Nogomet

Cilj Slovencev ostaja obstanek v diviziji

Ljubljana, 22. 09. 2022 19.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Strokovni štab slovenske nogometne reprezentance gotovo veseli dejstvo, da v tej klubski sezoni pri atenskemu Panathinaikosu navdušujejo Andraž Šporar, Benjamin Verbič in Adam Gnezda Čerin. Zeleni iz grške prestolnice so na petih tekmah zabeležili prav toliko zmag in navijače Panathinaikosa je zajela prava evforija, saj že vrsto let niso bili v tako obetavnem položaju. Dobra forma omenjene trojice bo selektorju slovenske izbrane vrste Matjažu Keku gotovo v pomoč na tekmah proti kakovostnima reprezentancama Švedske in Norveške v Ligi narodov, kjer naši nogometaši še naprej verjamejo v obstanek.

Več videovsebin
  • Pogovor z Gregorjem Sikoškom
    02:44
    Pogovor z Gregorjem Sikoškom
  • Pogovor z Miho Blažičem
    04:02
    Pogovor z Miho Blažičem
  • Iz 24UR: Šeško: Primerjati se s Haalandom je lahko veliko breme
    02:41
    Iz 24UR: Šeško: Primerjati se s Haalandom je lahko veliko breme
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V slovenski ekipi vlada dobro vzdušje, ki je med drugim tudi posledica dobrih predstav slovenskih reprezentantov v klubskih barvah. Posebej dobro gre letos trojici pri Panathinaikosu, kjer navdušujejo Andraž Šporar, Benjamin Verbič in Adam Gnezda Čerin. "Okoli kluba trenutno vlada pozitivna energija. S petimi zaporednimi zmagami smo zanetili manjšo evforijo, saj so navijači prepoznali, da lahko letos naredimo nekaj več. Zadovoljen sem z minutažo, saj sem odigral vse tekme od začetka do konca. Vesel sem, da mi trener zaupa, da zbiramo točke in igramo dobro kot ekipa," je o odličnem začetku sezone pri grškem velikanu za uradno spletno stran NZS povedal Gnezda Čerin, zadovoljen z dejstvom, da si klubsko slačilnico po novem deli še z reprezentančnima kolegoma. "Po mojem mnenju je zelo pozitivno, da smo v klubu trije Slovenci. Tako za reprezentanco, kot tudi za klub pomagamo en drugemu in vse skupaj je precej lažje."

Adam Gnezda Čerin
Adam Gnezda Čerin FOTO: AP

Slovenijo v prihodnjih dneh čakata dve zahtevni nalogi. "Čakata nas dve težki tekmi, dva kakovostna nasprotnika, ampak mislim, da se lahko enakovredno kosamo z vsemi. To smo nenazadnje pokazali že poleti, ko smo odigrali nekaj odličnih polčasov, a žal tudi kakšnega slabšega, kar se na koncu pozna na točkovni beri. Smo dovolj motivirani in prepričan sem, da lahko zmagamo obe tekmi. Naš cilj je obstanek v tej diviziji," je v izjavi za spletno stran krovne Zveze odločen slovenski vezist, ki se zaveda, da bo ključ do uspeha zaustavitev Erlinga Haalanda. "Gre za fantastičnega napadalca, o katerem ni potrebno zgubljati besed. Smo pa že na prvi tekmi dokazali, da ga lahko odrežemo. Moramo zaustaviti celotno ekipo Norveške in preprečiti dotok kakovostnih žog v višini kazenskega prostora," razkrije načrt Gnezda Čerin.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Intihar
23. 09. 2022 20.13
Sanje so zastojn
Pa kaj
22. 09. 2022 21.19
+2
Cilj bo samo zamenjava Keka..4 leta prodaja meglo
Debely
22. 09. 2022 20.37
+3
Cilj, ki ne bo izpolnjen.