Nogomet

Čistka na Old Traffordu: pred odhodom je kar šest nogometašev

Manchester, 04. 04. 2019 12.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jose Mourinho je svojemu nasledniku na vroči klopi rdečih vragov prepustil ekipo, ki sicer premore nekaj zares izjemnih posameznikov, a je po drugi strani vse prej kot zaključena celota. Tega se več kot očitno zaveda tudi Ole Gunnar Solskjaer, saj bo Norvežan poleti močno prevetril ekipo.

Solskjaer je po prihodu prebudil nekatere igralce, mednje pa ne spada Alexis Sanchez.
Solskjaer je po prihodu prebudil nekatere igralce, mednje pa ne spada Alexis Sanchez. FOTO: AP
V sredo, 10. aprila, si boste lahko na Kanalu A in VOYO (ob 20.40) ogledali prvo tekmo četrtfinala Lige prvakov med Manchester Unitedom in Barcelono.

Ole Gunnar Solskjaer je po prihodu na klop Manchester Uniteda napravil pravi mali čudež. Vrage je vrnil v boj za štiri najboljša mesta v angleškem prvenstvu, v Ligi prvakov pa je po velikem preobratu napredoval v četrtino finala. A serija slabih rezultatov v zadnjem času je poskrbela, da bodo na Old Traffordu letos morda ostali brez vsega – brez lovorik in brez Lige prvakov v prihodnji sezoni. Navijači in vodstvo si zagotovo ne želijo še ene tako vihrave sezone, kar bodo po vsej verjetno skušali doseči z zelo prevetrenim moštvom. 

Sky Sports poroča, da je na izhodnih vratih kluba kar šest uveljavljenih nogometašev. Ander Herrera bo po vsej verjetnosti poleti podpisal s PSG-jem. Še enega Španca, Juana Mato, pa se povezuje z odhodom v Barcelono. Naslednji na listi odhodov je Čilenec Alexis Sanchez, ki je na Old Trafford prišel kot zveneča okrepitev, a svoje plače, bojda je ta najvišja v Premier League, doslej ni upravičil. Kakšna bo prihodnost nekdanjega topničarja, bo norveški strateg odločal po koncu sezone. Največji problem pri njegovi prodaji pa je prav višina plače, ki je za marsikaterega snubca previsoka.

Vragom se obetajo korenite spremembe v obrambi
Poleti se pričakuje tudi odhod Marcosa Roja. Branilec, ki je zablestel na svetovnem prvenstvu leta 2014, niti ne trenira več s prvo ekipo rdečih vragov, zadnjo tekmo zanje pa je odigral lanskega decembra v Ligi prvakov. Matteo Darmian, letos je za 20-kratne angleške prvake zbral vsega šest nastopov, naj bi se poleti vrnil v rodno Italijo, kjer je pred prihodom na Otok najbolj navdušil v dresu Torina. Bolj ali manj uraden je tudi odhod trenutnega kapetana Antonia Valencie, ki mu klub ni ponudil nove pogodbe in bo poleti lahko odšel brez odškodnine. Še najbolj nejasna je prihodnost vratarja Davida De Gee, ki se s klubom še dogovarja o morebitnem podaljšanju. Zanj se že kar nekaj časa javno zanimajo pri Realu iz Madrida.

Ob takšnem številu odhodov gre pričakovati, da bodo na Old Traffordu poleti tudi veliko zapravljali. Trenutno se kot Herrerino zamenjavo omenja Atleticovega Saula Nigueza. Težave v osrčju obrambe naj bi reševal Napolijev Kalidou Koulibaly, poleg tega pa lahko navijači Uniteda okrepitve v obrambi pričakujejo tudi na obeh bočnih položajih 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TvojPrijatelj
05. 04. 2019 11.07
-4
Najprej se mora Solskjaer prevetriti in prečistiti ter izginit iz kluba.
Maximus
05. 04. 2019 13.51
-1
Dej stari 100 krat sem ti že rekel, nisi vreden grba ki ga nosiš. Ušuškaj se nekam, zamenjaj plenice in srkni malo maminega mleka. To so otroci Manchestra in ti nimaš blage veze ne s klubom ne z nogometom. Skini grb ker mu s svojimi komentarji delaš vesoljno sramoto.
resnicaosvobaja
04. 04. 2019 21.20
+7
Pri Realu se zanimajo za De Gea. Če bi lahko imel Real v vratih dva vratarja sploh ne bi bila slaba odločitev
mpk2
04. 04. 2019 15.08
+9
Samo Pogba naj gre kot prvi! Pridružijo pa naj se še mu Sanchez, Smalling, Bailly in Rojo. Nujno je potrebno zadržati DeGeo in Herrero, tudi Mato. Pripeljat pa Sanhota, Koulbalyja, + ...
Sisli288
04. 04. 2019 21.44
-1
TvojPrijatelj
05. 04. 2019 11.10
-1
mpk2 malo se zamisli kaj pišeš. Kako naj istega igralca pripeljejo v klub dvakrat brez da bi predhodno odšel??? Pa Bailly naj oddide? Resno? Spada med TOP5 centralnih branilcev v Premier League.