Nogomet

De Bruynejeva mojstrovina pokorila Chelsea, Coutinho s klopi ustavil United

Manchester, 15. 01. 2022 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
50

Manchester City je na domačem stadionu z rezultatom 1:0 premagal Chelsea in svojo prednost na vrhu angleške Premier lige povečal na 13 točk. Manchester United je na zadnji tekmi dneva v angleškem prvenstvu po vodstvu 2:2, Aston Villi dovolil preobrat, saj je za končni rezultat 2:2 v 82. minuti tekme zadel povratnik v Premier ligo Philippe Coutinho.

Liverpool in Chelsea sta pred decembrom še uspešno sledila ubijalskemu tempu Manchester Cityja, vendar je odlična igra varovancev Pepa Guardiole med božičnimi prazniki poskrbela za zavidanja vredno prednost kluba iz Manchestra na vrhu. Pred domačim srečanjem proti drugouvrščeni ekipi v ligi je njegova prednost pred Chelseajem znašala deset točk. Z zmago so igralci Cityja goste verjetno dokončno premagali v boju za naslov angleškega prvaka – 13 točk 16 krogov pred koncem je zadostna prednost, da so lahko navijači Guardiolovega moštva prepričani o končni uvrstitvi nad Londončane. Tako je Liverpool ostal edino moštvo, ki lahko še realno upa, da bo ustavilo lokomotivo iz Manchestra. Rdeči za Cityjem trenutno zaostajajo 14 točk, vendar so odigrali dve tekmi manj.

Veselje Kevina De Bruyneja po odličnem zadetku proti Chleseaju
Veselje Kevina De Bruyneja po odličnem zadetku proti Chleseaju FOTO: AP

Tesen obračun in mojstrovina Belgijca

Trenerja obeh moštev sta tekmo začela s prvima enajstericama, ki sta poskrbeli za nekaj presenečenj. Pri Cityju tekme ni začel lanski najboljši igralec Premier lige, branilec Ruben Dias. Namesto njega je v osrčju obrambe poleg Aymerica Laporte poveljeval John Stones. Na drugi strani igrišča pa je srečno številko za pravico do igranja v konici napada tokrat izbral Phil Foden, sicer vezist. 

Trener Chelseaja Thomas Tüchel je imel največ težav z izbiro igralcev v osrčju svoje obrambe. Med vratnicami je namesto bolnega Edouarda Mendyja začel Kepa Arrizabalaga. Pred njim je ravno tako bolna Andreasa Christensena in Trevoha Chalobaha zamenjal Malang Sarr, ki je v Premier ligi zaigral šele drugič v svoji karieri.

Edini zadetek je padel šele v 70. minuti tekme na stadionu Etihad, potem ko je Foden Arrizabalago uspešno prisilil v dolgo podajo. Laporte je skočil višje od napadalca Chelseaja Tima Wernerja in žogo z glavo podal Rodriju, ki jo je podaljšal Joau Cancelu, ta pa je na sredini igrišča lepo našel osamljenega Kevina De Bruyneja. Belgijcu je do vrat gostov ostalo še veliko prostora, ampak svojih zadolžitev se marljivi napadalni vezist ni ustrašil.

Kljub velikemu pritisku enega najboljših obrambnih vezistov na svetu, N'Goloja Kantéja, je Belgijec žogo uspešno pripeljal do roba Chelseajevega kazenskega prostora. Tam sta jo neprepričljivo prevzela Mateo Kovačić in Thiago Silva. Omenjena branilca nista bila nepremična ovira, ki bi lahko ustavila belgijsko silo. De Bruyne je s svojim šestim zadetkom v ligi letos kot hladen tuš po dolgi in prekrokani noči prebudil domači stadion in iz grl zvestih navijačev je zadonelo glasno veselje. Melodično petje besed "Oh Kevin De Bruyne" je zadonelo po polnem stadionu Etihad in domače moštvo je v preostanku tekme uspešno zapečatilo usodo gostov iz Londona. 

Manchester City – Chelsea
Manchester City – Chelsea FOTO: Sofascore.com

Pohvale za De Bruyneja, kritike za Lukakuja

Tüchel je bil po srečanju sicer zadovoljen z igro svojih varovancev, z izidom seveda veliko manj. Nezadovoljen je bil predvsem z igro enega igralca: "Razočaran sem nad izidom, ampak to se lahko vedno zgodi, ko igraš proti Cityju. Če bo City še naprej zmagoval na vseh tekmah, ga ne bo mogel nihče več ujeti. Preveč zlahka smo izgubili preveč žog. Romelu Lukaku mora včasih bolj pomagati, tudi on je vključen v to. Izgubil je veliko žog v obetavnih okoliščinah, imel je tudi veliko priložnost."

