Nogomet

Novi 'glavoboli' za Guardiolo: Wolverhampton šokiral 'meščane' na Etihadu

Manchester, 06. 10. 2019 19.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Cityja so po zmagi sredi tedna v ligi prvakov proti zagrebškemu Dinamu ta konec tedna v okviru angleškega državnega prvenstva na domačem Etihadu gostili moštvo Wolverhamptona ter po dveh zadetkih Adama Traoreja doživeli nov boleč udarec za velikih osem točk zaostanka za vodilnim Liverpoolom.

Trener 'meščanov' Pep Guardiola je po nepričakovanem porazu na domači zelenici bentil nad številnimi zapravljenimi priložnostmi svojih varovancev, saj niti David Silva, ki je s prostega strela zadel prečko, niti Bernando Silva nista uspela zatresti gostujoče mreže.

Skozi celotno srečanje je Manchester City napadal, gostje pa so deset minut pred koncem dvoboja po lepi kombinaciji Raula Jimeneza z Adamom Traorejem povedli z 1:0. Isti nogometaš pa je v prvi minuti sodnikovega dodatka prav tako po podaji Jimeneza zapečatil usodo šokiranih nogometašev v sinjemodrih dresih. "Pride takšna tekma, ko ti nič ne uspeva. Čeprav smo imeli veliko terensko premoč, je nismo znali pretvoriti v zadetke. Čestitam Wolverhamptonu na zasluženi zmagi," je po drugem porazu svojega moštva v sezoni dejal razočarani Josep "Pep" Guardiola.

Novi glavoboli za Pepa Guardiolo, saj se po nepričakovanem porazu 'njegovega' Cityja proti Wolverhamptonu največji konkurent za osvojitev naslova državnega prvaka Liverpool točkovno vse bolj oddaljuje.
Novi glavoboli za Pepa Guardiolo, saj se po nepričakovanem porazu 'njegovega' Cityja proti Wolverhamptonu največji konkurent za osvojitev naslova državnega prvaka Liverpool točkovno vse bolj oddaljuje. FOTO: AP

'Rdeči vragi' znova praznih rok, minimalna zmaga Arsenala
V zadnji tekmi 8. kroga angleškega državnega prvenstva je Newcastle United z zadetkom 19-letnega Matthewa Longstaffa premagal Manchester United z 1:0. To je bil prvi nastop v dresu 'srak' za tega obetavnega mladeniča in obenem debitantski zadetek v elitnem razredu angleškega nogometa. Poseben jubilej pa je praznoval tudi strateg Newcastla Steve Bruce, ki je vodil že 400. tekmo v Premier ligi.

Do prav tako minimalne zmage je na Emiratesu prišel Arsenal proti Bournemouthu (1:0), kot tudi londonski rival Chelsea, ki je gladko s 4:1 slavil na gostovanju pri Southamptonu.
 

Angleško državno prvenstvo, 8. krog, izidi:
Manchester City - Wolverhampton 0:2

Arsenal - Bournemouth 1:0

Southampton - Chelsea 1:4

  

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krneki_123
07. 10. 2019 12.40
+3
Lampard bo, kot kaže, preporodil Chelsea. United spet kvečjemu za evropsko ligo, Tottenham pa očitno res skregana ekipa med sabo. Za prvaka najbrž spet Liverpool in City, tudi lani jih je City v par kolih ujel in prehitel.
poserjemsenavas
07. 10. 2019 07.06
+1
čestitke lpoolu za osvojeno prvenstvo po dolgi (predolgi) suši
the kop
07. 10. 2019 07.21
-3
er0nixx
07. 10. 2019 07.41
+26
Umirta se obadva.... 8. Krog je komaj fertik. Premier liga se začne po božiču