Nogomet

Conte: Interju smo v dveh letih vrnili verodostojnost

Milano, 09. 05. 2021 08.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V soboto je pred in na kultni Giuseppe Meazzi potekalo Interjevo slavje po 19. osvojenem naslovu italijanskega prvaka. Nogometaše je že pred stadionom pričakalo nekaj tisoč navijačev, po zmagi nad Sampdorio s 5:1 pa so varovanci Antonia Conteja še dolgo proslavljali na travnati zelenici. Strateg Interja je po tako želeni lovoriki dejal, da je klubu v dveh letih vrnil verodostojnost, o svoji prihodnosti – ta še ni povsem jasna – pa ni povedal veliko.

Inter je prvak postal že prejšnji konec tedna po remiju Atalante s Sassuolom, tako da je bil sobotni obračun za Milančane prvi v novi vlogi prvakov. Za nameček so črno-modri proti Sampdorii, ki so jo zanesljivo ugnali s 5:1, zabeležili rekordno 14. zaporedno domačo zmago v prvenstvu. "Ta uspeh mi predstavlja izjemno zadoščenje. Pa tudi vsem nogometašem, ki so prispevali k temu. Inter 11 let ni bil prvak, zato imamo vse razloge za proslavljanje," je med veseljem na sredini igrišča po koncu tekme razlagal Antonio Conte

Nekdanji strateg Juventusa – po Giovanniju Trapattoniju je postal šele drugi, ki je naslov v Serie A osvojil tako s staro damo kot Nerazzurri – je bil po polovici sezone, ko se Inter ni uvrstil v osmino finala Lige prvakov, na udaru številnih kritikov. A jim je v drugem delu zaprl usta. Samir Handanović in soigralci so nizali fantastične predstave in na koncu zasluženo prišli do naslova. "Navijači so predolgo čakali na ta trenutek. Veseli smo, da smo jim lahko podarili trenutke veselja. Skušali bomo nadaljevati z izjemnimi predstavami, na zadnjih 19 tekmah smo 16-krat slavili in trikrat remizirali. To je neverjetno," se je smejalo Conteju.

51-letnik ima pogodbo z Interjem sklenjeno do konca prihodnje sezone, a se pojavlja kar nekaj ugibanj, da bi se utegnil zmagoslavno posloviti že po letošnji, česar pa ni želel posebej pojasnjevati: "Tukaj sem, da govorim o sedanjosti, ne prihodnosti. Vemo, kako trdo smo garali, koliko smo pretrpeli, zato si zaslužimo, da uživamo te trenutke. V zadnjih dveh letih smo klubu, ekipi in navijačem vrnili verodostojnost." 

"Delo, ki smo ga opravili v teh dveh sezonah, je hvalevredno. Ekipa se ni izboljšala zgolj na igrišču, temveč tudi v vrednosti na prestopni tržnici. Isti igralci so danes vredni bistveno več, kot so bili, ko sem prevzel klub. Mislim, da se je vložek vame izplačal." 

"Od prvega dne sem vedel, da bo moj prihod prinesel določeno mero pričakovanj. Čutim, da sem jih sedaj dosegel. A nogometaši se lahko še izboljšajo, predvsem v mentalnem vidiku. So zmagovalci in s tem morajo nadaljevati. Ko smo prevzeli prvo mesto na lestvici, nasprotnikom nismo prepustili niti trohice možnosti. Niti za trenutek nismo stopili s plina, niti danes ne," je pred mikrofonom Sky Sportsa še razlagal Conte. 

To je bil zanj četrti naslov Serie A v trenerski karieri in prvi na klopi Interja. V sezoni 2016/2017 pa je konkurenco pokoril tudi v Angliji, kjer je bil najboljši s Chelseajem. "Vedno pravim, da mora zmagovanje za zmagovalce postati obsesija. Kot droga, ki jo nujno potrebujejo. Sedaj nas čaka Roma, šli bomo korak za korakom in skušali iz tekme izvleči največ," je še povedal Conte. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Deejjaann
09. 05. 2021 14.20
+7
Inter letos zasluženo prvak