Nogomet

Conte po zmagi nad Leedsom napovedal rotacije pred tekmo z Muro

London, 23. 11. 2021 17.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
2

Antonio Conte, ki je Tottenham prevzel pred tremi tedni, je v nedeljo vpisal svojo prvo zmago v vlogi trenerja Spursov v angleški Premier League. Igralcem je obljubil dan počitka, za tekmo z Muro pa je že napovedal spremembe v postavi. A ne zato, ker bi rad spočil nosilce, pač pa, ker meni, da ima v svoji ekipi veliko število dobrih nogometašev, od katerih želi videti dober nogomet. Prenos četrtkove tekme v Sloveniji le na Kanalu A in VOYO (18.25).

Antonio Conte
Antonio Conte FOTO: AP
Prva tekma med Tottenhamom in Muro v Londonu se je zaključila z visoko zmago Londončanov – tedaj jih je vodil še portugalski strateg Nuno Espirito Santo –,  a je Mura pustila zelo dober vtis, saj se tekmeca ni ustrašila.

Pot do prve zmage v Premier League v vlogi trenerja Tottenhama za Antonia Conteja ni bila enostavna. Leeds je na zadnji ligaški tekmi 12. kroga Premier League v Londonu povedel v sila neugodnem trenutku tekme. V 44. minuti je namreč goste, ki jih vodi prekaljeni argentinski strateg Marcelo Bielsa, v vodstvo popeljal nekdanji nogometaš rdečih vragov Daniel James. Šok ob koncu prvega polčasa so Spursi morali predelati kar v odmoru med polčasoma, Contejev nagovor pa je pomagal, da so nogometaši Tottenhama prišli do preobrata v drugem delu tekme. V 58. minuti je sprva zadel danski vezist Pierre-Emile Hojbjerg, piko na i za zmago Spursov pa je s krstnim golom za Tottenham postavil Sergio Reguilon v 69. minuti obračuna. 

Hugo Lloris naj bi skoraj zagotovo dobil nekaj počitka.
Hugo Lloris naj bi skoraj zagotovo dobil nekaj počitka. FOTO: AP

Razumljivo je bil Antonio Conte po tekmi presrečen zaradi odgovora v drugem polčasu, igralcem je obljubil tudi prost ponedeljek. "Dal sem jim en dan prosto, saj sem obljubil, da če zmagamo tekmo, da bom dal ... sebi en dan prosto, ne njim!" se je smejalo Italijanu po obračunu z Leedsom. Ta je bil fizično zelo zahteven, zato je Italijan že napovedal rotacijo v začetni enajsterici za četrtkovo tekmo z Muro v Ljudskem vrtu (prenos na Kanalu A in VOYO ob 18.25). "Od torka dalje se pričnejo priprave za Muro. Gre še za eno zelo pomembno tekmo," je opozoril Conte. In res je temu tako, obračun v Ljudskem vrtu je precej bolj kot za Muro pomemben za Londončane. Ti trenutno s sedmimi osvojenimi zasedajo drugo mesto v skupini G, Mura (brez točke) napredovati več ne more. Vodi francoski Rennes (10 točk), ki ima za seboj odličen uvod v sezono tudi v francoskem prvenstvu, tretji pa je z vsega točko zaostanka za Tottenhamom nizozemski Vitesse. 

Mura - Tottenham
Mura - Tottenham FOTO:

 A kljub pomembnosti tekme v Ljudskem vrtu se utegne zgoditi, da bo Conte spočil kar precej glavnih imen kluba. "Zagotovo bom rotiral, saj si vsi ti nogometaši zaslužijo igrati in želim si videti dobre odgovore od vseh teh igralcev," je poudaril prekaljeni trenerski maček z Apeninskega polotoka. Analitiki, ki podrobno spremljajo dogajanje, pri Tottenhamu napovedujejo približno takšno začetno enajsterico: Gollini; Tanganga, Sanchez, Rodon; Doherty, Skipp, Ndombele, Sessegnon; Gil, Kane, Bergwijn. Če se bo Conte res odločil za takšno enajsterico, boste lahko preverili že v četrtek ob 18.25 na Kanalu A in VOYO. S tekstovnim prenosom v živo pa bomo tekmo seveda pospremili tudi na 24ur.com. Nikar ne zamudite spektakla iz Ljudskega vrta. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uros Mlinar
24. 11. 2021 13.51
+2
Ki pa Špila Mura...na svoji podrtiji??
Štanjkol
25. 11. 2021 21.23