Nogomet

Conte: Zelo, zelo, zelo težko sprejmem to odločitev

London, 22. 12. 2021 16.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Tottenhama, Antonio Conte, je kritiziral odločitev Uefe, ki je naziv zmagovalca (3:0) na tekmi zadnjega kroga skupinskega dela Konferenčne lige med Rennesom in Londončani dodelila Francozom. Tottenham je po odločitvi izpadel iz novega evropskega tekmovanja.

Pravila Uefe določajo, da se lahko tekma pod njenim okriljem prestavi le, če eden od sodelujočih klubov ne more računati na vsaj 13 članskih igralcev ali vsaj enega vratarja. Krovna evropska zveza je odločitev morala sprejeti, saj Tottenham na omenjeni tekmi zaradi okužbe z novim koronavirusom ni mogel računati na osem igralcev in pet članov strokovnega štaba. Posledično so Francozi tekmo uradno dobili s 3:0 in iz skupine napredovali kot prvouvrščena ekipa, kot drugouvrščeno moštvo v skupini se jim je v nadaljevanju tekmovanja pridružil nizozemski Vitesse.

Antonio Conte ob porazu Tottenhama proti Muri, ki je bil po Uefini odločitvi za Londončane usoden.
Antonio Conte ob porazu Tottenhama proti Muri, ki je bil po Uefini odločitvi za Londončane usoden. FOTO: Damjan Žibert

Londončani so pričakovali, da bo tekma, ki bi jo morali odigrati doma, prestavljena na poznejši datum. Njihov trener Antonio Conte se z odločitvijo Uefe ne more sprijazniti: "Zagotovo je to neverjetna odločitev. Odločitev ni poštena. Mi nismo bili krivi. To se je zgodilo zato, ker nismo mogli računati na številne igralce in ker je britanska vlada zahtevala, da prekličemo svoje treninge. Zelo, zelo, zelo težko sprejmem to odločitev."

 

Bojeviti italijanski strateg ne želi popustiti in napoveduje pritožbo zoper odločitev: "Je naslednji korak sodišče? Da. Samozavestni smo, da bo v naslednjem koraku sprejeta normalna odločitev." A vodilni v klubu se s svojim trenerjem za zdaj – vsaj javno – ne strinjajo popolnoma, saj so v ponedeljek objavili, da so "odločitev morali sprejeti ... Svojo pozornost bomo zdaj usmerili v preostala tekmovanja, v katerih še sodelujemo." Uradna odločitev kluba je veliko bolj smiselna, če se spomnimo trditve predsednika Uefe, Aleksandra Čeferina, da mu je predsednik Tottenhama Daniel Levy na dan poraza svojega moštva proti Muri potarnal, da je tekmovanje prešibko.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
22. 12. 2021 21.16
Trener Conte zelo težko sprejema odločitev Uefe o izločitvi Tottenhama iz tekmovanja, precej lažje pa seveda sprejema Conte plačo 18.5 milijonov € na leto, pa čeprav, ko gledamo njegove uspehe, bi ne zaslužil niti 18.5 € ne pa milijonov.
mackon08
22. 12. 2021 19.40
+1
Predsednik Tottenhama Daniel Levy na dan poraza svojega moštva proti Muri potarnal, da je tekmovanje prešibko. Pravilnose glasi, da je Tottenham prešibki za to tekmovanje. Vzvišeni Angleži so dobili svoje.
Menih
22. 12. 2021 19.29
Upam da se sploh ne bodo. Neko vaško tekmovanje bv.
Zdenko Krajnc
22. 12. 2021 19.28
avtsajderji pač doživljajo poraze in izpade.
BitterTruth
22. 12. 2021 18.37
Meh, pravila so za vse...
Supafly
22. 12. 2021 17.50
+2
Ne vem kaj se ma za repenčt, če so sami rekl da je ta liga za avtsajderje, zdej pa dolg nos ker so izpadl.