 04. 2022 15.12
-19
Ćavija čaka še precej dela ... Nujno potrebuje enega zunajserijskega igralca, ki je sposoben s potezo ali dve odločiti tekmo, ko se ta lomi. Tega trenutno nima, zato so izgubili ...
Kollerik
15. 04. 2022 13.23
+7
Alien spodaj dokazuje, da ima njegova primtivnost vendarle manire...kar pa se visokega letanja tiče.... Malce še počakajmo...😁
Campeones34
15. 04. 2022 15.37
-18
Real je presegel svoje cilje v letošnji sezoni, noben ni niti sanjal da lahk pridejo v polfinale. Barca pa je tudi presegla svoje cilje, nihce ni pricakoval, da bo šla čez 1/8 finala lige evropa
alien8potnik
15. 04. 2022 13.04
-22
kaj naj rečem? ura resnice za tiste barsine navijače, ki se malo preveč šopirite po tem forumu. običajno nisem privoščljiv. ampak nekaterim med vami pa tole prav privoščim. ker če kaj, mi gre na živce navijaški primitivizem. skratka, malo manj se duvajte. niste bogovi. vaša barsa se je lepo pobrala pod xavijem, všeč mi je, kako igra, ampak tudi drugi klubi so dobri in igrajo lepo. pa lep dan še naprej :)
dark horse
15. 04. 2022 12.24
+6
Kripsl si je vzel svoje 3 min cel dan že visi tu piše oslarije
Kollerik
15. 04. 2022 12.29
+7
Forum mu je celo življenje, kaj češ...😆
cripstoned
15. 04. 2022 12.31
-25
pozabljate hejteri da ste vi tukaj za pocitnice, praznike, nova leta itd...kako vas bolimo navijaci reala..hahahahaha
Kollerik
15. 04. 2022 13.25
+14
Pacient se niti ne zaveda, da smeti pod člankom o Barci... 😁😆
manucao
15. 04. 2022 12.23
-23
Ker o igri Barcelone ni potrebno izbirati besed napišem samo še enkrat. 30.000 navijačev Frankfurta v gnezdu Blaugrane - neprecenjljivo.
drimtim
15. 04. 2022 12.52
+10
V gnezdu bunkeraškega penalreala rutiniranih 0:4.
samomojemnenje
15. 04. 2022 12.13
+4
Nemci so zasluženo napredovali. Obramba barce je spet pokala po šivih. Garsia ni za slovensko ligo, čeprav smo od njega pričakovali več. Edini, ki je včeraj igral dobro, je bil Dembele. Tudi Mingueza na desnem boku je bila Xavijeva napaka. Ampak glavo gor. Ta sezona gre h koncu. Nekaj okrepitev in naslednjo sezono bo morda kaj boljše.
HALAcR7
15. 04. 2022 12.06
-22
Beli dresi so jih zmedli,hahahah
Paštašutar
15. 04. 2022 12.02
-20
Že dva dni prosim,da mi nekdo pove s kom so včeraj igrali kataLONCI,a res noben ne ve ?!?!?!?
DarkHorse
15. 04. 2022 11.55
-19
Nemci so rak rana za visoko leteče barcarje tu gor😂👌🥂🥂👊
Thor
15. 04. 2022 11.48
-18
nemški blitzkrieg odplaknil katalonce iz druge lige evropa ahahahaha
Kollerika
15. 04. 2022 11.50
-19
Ja so jih prizemljili da bodo pomenili še dosti časa. Sploh navijači tu gor ki so bili čisto naduti in arogantni. Zdej so spet pridni kužeki v svoji utici:))
tomaz.hren@siol.net
15. 04. 2022 11.46
+9
Za Barco navijam že več kot 30 let in ne glede na to kdo igra za ta klub. Bistvo Barce je bila in bo njena igra. Lahko le zapišem, da po zaostanku treh golov, so se zbrali in zabil dva gola. Prav tako pa je potrebno vedeti, da to kar se je v Barci premaknilo od menjave trenerja meji na nemogoče. Ekipa, ki je bila v razsulu je začela igrati lep nogomet. V ekipi so mladi ne izkušeni igralci in kljub temu so uspeli narediti kar nekaj zelo odmevnih rezultatov. Skratka naslednje leto bomo navijači lahko zahtevali lovorike, to leto pa bi potrebno, do konca narediti rekonstrukcijo ekipe.
Kollerik
15. 04. 2022 12.08
+6
tomaz, nasplošno smo dobili mnogo več kot smo pričakovali, če sem iskren. Xavi je preporodil ekipo in to je sploh prvi poraz po kar 15. tekmah! Seveda, včeraj se je lepo videlo, kaj in kje bo potrebno še postoriti za prihodnje zmage. Pa tudi z organizatorji se bo potrebno pomeniti kako to, da jim je uspelo iz kultnega stadiona sredi Barcelone napraviti Frankfurt v malem. Izraz Aubamayanga na začetku tekme je glede tega povedal več kot dovolj.
manucao
15. 04. 2022 12.17
-25
Ja Frankfurt v malem. Dobro si to napisal. Imaš moj plus. Verjetno so za to krivi navijači Frankfurta, predvidevam. Ker 30.000 navijačev Barcelone ne bi prišlo v niti eno mesto. Tu je bistvo vsega. Klub brez navijačev, brez duše.
