Nogomet

Courtois o belgijskem razkolu: Iz slačilnice so prišle laži

Doha, 30. 11. 2022 14.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Belgijska reprezentanca se je po porazu proti Maroku v drugem krogu skupine F na SP v Katarju znašla v nezavidljivem položaju. Na zadnji tekmi skupinskega dela morajo premagati Hrvaško, če želijo napredovati v izločilne boje. Njihove priprave na srečanje pa ne potekajo ravno gladko, saj so se v dneh po porazu v javnosti pojavila številna namigovanja, da so zvezdniki moštva med seboj sprti.

Že na začetku prvenstva je prvi zvezdnik Belgijcev Kevin de Bruyne v enem od intervjujev dejal, da je njegova reprezentanca prestara za osvojitev naslova v Katarju. To naj bi bil eden od številnih vzrokov za spor v slačilnici. "Govoril sem s Kevinom de Bruynejem in on verjame v našo ekipo bolj kot kadar koli prej. Včasih med intervjuji poveš nekaj smešnega, česar v resnici ne misliš. Po mojem mnenju je želel zgolj povedati, da smo starejši, kot smo bili pred štirimi leti in ima prav, res smo starejši. Vsi smo starejši. Branilci, mi (napadalci), vezisti, Thibaut Courtois (vratar) smo starejši štiri leta, tako pač je. Mislim, da je Kevin prvi, ki verjame v to moštvo, v nasprotnem primeru ne bi bili tukaj," je v bran vzdušju v taboru in soigralcu stopil Eden Hazard.

Thibaut Courtois
Thibaut Courtois FOTO: AP

Igralec Real Madrida je dodal, da so vsakršna nestrinjanja med igralci že stvar preteklosti. "Nimam veliko za povedati. Vse, kar sem slišal v javnosti, je dokaj smešno. Včeraj smo igralci med seboj imeli dober sestanek in govorili smo o številnih stvareh. Še posebej smo se pogovarjali o tem, da moramo odigrati še eno tekmo, ki jo moramo zmagati," je odločen Hazard, ki na uvodnih tekmah ni igral dobro.

Spregovoril je tudi Courtois, ki je potrdil Hazardov pogled na zgodbo: "Iz slačilnice so prišle laži. Stvari, ki sploh ne obstajajo. Glavna težava nastane, ko vidiš stvari na družabnih omrežjih ali v časopisih. Namen izmišljenih zgodb je ustvarjanje slabega vzdušja znotraj moštva. Negativnost moramo dati na stran in se osredotočiti na pozitivne stvari med pripravami na tekmo."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
01. 12. 2022 15.35
Tale danes bo pa težka čeprav so kvadrateki prepričani v zmago bojo veseli tudi z remijem