Nogomet

City (končno) zmagal, Everton presenetil Chelsea, Tottenham premagal Newcastle

London, 10. 12. 2023 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropski prvaki in branilci naslova angleškega prvaka, nogometaši Manchester Cityja, so po treh neodločenih izidih in porazu proti Aston Villi prekinili serijo tekem brez zmag. V 16. krogu državnega prvenstva so z 2:1 premagali Luton, a ne brez težav. Totenham je s 4:1 ugnal Newcastle.

Po prvem polčasu so namreč zaostajali, nato pa sta jim v drugem tri točke zagotovila gola Bernarda Silve, ki je bil natančen s strelom z roba kazenskega prostora, in Jacka Grealisha – angleški reprezentant je izkoristil podajo Juliana Alvareza. City ostaja na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice, za vodilnim Liverpoolom zaostaja štiri točke.

Statistika tekme Luton - Manchester City
Statistika tekme Luton - Manchester City FOTO: Sofascore.com

Neprepričljive predstave nadaljuje Chelsea. Tokrat je v Liverpoolu z 0:2 izgubil proti Evertonu, ki po kazni z odvzemom desetih točk igra kot prerojen. Tokrat sta mu zmago zagotovila gola Abdoulayeja Doucoureja v 54. minuti in rezervist Lewis Dobbin, ki je bil natančen v sodnikovem dodatku.

Še slabšo serijo od Cityja je prekinil Tottenham, ki je s 4:1 ugnal Newcastle. Londončani so zmagali prvič na zadnjih šestih tekmah, potem ko so z zmago 27 oktobra proti Crystal Palaceu zasedli sam vrh prvenstvene razpredelnice, so izgubili štiri od petih tekem. Junak derbija ekip, ki se bodo borile za evropske pokale, je bil z dvema goloma Richarlison. Brazilec se je tako po operaciji dimelj, to je opravil 9. novembra, uspešno vrnil na igrišča.

Fulham je še drugo zaporedno tekmo dobil z izidom 5:0. Potem ko je med tednom ugnal Nottingham Forest, je tokrat v londonskem obračunu napolnil še mrežo West Hama. Pet golov je doseglo pet različnih nogometašev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, 16. krog, nedelja:

Everton - Chelsea 2:0 (0:0)

Fulham - West Ham 5:0 (3:0)

Luton - Manchester City 1:2 (0:0)

Tottenham - Newcastle 4:1 (2:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.