Nogomet

City se je znesel nad Norwichem, Liverpool ugnal Burnley

Liverpool, 21. 08. 2021 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Liverpoola so v drugem krogu domače Premier lige pred polnimi tribunami kultnega Anfielda brez večjih težav z izidom 2:0 premagali moštvo Burnleyja. Mrežo gostov je z vodilnim zadetkom za rdeče načel Diogo Jota v 18. minuti, piko na i pa je postavil Sadio Mane. Uspešen je bil tudi Manchester City, ki je na domačem Etihadu s kar 5:0 odpihnil nebogljeni Norwich.

Aktualni angleški prvak Manchester City je po porazu v uvodnem krogu nove ligaške sezone na gostovanju pri Tottenhamu minuli konec tedna (1:0) tokrat le pokazal pravi obraz in s 'petardo' v mreži Norwicha nakazal pot, po kateri želi hoditi tudi v tekmovalnem obdobju 2021/22.

Modri z Etihada so prišli v vodstvo že v sedmi minuti, ko je lastno mrežo z avtogolom načel vratar gostov Krul. Varovanci Josepa Guardiole so bili veliko boljši nasprotnik, svoje vodstvo pa so povišali v 22. minuti, ko je za 2:0 zadela letošnja okrepitev in obenem angleški reprezentant Jack Grealish. Tudi v nadaljevanju City ni popuščal; še več, v 64. minuti je na 3:0 povišal Laporte, sedem minut pozneje pa je bilo že 4:0, ko je bil natančen Raheem Sterling. Za piko na i visoki in zasluženi zmagi Manchester Cityja je šest minut pred koncem rednega dela srečanja poskrbel Riyad Mahrez.

Jack Grealish, ki je poleti okrepil napadalne vrste Manchester Cityja, je na ligaškem obračunu proti Norwich Cityju dosegel enega od skupno petih zadetkov aktualnih angleških prvakov.
Jack Grealish, ki je poleti okrepil napadalne vrste Manchester Cityja, je na ligaškem obračunu proti Norwich Cityju dosegel enega od skupno petih zadetkov aktualnih angleških prvakov. FOTO: AP

'Redsi' prepričljivi tudi proti Burnleyju
Nogometaši Liverpoola so po impresivni zmagi v prvem krogu proti Leedsu (5:1) tudi v drugem pokazali, da se v letošnji sezoni želijo vrniti na sam vrh angleškega klubskega nogometa.

Tokrat jo je 'mileje' kot omenjeni Leeds teden dni pred tem skupil Burnley, ki je na nabito polnem Anfieldu prejel dva zadetka. Najprej je portugalski napadalno usmerjeni vezist Diogo Jota v 18. minuti lepo izkoristil visok predložek Grka Tsimikasa in z natančnim strelom z glavo povedel svoje moštvo v vodstvo z 1:0. Končni izid obračuna je v 69. minuti z lepim volejem po podaji Trenta Alexandra-Arnolda postavil Sadio Mane.

Angleško državno prvenstvo, 2. krog, izidi (sobota):
Liverpool - Burnley 2:0 (1:0)
Aston Villa - Newcastle 2:0 (1:0)
Crystal Palace - Brentford 0:0
Leeds - Everton 2:2 (1:1)
Manchester City - Norwich 5:0 (2:0)
Brighton - Watford 2:0 (2:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
22. 08. 2021 15.47
Liverpool bo skusal dobiti se derbi 3.kola proti vecnemu rivalu chelseju v soboto 28.avgust ob 18.30, upam na revanso za lanski domaci lapsuz
FH540
22. 08. 2021 09.02
A se vi hecate:Nogometaši Liverpoola so po impresivni zmagi v prvem krogu proti Leedsu (5:1).....????
slo_veter
22. 08. 2021 09.06
To so se zalašč zmotili glede, da je bil to ManU :) Pravi rezultat je bil Norwirch : Liv 0:3