Nogomet

Čiro na nedeljski 'fair play' tekmi

Ljubljana, 15. 09. 2008 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sloviti nogometni trener Miroslav 'Ćiro' Blažević se bo v nedeljo preizkusil na zelenici, tokrat v nasprotni vlogi, kot jo je bil vajen doslej.

Miroslav Blažević prihaja v Ljubljano.
Miroslav Blažević prihaja v Ljubljano. FOTO: Reuters

Miroslav Ćiro Blažević se bo preizkusil v vlogi nogometaša, igral pa bo po 'navodilih' selektorja Saše Udoviča. V športnem parku Kodeljevo bo namreč 21. septembra športno-družabna prireditev s simboličnim naslovom 'Srce športa - dan fair playa'. Osnovni namen dogodka je promocija športnih idealov in vzgoje v duhu športne igre.

Slednjo že drugič zapored pripravlja Zavod za fair play in strpnost v športu, z njo pa bodo 'ubili tri muhe na en mah', saj bodo obeležili tri pomembne dneve hkrati: mednarodni dan srca, mednarodni dan miru in mednarodni dan FIFA fair playa. Osrednji dogodek bo revialna nogometna tekma znanih Slovencev in nogometne družine, z začetkom ob 16. uri. V "dresih" obeh moštev bodo nastopili znani športniki, estradniki, gospodarstveniki, zdravniki, športni novinarji, trenerji, športni profesorji, udeleženci specialne olimpijade Slovenije, navijači in drugi. "Sam rezultat ne bo igral nobene vloge oziroma kakršen koli nogomet v tem tekmovalnem pomenu je v drugotnem ali v petem planu," je dejal selektor ekipe znani Slovenci Sašo Udovič. Kljub temu pa selektor obljublja, da bodo gledalci vendarle prišli na svoj račun.

Vodja prireditve, direktor Zavoda za fair play in strpnost v športu Bojan Jurovič, je poudaril, da bo prireditev v vsakem vremenu, v primeru dežja pa se bodo preselili v športno dvorano Kodeljevo. Z županom Ljubljane pa so se uspeli dogovoriti, da bodo avtobusi mestnega potniškega prometa ta dan potnike vozili brezplačno.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rosel
15. 09. 2008 20.59
Super Sašo!Treba klicat legende!