Nogomet

VIDEO: Cime spet v zmajevem gnezdu

Ljubljana, 28. 05. 2008 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Olimpije so se že pred časom uvrstili v drugo slovensko nogometno ligo, a tu seveda ne nameravajo obstati.

Sebastijan Cimerotič
Sebastijan Cimerotič FOTO: Jani Dolinšek

Bežigrajčani, ki so pred leti novo zgodbo začeli v najnižji, peti ligi, so sedaj le še korak od povratka v prvoligaško druščino, za uresničitev velikega cilja morajo v naslednji sezoni preskočiti še zadnjo oviro. Doslej so zeleno-beli svoje na travniku opravili brez posebnih naprezanj, saj so se sprehodili skozi peto, četrto in sedaj še tretjo ligo. Z jutrišnjo tekmo proti Dobu na stadionu ŽAK v Spodnji Šiški (ob 18. uri) se bodo tudi uradno poslovili od tretjeligaške druščine in se že začeli pripravljati na naslednje izzive. »Olimpija mora zmagovati, Olimpija mora biti močna, zato se bomo pred začetkom naslednje sezone okrepili s 5-6 kakovostnimi posamezniki. O imenih še ne morem, toda lahko potrdim, da gre za prvoligaške igralce, ki bodo za nas pomenili pomembne okrepitve,« pravi trener novopečenih ljubljanskih drugoligašev Jani Pate, ki obljublja v petek popoldan pravi nogometni spektakel z bogatim spremljevalnim programom in seveda prisotnostjo zveste in številne navijaške skupine Green Dragons, ki utegnejo v Šiški pripraviti zares pravo nogometno ozračje. »Piše se velika zgodba Olimpije,« je kratek in jedrnat vodja na terenu in izven njega, nekdanji reprezentant Miran Pavlin, ki še vedno lahko igra na visokem nivoju. Nekateri so še naprej mnenja, da gre za najboljšega aktivnega igralca v Sloveniji. »Vsi mi imamo cilj čim prej priti v prvo ligo. Tam nam je mesto, prepričan sem, da se bomo na bliskovit način uvrstili v elito. Torej napovedujem zmago tudi v drugoligaški konkurenci,« brez dlake na jeziku dodaja Pavlin.

Miran Pavlin v družbi Zlatka Zahoviča.
Miran Pavlin v družbi Zlatka Zahoviča. FOTO: mediaspeed

Za mirno plovbo v drugoligaški konkurenci se pripravlja močnejši finančni načrt. »Po nekaterih predvidevanjih bi za mirno sezono v drugi ligi rabili nekaj več kot pol milijona evrov,« potrjuje direktor kluba Aleš Remih. Slednji se je dotaknil tudi »svetega« imena Olimpija, ki še naprej buri duhove. Predvsem pri Pivovarni Union. »Kot veste je pred časom sodišče zavrnilo pritožbo pivovarne. Ob tej priložnosti bi rad ponudil roko ljubljanski pivovarni želeč boljše sodelovanje. Zavedamo se, kaj vse je Pivovarna Union naredila za ljubljanski in slovenski šport, zato bi rad tesnejše in plodnejše sodelovanje med nami,« še pove Remih in z nasmeškom potrjuje da: »Sebastijan Cimerotič bo jutri podpisal pogodbo s klubom. Ni potrebno posebej poudarjati kaj to pomeni za nas.« Dodajmo še, da je zgodba Cimeta s korejskim Incheon Unitedom s tem bržkone končana. Prulski dribler je po koncu sezone spet prost igralec in ne bo več na »posodo«, kot je bil to primer v zadnjih nekaj sezonah.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drunks
28. 05. 2008 22.08
Komi čakam spet derbije z Mariborom. Ni Slovenske lige če ni Olimpije zravn. Sam še posodobit stadion pa kake sponzorje pa bo hudo.
zmrzli
28. 05. 2008 15.41
Vsi na Žaka v petek