Guardiola je bil na drugi strani navdušen nad predstavo Belgijca v svojem moštvu: "Ne smemo pozabiti, da smo igrali proti evropskim prvakom, neverjetni so. Moje moštvo je bilo neverjetno, briljantno. De Bruyne je eden najboljših na svetu, vendar je tudi dovolj skromen, da stori za moštvo vse, kar mora. Od njega želim še več, ker vem, da lahko stori še več. Njegova mama in oče sta lahko zelo ponosna nanj."

Romelu Lukaku
Romelu Lukaku FOTO: AP

Tekma dveh polčasov

Manchester United se je v Birmingham na tekmo proti lokalni Aston Villi odpravil brez prvega zvezdnika Cristiana Ronalda. V napadu je tekmo začel še en izkušeni napadalec, 34-letni Edinson Cavani. Kljub odsotnosti enega zvezdnika, je na drugi strani Aston Villa prvič lahko računala na svojega novega zvezdnika Brazilca Philippa Coutinha, ki tekme sicer ni začel v prvi postavi, jo je pa močno zaznamoval po prihodu v igro. 

Nekdaj soigralca, danes igralec in trener. Philippe Coutinho (sredina) in Steven Gerrard (desno)
Nekdaj soigralca, danes igralec in trener. Philippe Coutinho (sredina) in Steven Gerrard (desno) FOTO:

A najprej so gostujoči igralci Uniteda poskrbeli za šok in negodovanje domačih navijačev. Že v šesti minuti je po hudi napaki nespretnega vratarja Ville Emiliana Martineza za goste zadel Bruno Fernandes. Kapetan Uniteda se očitno počuti strelsko zelo razpoloženo, ko na igrišču ni njegovega bolj slavnega rojaka, saj je v 67. minuti po ukradeni žogi in podaji Freda z odličnim strelom svoje moštvo popeljal v vodstvo z dvema zadetkoma.
 

United je izenačil ravno, ko so domači igrali najbolje na tekmi in začeli pretiti. Pravijo, da se železo kuje, ko je vroče in izenačenje je trenerja domačih Stevena Gerrarda spodbudilo, da na igrišče pošlje svojo najbolj zvenečo okrepitev od prihod v svoj novi klub. Prav spretni Brazilec je odigral ključno vlogo pri prvem zadetku VIlle, saj se je po njegovem preigravanjnem žoga znaša med nogama mladega Jacoba Ramseya, ki je žogo samozavestno poslal mimo gostujočega vratarja Davida De Gee. Pet minut pozneje sta Ramsey in Coutinho zamenjala vlogi, tokrat je po lepem prodoru Ramsey podal Coutinhu, ki je zadel svoj prvi zadetek v Premier ligi od leta 2017. United do konca tekme ni uspel znova povesti in tekma se je končala z rezultatom 2:2. 

Izidi 22. kroga v Premier ligi:

Manchester City – Chelsea 1:0 (0:0)

Newcastle - Watford 1:1 (0:0)

Norwich - Everton 2:1 (0:0)

Wolverhampton - Southampton 3:1 (1:0)

