Nogomet

City bo znova zapravljal: Guardiola v 'lov' na Alabo in Koulibalyja

Manchester, 15. 07. 2020 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je Arbitražno športno razsodišče (CAS) v Lozani na začetku tedna (pričakovano) Manchester Cityju odpravilo dveletno prepoved nastopanja v evropskih tekmovanjih zaradi domnevnih kršitev Uefinega finančnega fair-playa, so si na Etihadu močno oddahnili. Med drugim zato, da bodo lahko že čez nekaj tednov znova vložili precejšnja denarna sredstva za nove okrepitve.

Če gre verjeti zapisom britanskih medijev, se je strateg meščanov Josep "Pep" Guardiola močno ogrel za usluge dolgoletnega bočnega branilca münchenskega Bayerna Davida Alabo, s katerim je svoj čas 49-letni katalonski strokovnjak že uspešno sodeloval. Obenem pa si je nekdanji trener Barcelone in Bayerna zaželel tudi izvrstnega branilca Napolija Kalidouja Koulibalyja.

Toda v obeh primerih ne bo šlo tako zlahka. Ne glede na to, da so arabski šejki za nove okrepitve pripravljeni odšteti 165 milijonov evrov. V Münchnu in Neaplju so namreč trdno odločeni zadržati svoje najvidnejše člane; ne nazadnje se je na to temo javno že oglasil strateg serijskih nemških državnih prvakov Hansi Flick, ki pod nobenim pogojem ne bo dovolil avstrijskemu reprezentančnemu bočnemu branilcu, da zapusti Saebener Strasse. Podoben status v vrstah Neapeljčanov ima tudi senegalski reprezentant Koulibaly, za katerega je kontroverzni predsednik kluba Aurelio De Laurentiis že napovedal, da ne bo mogel zamenjati klubskega okolja brez plačila visoke odškodnine. Za Senegalčeve usluge se poleg sinjemodrih iz Manchestra zanimajo še pri domačih konkurentih Liverpoolu in Unitedu.     

David Alaba je že dalj časa velika želja trenerja Manchester Cityja Josepa Guardiole.
David Alaba je že dalj časa velika želja trenerja Manchester Cityja Josepa Guardiole. FOTO: AP

Ob evidentnem pomanjkanju kakovostnih branilcev pa se v taboru Manchester Cityja zavedajo, da bodo morali dobro prečesati tudi nabor napadalcev. Kajti vse glasnejša so namigovanja, da bo izkušeni argentinski napadalec Sergio Agüero naslednje leto zapustil Etihad in se preselil ali na Santiago Bernabeu ali v Milano. Še posebej naj bi bil aktualen Argentinčev prihod v Madrid, saj kraljevi klub mrzlično išče zamenjavo za odhajajočega Luko Jovića

"Iskreno povedano nisem še razmišljal o tem, kje bom nadaljeval svojo kariero. Pogodba s Cityjem me veže še za naslednjo sezono, nato pa bomo videli, kaj se bo zgodilo," je izjavil najboljši strelec v zgodovini Manchester Cityja. Še do pred nekaj dnevi je bil vprašljiv obstanek odličnega belgijskega reprezentanta Kevina De Bruyneja, ki je želel počakati na odločitev CAS glede prepovedi nastopanja v evropskih pokalih. Guardiola si je močno oddahnil, saj to pomeni, da bo kreativni vezist zagotovo vsaj še naslednjo sezono branil barve sinjemodrih. Navsezadnje pa ima De Bruyne s klubom podpisano pogodbo vse do konca tekmovalnega obdobja 2022/23. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

metallica-one
15. 07. 2020 15.57
+4
FFP lahko kar ukinejo ni dosegel svojega namena ce se mu lahko bogati z denarnimi zvijacami in potem podkupninami posmehujejo. To je bila prava klofuta fair playu. Zdaj da vidimo Newcastle in vstop arabcev in sejkov v nogomet
KeepTheBlueFlagFlyHigh
15. 07. 2020 12.49
+8
Kaj pa CAS kje je tu pravica?! Telebani eni.
ehjaehja
15. 07. 2020 11.49
+11
tej kot da se norčujejo iz Uefe in Casa🤣😅😂
AtleticoSLO
15. 07. 2020 12.03
+11
HALAcR7
15. 07. 2020 11.37
-10
Očitajo mu da je nacist in zdaj se poskuša oprati z 2 črncema ,ki jih bo itak postavil na klop
modelx
15. 07. 2020 10.27
+6
koliko so pokasiral pod mizo člani cas-a za tako odločitev?????
Mererrek
15. 07. 2020 10.35
+11
Na CAS so dokazali da so na UEFI zaposleni nesposobneži ki se ne spoznajo na finance niti na nogomet
AtleticoSLO
15. 07. 2020 10.45
+7
AtleticoSLO
15. 07. 2020 10.01
+10
Pri Cityu pa kot bi nekoga (Uefo) vemo kaj, to jim je sedaj v zahvalo Casu....takoj bum kontra še malo denarja obrniti...to pa so