Nogomet

Costa prestal operacijo: nared do derbija z Realom in 1/8 finala LP?

Sao Paulo, 05. 12. 2018 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Napadalec madridskega Atletica in španske reprezentance, Diego Costa, je v rodni Braziliji prestal operacijo stopala, ki mu že nekaj časa povzroča težave. 30-letnik je od januarskega povratka v Madrid zabil le štiri ligaške gole v prvenstvu, v klubu pa upajo, da se bo februarja začel vračati v staro "golgetersko" formo.

Costa se je pozimi vrnil k Atleticu, potem ko je rdeče-bele zapustil in okrepil Chelsea.
Costa se je pozimi vrnil k Atleticu, potem ko je rdeče-bele zapustil in okrepil Chelsea. FOTO: AP

Diego Costa je v sredo uspešno prestal operacijo levega stopala, poročajo španski mediji, potem ko se je 30-letni nekdanji napadalec Sportinga Brage, Reala Valladolida, Albaceteja, Raya Vallecana in Chelseaja na operativni poseg podal v domačo Brazilijo. Naturalizirani španski reprezentant ima že nekaj časa težave s 5. levo stopalnico, v Brazilijo pa je z njim odpotoval tudi vodja Atleticove zdravniške službe Oscar Celada.

COSTA

Operacijo stopalnice je Costa prestal že pred dvanajstimi leti, v zadnjem času pa mu je poleg omenjene koščice težavo delala tudi mečna mišica. Te težave naj bi sredin operativni poseg odpravil, a bo moral robustni strelec, ki je na nedavnem derbiju z Barcelono (1:1) zabil šele prvi ligaški gol v sezoni, počivati najmanj osem tednov. 

Prve ocene so govorile o desetih tednih počitka, a bo okrevanje očitno potekalo malce hitreje, zato v klubu ocenjujejo, da bi lahko za rdeče-bele Costa spet igral že februarja, ko se začnejo izločilni boji v Ligi prvakov. Motivacija bo velika, saj v 23. krogu španske Primere Division Atletico s slovenskim vratarjem Janom Oblakom v golu 10. februarja čaka derbi z mestnim tekmecem Real Madridom.

ATLETICO

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.