Nogomet

Ćorić: Prišel sem, da na koncu sezone dvignemo pokal državnih prvakov

Ljubljana, 18. 02. 2021 10.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zadnjih urah prestopnega roka je ljubljansko Olimpijo okrepil hrvaški nogometaš Ante Ćorić. Vezist je prišel na posodo iz italijanskega prvoligaša AS Roma. Za klubsko spletno stran je spregovoril o sprejemu zmajev, igri Olimpije, svojih ciljih in številnih drugih temah.

Ante Ćorić je pred dnevi podpisal pogodbo z Olimpijo do konca tekoče sezone
Ante Ćorić je pred dnevi podpisal pogodbo z Olimpijo do konca tekoče sezone FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Ante Ćorić je bil iz Rome nazadnje posojen v nizozemski Venlo. Sedaj je prišel v prestolnico in zadovoljstva v pogovoru za uradno spletno stran trenutno vodilni ekipe PLTS ne skriva: "Zelo sem zadovoljen. Prišel sem k vodilnemu klubu v slovenski ligi in borili se bomo za naslov prvaka. Zame je zagotovo dobro, da sem prišel sem. Svojo igro si želim vrniti na stari nivo. Rad bi čim več igral in s svojimi predstavami pomagal ekipi do lovorike. Olimpijo je prepoznal kot dobro priložnost, da svojo igro vrne na vrhunski nivo. Borba za naslov prvaka in napadalna igra zmajev sta zagotovo prispevali k njegovi odločitvi. "Bil sem poškodovan in na Nizozemskem dva meseca nisem dobil priložnosti, da bi se vrnil v formo. Želel sem si oditi nekam, kjer bi lahko igral. Če sem iskren, je bila potem Olimpija prvi klub, ki se je javil. Ko sem slišal, da se Olimpija zanima zame in da se bori za prvo mesto, sem prepoznal dobro priložnost zase, da se vrnem psihično in nogometno." Točno ve, kaj si želi doseči z zmaji na osebnem in ekipnem nivoju: "Prvi osebni cilj je, da ostanem zdrav, brez poškodb in da ostanem dobro pripravljen. Drugi cilj pa je, da igram čim boljše in ekipi pomagam do dobrih rezultatov. Sem sem prišel, da ostanemo prvi na lestvici do konca sezone in na koncu dvignemo pokal državnih prvakov." Dobra, napadalna igra Olimpije Gorana Stankovića je 23-letniku zelo všeč in že komaj čaka, da bo lahko novim soigralcem pomagal na igrišču. 

Goran Stanković
Goran Stanković FOTO: NK Olimpija Ljubljana

"Do sedaj sem opravil le nekaj treningov, a sem opazil, da so na res visokem nivoju. Rezultati ekipe so dobri in, kar je najpomembneje, dobra je tudi igra. Največ mi pomeni, da se igra napadalen in lep nogomet. Na Nizozemskem temu ni bilo tako. Opazil sem, da Olimpija vedno igra na postavljeno obrambo in ima večjo posest žoge od nasprotnika. To mi je zelo všeč." Zmaji so ga na uvodnih dveh tekmah, kot trdi za uradno spletno stran kluba, navdušili. "Ogledal sem si tekmi proti Kopru in Muri. Prvi polčas v Kopru je bil res neverjeten. Fantje so igrali odlično. V drugem polčasu so malo padli, ampak vseeno dosegli zmago in osvojili tri točke. Proti Muri, ki je dobra ekipa, so prav tako uspeli zmagati. Upam, da bomo v nadaljevanju sezone nadaljevali s takimi predstavami in rezultati."

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

deckoSprecko
18. 02. 2021 16.43
+0
Baš me zanima če bo to kej bivši up Dinama.. Ajmo Ante, dokaži, pokaži se!!
SamoPovemMojeMnenje
18. 02. 2021 15.03
-1
kakšne smeh je ta lolimpija
andrejak28
18. 02. 2021 12.33
-3
ić je za NIČ
Generacija56
18. 02. 2021 12.02
-1
Vemo. V NK Maribor so prišli in so že tam od lani vsi, ki želijo biti drugi... Njim ni pomembno, kdo bo prvi.
SamoPovemMojeMnenje
18. 02. 2021 15.03
+3
generacija56 očitno si malo prestar za internet ;))