Nogomet

Collini grozijo z naboji za pištolo

Rim, 04. 03. 2008 14.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanjemu nogometnemu sodniku Collini še vedno grozijo s smrtjo. Tokrat je na dom v poštni pošiljki dobil naboj za pištolo.

Pierluigi Collina
Pierluigi Collina FOTO: Reuters

Eden nekdaj najbolj prepoznavnih nogometnih sodnikov na svetu Pierluigi Collina nikakor ne more sproščeno uživati v pokoju, potem ko je prenehal z aktivno sodniško kariero. Italijan je bil dolga leta eden najbolj cenjenih delivcev pravice na svetovnih nogometnih zelenicah, potem pa se je moral zaradi starostne meje, ki jo določata FIFA in UEFA, posloviti od piščalke. Gologlavi Italijan je še vedno povezan z nogometom, saj je koordinator nogometnih sodnikov pri italijanski nogometni zvezi.

Collina še v najbolj vročih trenutkih na igriščih ni potreboval policijske zaščite, zdaj pa je temu drugače. Po pošti je na dom prejel grožnjo s smrtjo, kar pa ni osamljen primer. Nekaj podobnega se je že zgodilo pred približno tremi meseci. Policija se je takrat resno lotila zadeve in uvedla preiskavo, vendar niso ugotovili, kdo je avtor anonimk, in od takrat je Collina pod policijsko zaščito. Tokrat je 47-letni Collina na dom v toskanskem kraju Viareggio, kjer živi z družino, v pismu dobil naboj za pištolo.

Sodniki bodo stavkali
Italijanski nogometni sodniki so zagrozili s stavko, potem ko so jih zadnjih nekaj tednov ostro kritizirali predstavniki medijev in nogometnih klubov. Predlog o stavki je vložil ravno Collina, ki meni, da so italijanski sodniki eni najboljših na svetu. Tekme italijanske prve lige se bodo tako v nedeljo pričele s 15-minutno zamudo.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.