Nogomet

Guardiola: Dvignili bomo pokal in 10 tisoč navijačev bo slavilo z nami

Manchester, 12. 05. 2021 08.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Z ramen trenerja Pepa Guardiole in nogometašev Cityja je padlo veliko breme. Tri tekme pred koncem državnega prvenstva imajo neulovljivo točkovno prednost na lestvici in bodo "okronani" kot novi angleški prvaki. Naslov prvaka Premier League bodo nasledili od Liverpoola, na zadnji tekmi sezone pa bodo dvig pokala lahko proslavili skupaj z navijači. Dogajanje na tribunah stadiona Etihad bo lahko spremljalo 10 tisoč gledalcev.

Manchester City je prvak Premier League.
Manchester City je prvak Premier League. FOTO: AP

Manchester Cityju ni bilo treba čakati na popravni "izpit" po porazu proti Chelseaju v prejšnjem krogu Premier League. Na pomoč jim je "priskočil" kar mestni tekmec United, ki je izgubil proti Leicestru, kar je pomenilo, da imajo "meščani" že neulovljivo točkovno prednost pred "rdečimi vragi". Na lestvici ima City 80 točk, 70 jih je zbral drugi United. City je sicer imel še tri tekme do konca prvenstva in možnost, da si sam zagotovi naslov, vendar bodo sedaj lahko do konca DP lahko igrali brez pritiska. Obenem pa se bodo lahko povsem osredotočili na finale Lige prvakov 29. maja, kjer jih čaka Chelsea.  

Nogometaši bodo naslov lahko proslavili z navijači, saj bo na zadnji tekmi sezone, ko City gostil Everton, na tribunah lahko 10 tisoč navijačev. "Zaradi omejitev, ki jih je povzročil izbruh koronavirusa, smo bili brez naših navijačev vso sezono, razen tistih 2000, ki so navijali na Wembleyju, ko smo osvojili pokal. Tako pomembno je, da se jim zahvalimo. Vemo, da so z nami, kamor koli gremo in to nam je pomagalo skozi sezono. Dvignili bomo pokal in prihaja jih 10 tisoč, nogomet brez navijačev pač ni enak," se veseli trener Pep Guardiola navijaške podpore in slavja ob naslovu ob zaključku prvenstva.

Manchester City v PL
Manchester City v PL FOTO: Sofascore.com

Za nogometaše Cityja je to sedmi naslov angleškega prvaka in peti v Premier League, tako so se na petem mestu večne lestvice po osvojenih prvenstvenih lovorikah izenačili z Aston Villo. Naslov so "prevzeli" od nogometašev Liverpoola, ki so bili prvaki Premier League lani.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za ideologa igre Cityja, prvega trenerja Guardiolo, je to tretji naslov državnega prvaka (2018, 2019, 2021), odkar je sedel na vročo klop Cityja na začetku sezone 2016/2017. "To je bil naslov prvaka in sezona kot nobena druga. Ta je bila najtežja od vseh, sezono si bomo zapomnili zaradi načina, na katerega smo zmagali. Tako sem ponosen, da sem vodja tukaj te skupine igralcev. Prišli smo skozi to sezono, z vsemi omejitvami in težavami, s katerimi smo se soočali," je dejal trener v izjavi za uradno spletno stran kluba in se je zahvalil tudi vsem, ki delujejo v ozadju klubskega "ustroja".

"Na začetku vsake sezone je Premier League najpomembnejši naslov za nas. To je tisto, kjer moraš biti prisoten in konkurenčen vsake tri dni in igrati proti vsem tekmecem tako doma kot v gosteh. Samo najboljši iz tedna v teden lahko zmagajo v tem tekmovanju. To je izjemen uspeh. Bil sem v Španiji, bil sem v Nemčiji in lahko rečem, da je to daleč najtežja in najbolj zahtevna liga," je še dodal Guardiola, ki je bil uspešen tudi, ko je deloval pri Barceloni in münchenskemu Bayernu. Sedaj njega in igralce čaka še en pomemben "izpit" v zaključku sezone, ko se bodo trudili, da v klubsko vitrino pripeljejo še eno, izjemno prestižno lovoriko evropskega klubskega nogometa za zmago v Ligi prvakov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bojan Hojs
12. 05. 2021 16.27
+1
veerjetno dosti vec..
HALAcR7
12. 05. 2021 13.11
-7
Po tako velikih zapravkih,je guardiola zapravila samo 700milijonov oljnatega denarja,,,in še to osvojil to kar je city vedno,res prava legenda ni kaj,,,
McGregor---
12. 05. 2021 13.35
+2
Jbg, pokazalo se je, da potrebuješ širino v kadru in zato pa potrebuješ denar. Klubi, ki nimajo širine so odvisni od ključnih igralcev (npr. L'pool obramba od VanDijk-a). Tempo tekem je prehud in prigaja do izčroanosti, poškodb,...., zat pa širino ja klopi (£€$¥)
fihner
12. 05. 2021 18.30
+3
giovanni2
12. 05. 2021 13.09
-4
Liga prvakov pa ne bo vaša. Potrebno bo kupiti še kakšnega igralca.
TEDO84bv0MEDO
12. 05. 2021 14.15
+0