Nogomet

Inter se ne ustavlja, 'rjoveti' pa je začel še pozabljeni Sanchez

Parma, 05. 03. 2021 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Skoraj že povsem pozabljeni čilski nogometni zvezdnik Alexis Sanchez je na četrtkovi ligaški tekmi v Parmi zablestel z dvema goloma v dresu Interja, s katerima je moštvu trenerja Antonia Conteja pomagal do zmage z 2:1 in kar šestih točk prednosti na vrhu lestvice Serie A.

Sanchez (na fotografiji) je dva gola na eni tekmi nazadnje zabil decembra 2017, ko je z Arsenalom slavil na gostovanju pri Crystal Palacu (3:2).
Sanchez (na fotografiji) je dva gola na eni tekmi nazadnje zabil decembra 2017, ko je z Arsenalom slavil na gostovanju pri Crystal Palacu (3:2). FOTO: AP

Samir Handanović z Interjem pri Parmi, ki se krčevito bori za obstanek, ni imel lahkega dela in je moral v prvem polčasu izvrstno posredovati po strelu nekdanjega reprezentančnega kolega Jasmina Kurtića. Za Inter je najlepšo priložnost izenačenih prvih 45 minut zapravil belgijski zvezdnik Romelu Lukaku, a v drugem polčasu je črno-modrim le uspelo zadeti. Alexis Sanchez je bil prvi pri odbiti žogi in jo v 54. minuti pospravil v mrežo, osem minut pozneje pa je izkoristil fantastičen individualen vložek Lukakuja za podvojitev vodstva Milančanov.

Ti so sicer za vse tri točke trepetali do zadnjih sekund, saj je že v 71. minuti Handanovića z neposredne bližine matiral Hernani, a je Inter zdržal in storil nov pomemben korak v boju za svoj prvi državni naslov po enajstih letih. To je bila za Contejeve varovance že šesta zaporedna ligaška zmaga, ki jih je za šest točk oddaljila od dolgo časa vodilnega mestnega tekmeca AC Milana, še dodatne štiri točke pa zaostaja serijski prvak zadnjega desetletja Juventus.

Statistika tekme Parma - Inter
Statistika tekme Parma - Inter FOTO: Sofascore.com

Sanchez: Več kot igram, bolje se počutim
"Sem kot lev. Več kot igram, bolje se počutim," je za Sky Sport Italia povedal Sanchez. "Moramo se boriti za osvojitev scudetta. Moramo razmišljati o sebi in ne smemo delati napak. Igralci so v zadnjih mesecih močno napredovali."

Sanchez, nekdanji član Udineseja, Barcelone, Arsenala in Manchester Uniteda, je sicer začel šele deveto ligaško preizkušnjo v tej sezoni in prvo od začetka februarja. V Lukakuju in Lautaru Martinezu, ki je tokrat začel na klopi, ima seveda velika konkurenta, a vseeno je Čilenec po poraznem obdobju pri Manchester Unitedu začel vsaj na trenutke kazati obrise forme, ki ga je krasila vse do selitve k "rdečim vragom".

Conte še ne odpira šampanjca
Pretekli konec tedna se je razveselil prvega gola za Inter po mesecu novembru, gostovanje v Parmi pa je sklenil s skupno petimi zadetki v Serie A v tej sezoni. Interisti so glasno proslavljali zmago, ki je bila po nepričakovanem domačem remiju AC Milana s Sanchezovimi nekdanjimi delodajalci iz Vidma (1:1) še toliko slajša. 

"Smo v zelo dobrem položaju, pred vsemi. Napredek je velik, toda do konca je še 13 tekem, italijansko prvenstvo pa je bitka. Točk ne smemo izgubljati, odigrati moramo še 13 finalov," je povedal Conte, ki je začel šampionski niz Juventusa leta 2012, pred kontroverznim slovesom od "stare dame" leta 2014 pa je osvojil še dva naslova. Državno prvenstvo je nato osvojil tudi kot trener Chelseaja leta 2017, ko se je v Londonu razveselil tudi pokala FA. Pri Interju na prvo lovoriko še čaka, potem ko je bila v finalu Lige Evropa v sezoni 2019/20 od črno-modrih boljša Sevilla, a državni naslov je seveda tisti, ki ga privrženci Interja še posebej nestrpno pričakujejo.

Koronavirus pasica november
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.