Kollerik
15. 04. 2022 12.26
+4
In ta klub "brez duše" vam je zadnjič zabil poker golov na vaši 120. obletnici... vedno znova vas je potrebno naučiti spoštovanja.
cripstoned
15. 04. 2022 12.52
-24
ahahhaahhaa...vsako sezono podpisem en poraz proti barceloni z rezultatom 0:8 ce je treba...dokler vas zbrcamo iz superpokala in ga osvojimo ter imamo 12 tock prednosti v laligi in igramo polfinale lige prvakov je ta zmaga barce nepomembna...seveda je za vas pomembna ker se ne veselite toliko zmage barce pac pa da lahko provocirate...ampak se dobro da je tukaj krispi ki vam zapira usta z dejstvi in se dobro da je tukaj karma ki vam pravtako vzame kompetence, veselje in vse ostale dobre stvari...kollerik boljse da si tiho ali pa jokas in lazes o sodnikih ter navijas za city ker kaj drugega ti tako ali tako ne presotane..
Kollerik
15. 04. 2022 13.21
+4
Kollerik
15. 04. 2022 14.43
+17
DarkHorse
15. 04. 2022 11.23
-21
Kar ste iskali to ste dobili. Kje je tisti 265004 bla bla? Od zaušnice je verjetno šou po pomirjevala.
MesOjediPinGvin
15. 04. 2022 12.25
+3
Lahko si glasna, ko so Chelsea-ju razveljavili regularen gol. Tako kot Borre ni igral z roko v svojem kazenskem.
DarkHorse
15. 04. 2022 11.21
-21
Mogoče pa bi finale vidli u konferenčni ligi? Neeee ne verjamem:DD
intelektor
15. 04. 2022 11.15
+16
🔞 🤭 Zanimivo vas je brati, samo to bom pripomnil in na kratko dodal ... v VELIK PONOS, CAST, DOSTOJANSTVO in osebnostna VREDNOST je navijati za BARÇO v dobrem in slabem, za razliko, kot npr. za REAL temu ne more biti tako, saj bi potemtakem tudi vsi Barçini navijaci pred Barço navijali za Real, se posebej tisti, ki zanjo stiskamo pesti iz casov pred Guardiolo ter Messi-jem & co. Prezapleteno? Argumentacija: Najlazje in naenostavneje je zaceti navijati za ekipe, ki imajo takrat ali nasploh najvec lovorik, zato to najvec pove o osebnih vrednotah taksnih "navijacev"=licemercev, preracunljivcev, gloryhunter-jev, snobov, ipd. Moj poklon redkim Realovim navijacem, ki premorejo plemenite osebnostne vrednote, mimo opisanih in kritika vsem Barçinim simpatizerjem/navijacem, ki kot doticni Real-ovci pod Barçine, hodijo smetiti pod njihove clanke. Cista roka cisto umije, umazanci se boste pa med seboj mazali vekomaj, ne glede na klub/e❗ Kot tudi za mene ni levih ali desnih, ipd., ampak samo dobri ali slabi, posteni ali neposteni, pravicni ali nepravicni, sposobni ali nesposobni, sportni ali nesportni, tako je v vseh segmentih druzbe/zivljenja, zato tudi v sport-u❗ Ker pa smo ljudje razumska bitja, smo sposobni(nagnjeni) tudi zlorabljati inteligenco, zato smo najhujse zveri med zivecimi bitji in vedno, vec ali manj, pristranski, povem, da bom v osnovi vedno stopil v bran pismenega/mentalno zdravega Barçinega simpatizerja/navijaca, iz razloga, ker ni izbral najlazjo in najenostavnejso pot lojalnosti, sploh ko "njegov" klub pade, ipd., a on ostaja in vstaja skupaj z njim! To, kar je Barça dozivela """vceraj""" je vec, kot smo od nje lahko pricakovali se pred nekaj meseci. Izpadla je zasluzeno in cestitke Eintracht-u! Za Barço je to velik neuspeh, za mene pricakovan spodrslaj, ki bi po daljsi pozitivni konstantnosti(LaLiga/vemo, kam so jo sovrazniki, zlonamernezi, pacienti uvrscali pred tem) , prisel slej kot prej❗ Veselim se prihodnosti in tudi sedanjost ni slaba, ce smo pravicno skromni oz. ce posteno pogledamo na celoto v klubu. To je vse od mene ... za vas doticni(moderator mi je zbrisal cel post zaradi ustreznega naziva, ki sem vam ga nadel) in lep pozdrav vsem, ki to niste❗ 💯% VISCA BARÇA 🙇 ❗🍀❗
DarkHorse
15. 04. 2022 11.20
-22
Nisem u temu tvojmu zmazku zaslediu da si čestitau Frankfurtu ki so vas čisto nadigrali in razbili?
tomaz.hren@siol.net
15. 04. 2022 11.31
+27
manucao
15. 04. 2022 12.21
-28
15. 04. 2022 20.54
+12
Tisti ki zna brati.. za nekatere je to znanstvena fantastika..