Nogomet

Copa America po letu dni našla nov dom v Braziliji

Južna Amerika, 02. 06. 2021 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Južnoameriško nogometno reprezentančno tekmovanje, ki bi prvotno moralo potekati leta 2020 v Argentini in Kolumbiji, so zaradi pandemije covida-19 prestavili na letošnje poletje. Zdaj je Južnoameriška nogometna zveza (CONMEBOL) prvenstvo prestavila v Brazilijo.

Ponedeljkova odločitev CONMEBOL-a, da kontinentalno reprezentančno prvenstvo prestavi v Brazilijo, je naletela na številne kritike domače javnosti. Pandemija covida-19 se namreč v domovini sambe še ni umirila, saj so do zdaj prešteli kar 463.000 smrti zaradi te bolezni. Predsednik Brazilije Jair Bolsonaro je povedal, da je odločitev končna, čeprav je državno vrhovno sodišče zahtevalo dodatne informacije v roku petih dni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Moramo živeti'

Brazilija je bila uspešen domačin tekmovanja tudi leta 2019. Pred tem je leta 2014 gostila svetovno nogometno prvenstvo. Infrastruktura za organizacijo tako velikega dogodka posledično ni pod vprašanjem, kljub dejstvu, da bo prva tekma odigrana že 13. junija. "Kar se tiče mene in vseh ministrov, tudi zdravstvenega, je odločitev končna. Od samega začetka pandemije sem vedno govoril, da smrti obžalujem, ampak moramo živeti naprej," je Bolsonaro odgovoril kritikom odločitve.

Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro FOTO: AP

'Neymar, nekaj ti želim povedati'

Eden od senatorjev zvezdnega senata Brazilije Otto Alencar je direktno nagovoril brazilskega superzvezdnika Neymarja: "Neymar, nekaj ti želim povedati. Ne smeš se strinjati z organizacijo prvenstva v Braziliji! To ni prvenstvo, na katerem moramo tekmovati. Tekmovati moramo na prvenstvu cepljenja."  

Neymar jr.
Neymar jr. FOTO: AP

Prvotni organizatorki tekmovanja, ki bi moralo potekati že leta 2020, sta bili Argentina in Kolumbija. Argentinci so odstopili zaradi pandemije covida-19, ki se v tej državi ne umirja. Ravno nasprotno, ko je CNMEBOL objavil odločitev, da prvenstva ne bodo organizirali, je bila Argentina peta na svetu po številu smrti zaradi covida-19 na prebivalca. Kolumbija pa je od organizacije tekmovanja odstopila zaradi nasilnih protestov proti trenutni vladi.  

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

denis pohoric
02. 06. 2021 13.24
+1
namesceni prvenstvo braziliji...
TEDOxy50pMEDO
02. 06. 2021 10.15
-3
Zakaj kažete tega padalca s priimkom Neymar??? Ne zna drugega, kot se valjati po tleh.
monifa1
02. 06. 2021 11.24
+3
Priporočam drugi šport.... balinanje, šah, pikado.... mogoče je to bolj za tebe