Nogomet

Vodstvo nogometaša preselilo v klubske prostore zaradi kršenja pravil 'lockdowna'

Santiago de Chile, 26. 01. 2021 17.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Čilski prvoligaš Colo-Colo se je odločil za drastičen ukrep: napadalcu Ivanu Moralesu je zaukazal, da mora živeti v klubskih prostorih. V preteklosti se je namreč že prevečkrat zapletel v težave s svojimi sosedi, ker je kršil varnostna pravila, ki v državi veljajo zavoljo epidemije covida-19.

Obetavni mladi čilski reprezentant Ivan Morales je povzročal številne preglavice sosedom.
Obetavni mladi čilski reprezentant Ivan Morales je povzročal številne preglavice sosedom. FOTO: AP

Rigorozen ukrep je sledil številnim pritožbam na račun Ivana Moralesa, 21-letnega napadalca kluba Colo-Colo, češ da 26-letnik prepogosto krši pravila državnega zaprtja. Sosedje zatrjujejo, da je nogometaš pogosto organiziral zabave, na katerih se je popilo precej alkohola. Na njegovem domu se je zbiralo več ljudi, kot je dovoljeno, ob tem pa sta dodatne težave povzročala tudi (pre)glasna glasba in celo ognjemet z balkona, poroča ESPN

Zaradi zabav, ki bi jih v času pandemije covida-19 lahko označili kot precej neokusne, se je vodstvo kluba odločilo, da bo enfanta terribla poslalo v klubske prostore, kjer bo moral preživljati svoj vsakdan precej mirneje kot do sedaj. Morales bo tako po odločitvi kluba živel v Casi Albi, klubskem kompleksu, ki je bil zgrajen leta 2008, tam pa prebivajo mladi nogometni upi. "Na ta način bomo zagotovili potrebno disciplino, ki je nujna za njegove dobre športne predstave," so še zapisali v uradnem klubskem sporočilu. Colo-Colo sicer trenutno zaseda predpredzadnje mesto v čilski prvi ligi. V boju za obstanek bo zato potrebne veliko osredotočenosti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

oiv
26. 01. 2021 18.10
+2
Koliko je star ta nogometaš, 21 ali 26 let. v članku tako napisano da ni mogoče vedeti!
Pessi1
26. 01. 2021 18.16
-1