Nogomet

City popolno nadvlado kronal s petardo, topničarji v izdihljajih tekme opravili z West Hamom

Manchester, London, 22. 04. 2018 20.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obračuna 35. kroga angleškega prvenstva sta postregla z visokim številom zadetkov. Nogometaši Manchester Cityja so na domači zelenici nadigrali Swansea (5:0), topničarji pa so, prav tako pred domačo publiko, s pokrom zadetkov ugnali West Ham (4:1).

Sinjemodri iz Manchestra so še enkrat znova dokazali svojo izjemno formo, čeprav mesec april ni pisan na kožo varovancem Pepa Guardiole. V mestnem derbiju so morali priznati premoč Unitedu, v elitnem evropskem tekmovanju pa jih je izločil Liverpool. 

Manchester City
Manchester City FOTO: AP

Na Etihadu je v 35. krogu Premier League gostovali nogometaši Swansea, ki pa so bili v Manchestru povsem brez moči. Prvi zadetek je v 12. minuti dosegel David Silva, štiri minute zatem pa se je med strelce vpisal še Raheem Sterling. V drugem polčasu je mrežo nasprotnika zatresel še Kevin de Bruyne, po zapravljeni enajstmetrovki Gabriela Jesusa, pa je še drugi zadetek na tekmi dosegel  Bernardo Silva. Jesus je popravil svojo napako v 88. minuti, ko je postavil končnih 5:0. 

Arsenal s pokrom zadetkov nad West Ham

Varovanci Arsena Wengerja v prvem polčasu niso uspeli zatresti mreže nasprotnika, zato pa so si v drugem s četverico zadetkov zagotovili pomembne točke. Pohod topničarjev je v 51. minuti začel Nacho Monreal, vendar pa je njegov trud izničil Marko Arnautović. V izdihljajih tekme pa so domači le prišli do zanesljive zmage, v 82. minuti je zadel Aarosn Ramsey, tri minute zatem še Alexandre Lacazette. Francoz je v 89. minuti spet zatresel mrežo in postavil končnih 4:1. 

Manchester City - Swansea 5:0 (2:0)
D. Silva 12., 64., Sterling 16., de Bruyne 54., B. Silva 64., Gabriel Jesus 88.

Arsenal - West Ham 4:1 (0:0)
Monreal 51., Ramsey 82., Lacazette 85., 89.; Arnautović 64.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.