Nogomet

Conte uradno na klopi Tottenhama, zahteva pa številne okrepitve

London, 02. 11. 2021 13.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
6

Italijanski nogometni strokovnjak Antonio Conte je tudi uradno postal trener angleškega prvoligaša Tottenhama. Nekdanji italijanski selektor in trener Arezza, Barija, Atalante, Siene, Juventusa, Chelseaja in Interja je z Londončani podpisal pogodbo do junija 2023, z možnostjo podaljšanja, so potrdili v klubu.

Antonio Conte
Antonio Conte FOTO: AP

Antonio Conte, ki so ga nekateri poznavalci na Tottenhamovo klop pospremili z odobravanjem, saj naj bi mu bila ekipa po godu za sistem 3-5-2, bo po poročanju Gazzette dello Sport zaslužil približno 18 milijonov evrov, torej bo tako na mesec prejemal približno milijon evrov. Italijan naj bi dobil še zajetno vsoto za okrepitve, med drugim si po poročanju otoških medijev želi pripeljati trojico iz Interja, s katerim je osvojil naslov italijanskega prvaka. Na seznamu želja so namreč branilca Stefan de Vrij in Alessandro Bastoni ter vezist Marcelo Brozović.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Omenja se tudi možnost, da bi pripeljal Francka Kessieja, ki mu pogodba z Milanom poteče konec sezone. Kot pri vsakem večjem klubu je na nakupovalnem seznamu tudi srbski napadalec Fiorentine Dušan Vlahović, obenem pa naj bi si Conte želel še Lazievega bočnega branilca Manuela Lazzarija. Tottenham je v ponedeljek z mesta trenerja razrešil 47-letnega portugalskega strokovnjaka Nuna Espirita Santa in celoten njegov trenerski štab, potem ko ta ni prinesel želenih rezultatov. Londonska zasedba je trenutno na osmem mestu v 20-članski Premier league. Na svoji zadnji tekmi je v soboto v okviru desetega kroga na svojem stadionu klonila proti Manchester Unitedu z 0:3, kar je njen peti ligaški poraz v tej sezoni.

Prav tako Totenham še ni pustil pravega vtisa v Konferenčni ligi, kjer je v skupini G na tretjem mestu – za Rennesom in Vitessejem ter pred slovenskim prvakom Muro.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TEDOxy50pMEDO
03. 11. 2021 10.21
-2
Ta je kot Simeone, skače in maha s tacami.
Bebec
02. 11. 2021 17.17
+1
U to pa bo zanimivo,igralci bodo kri scal,kdor bo želel igrati.Premalo takih trenerjev kot so conte,pep,van gaal,tuchel
Zrcalo
02. 11. 2021 21.51
+2
No, no. Van Gaal pa res ne sodi med te, ki jih naštevaš!
mufflon
02. 11. 2021 14.49
Upam, da izpadejo iz vseh tekmovanj, duše prodane....
GrEgEcN95
02. 11. 2021 14.24
+3
Uf sedaj pa dejansko ima Tottenham možnosti. Conte je zadnja leta sinonim za trdo delo, ne pusti imeti razvajenega kadra, lovorike v vsakem klubu. Mislim, da si bo tudi Kane premislil in ostal.
slo_veter
02. 11. 2021 14.31
+3
Mislim da ob Pepu, Tuchel in Conte najbolj natančna in zahtevna. Seveda je tukaj še Klopp sam pr njemu je neki drugač.