Nogomet

City je vrgel rokavico, Arsenal doma dramatično odgovoril

London, 04. 03. 2023 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
0

Premier liga se nadaljuje v hitrem tempu. Po tem, ko je Arsenal med tednom prednost na vrhu lestvice dvignil na pet točk, je Manchester City soboto začel z zmago z 2:0 proti Newcastlu. Arsenal se je na domačem Emirates stadionu pozneje soočil s predzadnjim moštvom angleške lige Bournemouthom.

Manchester City je na domačem stadionu Etihad proti Newcastlu, ki se bori za uvrstitev v Ligo prvakov, že po 15 minutah igre vodil 1:0. Žogo je v mrežo po podaji Rodrija preusmeril Phil Foden. V drugem polčasu je v 65. minuti gre v igro namesto Kevina De Bruyneja vstopil Bernardo Silva. Portugalec je dve minut pozneje po podaji Erlinga Haalanda poskrbel za vodstvo z 2:0, kar je bil tudi končni izid.

Kmalu za tem je na domačo zelenico stopil vodilni Arsenal, a pričakovan odgovor in zmaga proti enemu od zadnjeuvrščenih moštev lige sta bila že po 11 sekundah igre pod velikem vprašajem. V prvi akciji na tekmi je po zmedi v domači obrambi mrežo Aarona Ramsdala zatresel Philip Billing. Sledil je velik pritisk Arsenala, žogo so v svoji posesti na koncu imeli kar 80  odstotkov časa. A kljub prevladi je sledil nov šok. V 57. minuti je po kotu zadel branilec Marcos Senesi in Bournemouth povedel v vodstvo 2:0.

Londonski navijači so nadaljevali z glasno podporo, Arsenal je nadaljeval s pritiskom in  pet minut pozneje, v 62. minuti, je gol za domače dosegel Thomas Partey. Bournemouth je tako kot veliko večino tekme skoraj vso svojo energijo usmeril v obrambo, a zamenjava pri Arsenalu v 69. minuti je bila na koncu ključna. Reiss Nelson je v igro vstopil namesto poškodovanega Emila Smitha Rowa, ki je že v prvem polčasu v igro vstopil namesto poškodovanega Leandra Trossarda.

Slavje Arsenala po zmagi proti Bournemouthu
Slavje Arsenala po zmagi proti Bournemouthu FOTO: AP

Minuto po vstopu v igro je Nelson podal Benu Whitu, ki je izenačil na 2:2. Ostalo je 20 minut rednega dela tekme, v katerem Londončani niso uspeli zabiti gola. To jim je na koncu uspelo globoko v sodniškem dodatku. V 97. minuti tekme je mrežo gostov zatresel Nelson in stadion v severnem Londonu je "znorel". Arsenal je ohranil prednost petih točk na vrhu Premier lige.

Sobotne tekme Premier lige:

Manchester City - Newcastle United 2:0

Arsenal - Bournemouth 3:2

Aston Villa - Crystal Palace 1:0

Brighton - West Ham 4:0

Chelsea - Leeds 1:0

Wolverhampton Wolves - Tottenham 1:0

Southampton - Leicester

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.