Nogomet

Conteju popustile vse zavore: Ne bom več tiho, vidim enajst sebičnežev

Southampton, 19. 03. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Antonio Conte v zadnjih mesecih nezadovoljstva na klopi Tottenhama ne skriva več. V preteklosti je s svojimi izjavami večkrat razburil navijače Spursov, po sobotnem remiju proti Southamptonu pa je šel še korak dlje. Strupene puščice je usmeril proti svojim varovancem. Vse bolj se zdi, da Italijan ne bo več dolgo služboval v severnem Londonu, kjer ima pogodbo do konca aktualne sezone.

Vse bolj se zdi, da Antonio Conte ne bo več dolgo trener Tottenhama.
Vse bolj se zdi, da Antonio Conte ne bo več dolgo trener Tottenhama. FOTO: Damjan Žibert

Southampton zaseda zadnje mesto v angleški Premier League, kjer se Tottenham bori za prvo četverico, ki prinaša Ligo prvakov. Prav zato se je zdelo, da je tekma med omenjenima kluboma odločena, ko so Spursi na gostovanju sredi drugega polčasa povedli s 3:1. A svetniki so se uspeli vrniti. V 78. minuti je znižal Theo Walcott, do izenačenja pa je prišlo v sodniškem dodatku, ko je z bele točke v polno meril James Ward-Prowse

Zapravljeni točki bi lahko Tottenham do konca sezone drago stali, zaradi česar je Antonio Conte na novinarsko konferenco prišel povsem razjarjen. "Mislim, da je sedaj pravi čas, da spregovorim. Zame je to nesprejemljivo. Nismo prava ekipa. Na igrišču vidim 11 posameznikov, 11 sebičnežev, ki si ne želijo pomagati in na terenu ne pustijo svojega srca," se je vdan v usodo zdel nekdanji trener Juventusa in Interja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'To je Tottenhamova zgodba že zadnjih 20 let'

"Do zdaj sem skušal to skrivati, skušal sem izboljšati situacijo s svojimi besedami. Nekaj sta tehnični in taktični plati nogometa, drugo pa sta želja in motivacija. Moraš ju imeti v vsakem trenutku, v tej sezoni pa smo ju povsem izgubili. Če nas primerjam z lansko sezono, smo v čisto vseh aspektih igre slabši. Ko v ekipi ni prave kemije, je napredek nemogoč," je nadaljeval Conte. 

Tottenham kljub zdrsu proti Southamptonu še naprej drži četrto mesto, a Conte se na koncu sezone očitno ne vidi na mestih, ki vodijo v Ligo prvakov. "Še deset tekem je do konca. S takšnim odnosom se lahko borimo le za sedmo, osmo mesto. Nisem vajen, da bi se boril za takšne položaje. To je odgovornost vseh nas." 

Za konec novinarske konference pa je Conte, če tega ni storil že prej, šel še korak dlje. Za okus številnih celo korak predaleč. "Ampak na to so tukaj (pri Tottenhamu, op. a.) že vajeni. Niso vajeni igranja pod pritiskom in borbe za najvišja mesta. Pritiska si ne želijo, ker ne želijo biti pod stresom. Tako je za vse najlažje. To je Tottenhamova zgodba že zadnjih 20 let. Imajo resnega lastnika, a že 20 let niso osvojili ničesar ... Zakaj?"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Carrargher: Pri Tottenhamu bi morali končati to bedo

Na Contejeve besede se je na Twitterju odzval nekdanji nogometaš Liverpoola in angleške reprezentance Jamie Carrargher, ki je zapisal, da si Italijan očitno želi biti odpuščen že v reprezentančnem premoru, ki sledi. "Pri Tottenhamu bi morali končati to bedo in to storiti še danes," je še dodal Carrargher. Strokovni komentator televizije Sky Sports je nato pojasnil svoje stališče: "Njegovo mnenje o tem, da Spursi že dolgo ne zmagujejo in osvajajo lovorike, je pravilno, vendar o lastnem klubu ne smeš govoriti tako. Še posebej, ko ti plačujejo bogastvo!" 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bebec
19. 03. 2023 14.27
+1
Naj pride pochettino pa naj naredi totalni reset.Prodati vsaj 5,6 igralcev pa nekaj mulcov v ekipo.Te preplacane razvajeni do konca.
JOSEPH HAYDN
19. 03. 2023 09.16
+11
Conte je vrhunski trener in tukaj so problem nesposobni in nerealni lastniki, ki brez vložkov pričakujejo lovorike, kar je (žal) nemogoče. Glede ekipe pa ima prav, sami lenuhi, na čelu s precenjenim Kaneom
Bebec
19. 03. 2023 09.46
+4
Se strinjam.To je trener kateremu moraš prisluhniti ne pa da se mu petlajo v posel.Conte sodi med top 5 trenerjev.Ancelotti,Pep,Klopp,Conte,Mourinho
borjac
19. 03. 2023 10.55
+3
CONTE NE SODI MED TOP 5 trenerjev : Ancelotti, Pep, Klopp, Mourinho.... Conteja spremljam že kot igralca, kjer je bil odličen, vendar je Conte največje uspehe doživel v Juvetu, ki je bil v Italiji zmeraj rahlo priviligiran, spominjam se ga tudi o njegovih debat o sodnikih, zmeraj je govoril da on sodnikov ne bo komentiral, vendar je to izvajal samo takrat, ko so ga novinarji spraševali o Sodniških odločitvah, ki so šle v njegov prid, ko je bila kakšna odločitev slaba za njega je še kako komentiral, kar pa se tiče denarja pa še kako spada v družbo Pepa in Morinhja, Ancelotti pa se ni nikoli preveč prerekal o denarju, tako da Conte JE DOBER trener, vendar mora vse teči po njegovo, ko nekaj zaškriplje ne zna reševati problemov in začne z prepiri, in kazati s prstom na druge ter jim pripisovati krivdo za svoje neuspehe.
Beli sekret
19. 03. 2023 12.57
+1
Je že prav, da je opozoril, sicer ne bo premikov. Že Pocchettino je moral oditi brez potrebe. Kane je pa že večkrat odpovedal v ključnih trenutkih, tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu.
športnik66
19. 03. 2023 08.40
+11
Ko se igralci odločijo za tihi bojkot in igrajo s 70 % moči, je to znak, da trener mora oditi.
Beli sekret
19. 03. 2023 12.58
+2