Aston Villa - Manchester United 2:2 (0:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
16. 01. 2022 13.14
+9
Tole napisano od Lucky-ja je treba večkrat ponoviti, ker je škoda, da gre v pozabo tako dober komentar........Lucky Friend mi je reku, da je Cripstoned bot. To so tisti ta prvi boti, ki so mel samo 2 kB memorije, zato lahko operirajo samo s parimi besedami. Povrhu imajo še napako v programu in se redno klonirajo zaradi +/- ratio. Tako imamo par izpeljank, ki trolajo eno in isto že par let. Vsem, ki bi se radi menl o fusbalu ni lahko.
Lucky
16. 01. 2022 12.46
+6
Torej, največja prevara od trenerja, Pep, še naprej zmaguje. Svežim navijačem Chelsea, ki je seveda nekoč bil umeten klub, pa nič ni jasno. ManU še naprej melje proti sredini lestvice. Ni čudno, da so vsi boti zablokirali.
Iniesta
16. 01. 2022 12.28
+2
Siti bo spet sampijon, to je jasno. V ligi prvakov jih lahko ustavi le peesže z napadalnim trojckom MNM na celu …
Konan
16. 01. 2022 12.27
+7
Ronci je rešil točko ker ni igral
Kollerik
16. 01. 2022 10.10
+5
De Bruyne, eden najbolj podcenjenjih igralcev sveta...bravo in zasluženo.
LojzekBojzek
16. 01. 2022 09.26
+6
vprašanje za dr.Halar ja a je bila kupljena tekma Pepovih fantov pa namaž si z bepantenom 😭😭😭
Anticripstoned
16. 01. 2022 09.18
+7
halar oz cripstoned oz zapiramvamusta oz lektorJure oz nole1991 oz DaDo77 oz dark_horse oz matrax ko je tvoj idol prišel v Juve se je juve serijski prvak serieA sesul, začel izgubljati naslove, v LP izpadi v osmini finala...potem je šel v ManU. Ole ga pripeljal do 2. mesta...spet sesut cel sistem...z njim ne bodo videli LP naslednje leto...Največja pravara CR7...funkcionira samo z perezovimi sodniki
GREGA RIHTAR
15. 01. 2022 21.32
+7
V nekaterem segmentu nogomete igre pa so prevladovali nogometaši chelsea...v rumenih kartonih haha.
Sisli288
15. 01. 2022 21.20
+7
United je bil lani na 2.mestu za Cityom, letos so pripeljali Ronalda, Varana in Sancha in so trenutno 7. Torej je vse kri Ole? ali so krivi novi igralci ki so prišli in se niso želeli prilagoditi?
Lucky
16. 01. 2022 12.21
+7
Tako Sancho, kot Varane, bojda obožujeta puding. In to tisti s smetano.
Wookie55
15. 01. 2022 21.12
+3
Prava mojstrovina, vredno ogleda posnetka!
samomojemnenje
15. 01. 2022 20.47
+9
Odličen debi Coutinha za Aston Villo. Po prihodu v igro v 70 minuti pri vodstvu ManU 0:2 poskrbel za asistenco in dosegel izenačujoč gol.
Vladimir.Krutov
15. 01. 2022 21.40
+4
Naj mu uspe....mu privoščim in da barca poleti dobi odškodnino....je super igralec....tudi za njega je bolje tako...
TvojPrijatelj
15. 01. 2022 19.24
-1
Žalostno da sodniki uničujejo tekme. Enako je bilo na el klasiku ta teden (12.1.), ko je sodnik podaril zmago Realu. Danes jo je pa Man Cityju. Zadetek De Bruyna bi moral biti razveljavljen.
štajerski janezek
15. 01. 2022 20.38
+1
samomojemnenje
15. 01. 2022 20.48
+2
janezek, po mojem Prijatelj samo malo provocira.
JJLover
15. 01. 2022 18.38
+1
Haha svasta….
slo_veter
15. 01. 2022 18.25
+7
dokler ni Klopp zabredel preveč v kovid politiko, pač cepilni fanatik, z izjavami kot nobenga ne bi igral zanj, če ne bi bil cepljen in podobne bedarije izgubil fokus. A sedaj karma vrača. Pep, ki misli bolj na nogomet kot na nek prehlad, pač seka in pokal gre v roke MCity :)
ddolores
15. 01. 2022 18.14
+4
Realu gre super, Juve in Man.Utd sta pa v k... u! Tuhtam in tuhtam pa ne morem pretuhtat zakaj je tako. Verjetno je za to kriv tauni, ki ima najlepšo kvadratasto glavo hahaha!
Sortegilio
15. 01. 2022 18.00
+0
Hudson Odoi si ne zasluži dresa Chelseaja. Lahko kar gre.
glavni Baja
15. 01. 2022 18.08
+3
piše veliki navijač Chelsea 🤭🤪🙃
Sortegilio
15. 01. 2022 18.00
+4
Chelsea ima slabo zvezno linijo, zato tudi napadalci ne pridejo do izraza.
GO INTER
16. 01. 2022 09.33
+0
ddolores
15. 01. 2022 17.40
+6
De Bruynova mojstrovina pokorila Chelsea. Naslova ne razumem, sem preveč neumen, verjetno zato, ker nisem iz prestolnce. Pokorila jao jao!
Konan
15. 01. 2022 17.36
+6
Pep genijalec💪
Kollerik
16. 01. 2022 13.00
+3
cripstoned
15. 01. 2022 16.58
-11
tudi ko je govor o najboljsi ekipi in aktualnemu prvaku lige prvakov hejteri spodaj ne morejo brez ronalda....
Anticripstoned
16. 01. 2022 09.14
+5
Kollerik
16. 01. 2022 10.08
+5
cripsi, advokat poraženca v dvoboju Messi vs Ronaldo spet na delu... :))