Nogomet

City v pokalu zlahka opravil s Swanseajem, poslastica Evertonu

Swansea, 10. 02. 2021 19.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Manchester Cityja so v osmina finala angleškega FA-pokala zlahka slavili na gostovanju pri Swanseaju (1:3). Pod zadetke sinjemodrih v Walesu so se podpisali Kyle Walker, Raheem Sterling in Gabriel Jesus. Izjemen niz Manchester Cityja se tako nadaljuje: to je bila namreč še 15. zmaga čete Pepa Guardiole v vseh tekmovanjih. V večerni poslastici je Everton s 5:4 po podaljšku izločil zasedbo Tottenhama.

Gabriel Jesus je takole proslavil maestralno doseženi tretji zadetek sinjemdorih.
Gabriel Jesus je takole proslavil maestralno doseženi tretji zadetek sinjemdorih. FOTO: AP

Nogometaši Manchester Cityja nadaljujejo z izvrstnimi predstavami na Otoku. Tokrat so v osmini finala angleškega FA-pokala zanesljivo opravili s tretjeuvrščeno ekipo angleške druge lige – Swanseajem (3:1). Mrežo domače zasedbe je v 30. minuti načel desni bočni branilec Kyle Walker. Ta je z desne strani sicer podajal v kazenski prostor, a je žoga presenetila prav vse - tudi domačega vratarja Fredericka Woodmana – in zletela v mrežo Swanseaja. 

Pri drugem zadetku gostov je levji delež posla opravil Rodri, ki je priboril žogo na sredini igrišča, nato pa krasno zaposlil vtekajočega Raheema Sterlinga, ki mu v 47. minuti tekme ni bilo težko zadeti za vodstvo Cityja z 2:0. Tri minute pozneje se je med strelce vpisal še Gabriel Jesus, ki ga je z nesebično podajo z glavo zaposlil Bernardo Silva. Brazilec se je ob sprejemu žoge maestralno obrnil v kazenskem prostoru in dobesedno neubranljivo zabil žogo v mrežo Swanseaja. Domačinom je v nadaljevanju tekme sicer uspelo znižati zaostanek, v 77. minuti je nase opozoril komaj 20-letni napadalec Morgan Whittaker. Angleški napadalec je v kazenskem prostoru lepo zaustavil podajo soigralca Ryana Manninga, nato pa z diagonalnim strelom dosegel sploh svoj prvi gol v dresu Swanseaja. To je bil namreč njegov prvi nastop za valižansko ekipo, za svoj krstni gol pa je potreboval vsega 11 minut, v igro je namreč vstopil v 66. minuti. To je bilo tudi vse, kar so zmogli domačini, tekma se je zaključila z zanesljivo zmago Cityja s 3:1. City se je tako že razveselil uvrstitve v četrtfinale. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Leicester dolgo trl Brightonov oreh
V drugem sredinem obračunu je Leicester dolgo časa trl odpor Brightona, na koncu pa je za napredovanje lisjakov v četrtfinale globoko v sodnikovem dodatku poskrbel Kelechi Iheanacho, sicer nekdanji igralec Manchester Cityja. Nigerijec je v 94. minuti tekme s strelom z glavo z neposredne bližine poskrbel za edini zadetek na tekmi in zmago lisjakov, s katero je Leicestru zagotovil uvrstitev v četrtfinale. Velik delež je prispeval belgijski vezist Youri Tielemans, ki se je izkazal z natančno podajo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poslastica Evertonu - dvoboj nekdanjih Realovih trenerjev Ancelottiju
V večerni poslastici je Everton s hokejskim izidom 5:4 izločil četo Joseja Mourinha – zasedbo Tottenhama. Spursi so na Goodison Parku v Liverpoolu sicer zaostajali že z 1:3, a so se uspeli vrniti v igro in izenačiti na 3:3. Nato je Everton po drugem golu Richarlisona povedel s 4:3, za izenačenje na 4:4 je poskrbel tokratni rezervist Harry Kane. Ker se je redni del tekme končal z neodločenim izidom, je sledil podaljšek, v katerem je zmago četi Carla Ancelottija zagotovil rezervist Bernard. Kriza Totttenhama se z novim porazom nadaljuje, to je bil namreč še četrti na zadnjih petih tekmah.

FA-pokal, osmina finala:
Swansea - Manchester City 1:3 (0:1)
Whittaker 77.; Walker 30., Sterling 47., Jesus 50. 

Statistika tekme Swansea - Man City
Statistika tekme Swansea - Man City FOTO: Sofascore.com

Leicester - Brighton 1:0 (0:0)
Iheanacho 90+4.

Sheffield United - Bristol City 1:0 (0:0)
Sharp 66./11-m

Everton - Tottenham 5:4* (4:4; 3:2)
Calvert-Lewin 36., Richarlison 38., 68., Sigurdsson 43./11-m, Bernard 97.; Sanchez 3., 57., Lamela 45+3., Kane 83. 

*po podaljšku

Statistika tekme Everton - Tottenham
Statistika tekme Everton - Tottenham FOTO: Sofascore.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
10. 02. 2021 21.13
+1
A kdo gleda Sevila Barca??? Na kateri povezavi?????