Nogomet

Costa o novem napadalnem dvojcu: Eden bo grizel, drugi pa brcal

Madrid, 28. 09. 2020 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Urugvajski napadalec Luis Suarez je izvrstno začel svojo epizodo pri madridskem Atleticu, kjer je le nekaj deset ur po prestopu iz Barcelone debitiral pod taktirko trenerja Diega Simeoneja in k zmagi nad Granado (6:1) prispeval kar dva gola in podajo.

Suarez (na fotografiji) se je poslovil od Barcelone in odlično začel z novo etapo v že zdaj zelo bogati nogometni karieri.
Suarez (na fotografiji) se je poslovil od Barcelone in odlično začel z novo etapo v že zdaj zelo bogati nogometni karieri. FOTO: AP

Luisa Suareza je za predstavo proti Granadi v Madridu pohvalil tudi njegov novi soigralec Diego Costa. Podobno kot Urugvajec na zelenicah pogosto kontroverzni brazilski Španec je dosegel vodilni gol na tekmi, v 71. minuti pa ga je zamenjal ravno Suarez, ko je bilo na semaforju 3:0. Jan Oblak v golu Atletica ni imel veliko dela, ga pa je v drugem polčasu premagal Jorge Molina. Vso pozornost je sicer kljub odlični predstavi celotnega moštva požel Suarez, ki je po odmevni selitvi iz Barcelone zablestel v vsega nekaj minutah in najprej podal za zadetek Joau Felixu, nato pa še sam kar dvakrat zatresel mrežo Andaluzijcev.

"Izvrstno. Eden bo grizel, drugi pa brcal," se je glasil posrečen komentar Coste na debi Suareza, s čimer se je dotaknil več kontroverznih dogodkov v Urugvajčevi karieri, ki so izključevale grizenje tekmecev. Costa tudi ni skrival presenečenja nad dejstvom, da je Barca Suarezu sploh dovolila oditi, potem ko je v njenih vrstah s 198 goli v šestih sezonah postal celo tretji najboljši strelec v zgodovini kluba.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Suarez: Izvrstno je bilo uživati v igri
"Imamo veliko srečo, da imamo Luisa, ne razumem, kako mu je Barca lahko dovolila oditi," je o 33-letnem južnoameriškem kolegu menil 31-letni Brazilec s španskim potnim listom. "Pomagal nam bo z veliko količino golov, poleg tega pa tudi s svojim bojevniškim duhom in svojo lakoto po osvajanju trofej. Upam, da nam lahko pripomore k osvojitvi še ene trofeje za naše navijače, a moramo iti tekmo za tekmo."

Suarez pa je o prvi tekmi v rdeče-belem dresu povedal: "Zelo sem vesel, najprej zaradi uradnega debija, kot drugo pa zaradi zmage, ki smo si jo vsi želeli. Zelo sem vesel, ker smo ob mojem prihodu (v igro, op. a.) že imeli nadzor in izvrstno je bilo uživati v igri na tako izjemnem stadionu z izjemnimi igralci. Verjamem, da je pomemben način, na katerega te ekipa sprejme, to ti daje samozavest. To je ključno in zelo pomembno. To sem čutil tukaj v tej tekmi. Želel bi se zahvaliti vsem za podporo, ki bo zelo pomembna in nam bo pomagala pri doseganju naših ciljev v tej sezoni."

Simeone zgolj o konkurenčnosti, nič o boju za največje naslove
Trener Diego Simeone je po tekmi v svojem slogu hitel zmanjševati pomen visoke zmage, po kateri so španski mediji Atletico nemudoma izpostavili kot resnega kandidata za naslov prvaka. Argentinec ostaja zvest svoji mantri "od tekme do tekme", poudaril pa je, da bo Atletico najbolj konkurenčen, če bo lahko do konca sezone računal na 23 enako motiviranih in "zadovoljnih" igralcev.

"Kam moramo meriti v tej sezoni? Ekstremi se z nami ne skladajo. Smo zadovoljni zaradi zelo dobrega prvega polčasa ekipe, ki je pritiskala kar se da visoko, in iskala kombinacije med (Angelom) Correo in (Yannickom Ferreiro) Carrascom ter med (Kieranom) Trippierjem in (Renanom) Lodijem. Zelo dober prvi polčas Joaa in Coste," je dejal Simeone. "Suarez je prišel v igro in storil tisto, kar zna, to je igrati za ekipo. V spominu mi ne bosta ostala oba gola, temveč podaja (Marcosu) Llorenteju, z odkrivanjem v teh kombinacijah znotraj ekipe. To bo privedlo do interne konkurence, ki je zelo dobra. Če vseh 23 v ekipi sprejme zmožnost medsebojnega tekmovanja, ki bo služila vsem, bomo gotovo dobro tekmovali," je nadaljeval Simeone.

"Živim od tega, da bi se spet izoblikovala izvrstna ekipa. Današnji Joao je bil gotovo takšen, kot je bil na tekmah, ko se mi je na zelenici zdel najbolj vesel. Deloval je svobodno. To potrebujemo od njega. Enako velja za Lodija, Trippierja, Felipeja, ki so prišli lani. Kar moramo doseči, je, da smo mirni in nadaljujemo z delom, saj so še vedno stvari, ki jih lahko izboljšujemo. V tej sezoni, ko je na voljo pet menjav, bomo v ekipi s 23 igralci še bolj konkurenčni, če bomo dosegli stanovitnost predstav in bodo vsi v ekipi zadovoljni. Čutim, da imam odgovornost le za razmišljanje od tekme do tekme, edino, kar je zame pomembno zdaj, je tekma s Huesco," je sklenil Simeone.

Dinamo Kijev - Gent in PAOK - Krasnodar
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
29. 09. 2020 09.40
-4
Suarez, legenda Barce, sharpshooter... vsaka mu čast. Toda, če hočejo ostvajat še kakšno lovoriko Lige Prvakov, je ta 30 + letni napadalec že prepočasen in okoren.
P.o.b.a
28. 09. 2020 16.35
+4
Podal je Llorenteju
ehjaehja
28. 09. 2020 15.42
-6
24 ur res niste fer da niste posvetili članka o Fatiju sedaj ko v Barceloni po dolgem času ni bil igralec tekme Messi ali Ter Stegen. Mali je zasenčil vse super zvezdnike v svojem moštvu in izključno zaradi njega je Barca slavila visoko.Še Messiju je pripravil penal. Treba je navaditi da bo sedaj Messi najbrž v senci izjemnega Fatija.
Štanjkol
28. 09. 2020 20.15
+0
Super, sam kaj boste potem hejterji k ne bo več Messija v glavni vlogi?
drimtim
28. 09. 2020 15.12
+2
Atletico bo prvak.
cripstoned
28. 09. 2020 21.25
+1
napovedovati zmagovalca prvenstva po 2 ali 1 odigrani tekmi je naravno ugibanje oz loterija...ce si tako preprican v to vlozi denar ...sicer pa atletiko cilja na ligo prvakov...ko bo to pod streho bo potem se laliga prioriteta...zaenkrat je to liga prvakov
AtleticoSLO
28. 09. 2020 21.36
+4
Misty2
28. 09. 2020 14.45
+10
Pri Barceloni je dal lani 22 zadetkov od možnih 75. Enega članka o supertalentu Fatiju ki s 17 leti unii Villareal in da isto golov kot Suarez
AtleticoSLO
28. 09. 2020 14.12
+18
Heheehhe, ta Diego je pa za šale...je pa res da smo Atleti dobili najbolj osovražen dvojec Suarez- Costa ...po mnenju mnogih nasprotnih navijačev