Nogomet

Courtois odgovarja kritikom: Nikoli nisem rekel, da bi Real moral biti prvak

Madrid, 11. 05. 2020 17.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potem ko je za val katalonskega neodobravanja in ogorčenja poskrbel z izjavo, da si Barcelona, če se sezona LaLige predčasno zaključi, ne zasluži naslova prvaka, je vratar Real Madrida Thibaut Courtois v pogovoru s španskimi mediji dal dodatna pojasnila glede svoje prah dvigajoče izjave.

Thibaut Courtois je precej prahu dvignil z izjavo, da si Barcelona ne zasluži naslova prvaka, če sezona ne bo dokončana.
Thibaut Courtois je precej prahu dvignil z izjavo, da si Barcelona ne zasluži naslova prvaka, če sezona ne bo dokončana. FOTO: AP

"Liga se odigra v celoti. Imejmo prvaka, ko odigramo vse, sicer, če to ni mogoče, ne bi bilo pošteno," je Kataloncem, ki so se ostro odzvali na besede belgijskega vratarja, dodatno pojasnil vratar madridskega Reala Thibaut Courtois. "V nobenem trenutku nisem rekel, da moramo naslov prvaka dati Realu, če se LaLiga ne bo nadaljevala," je nadaljeval Belgijec, ki je skupaj s soigralci prav danes po 60 dnevih opravil prvi trening po izbruhu pandemije novega koronavirusa. 

"Čeprav smo izgubili z Betisom, smo v boljšem položaju, da dobimo to ligo. Pravico imam razmišljati o tem, da smo močnejši od Barcelone, čeprav smo dve točki za njo. In če se bo lahko odigralo preostalih 11 tekem, verjamem v svojo ekipo in to, da lahko osvojimo LaLigo," je bil jasen Courtois v pogovoru za španski javni zavod RTVE. A vendarle je treba poudariti, da Real v nadaljevanju prvenstva ni več odvisen le od sebe, saj medsebojnega obračuna z Barcelono ni več na sporedu. Če vodilni Katalonci (58/56 točk), ki sicer resda preživljajo turbulentno sezono, dobijo vseh 11 obračunov, je jasno, da Real ne bo mogel postati prvak. 

"Smo Real Madrid in vedno se borimo za vse. Dobro se počutimo, ekipa je popolna, vrnili so se poškodovani (Asensio, Hazard, op. p.). Vedno sem verjel v to ekipo, do zadnje tekme, ki sem jo odigral v dresu Reala.  Zagotovo bo drugače brez publike, z omejitvami, toda borili se bomo," je navijačem Reala sporočil prvi čuvaj mreže galaktikov. 

Real bo, če pride do nadaljevanja sezone LaLige, tekme igral na kultnem, a precej manjšem stadionu Alfreda Di Stefana, kjer ima Real tudi trening center Valdebebas. "Vse skupaj je tu za nas precej lažje. Radi bi igrali na Bernabeuu, toda to za zdaj ni v načrtih kluba. Igrati tekme na stadionu, ki nosi ime po legendi kluba, je prav tako lepo," je razložil Courtois. Belgijec se zaveda, da gledalcev na stadionu še nekaj časa ne bo, kar obžaluje, a glede na trenutno situacijo v svetu povsem razume. "Nogometaši si vedno želimo igrati tekme na polnih stadionih, ob dobrem vzdušju, ob petju in adrenalinu. Seveda si tega želimo, toda zavedamo se, da trenutno to ni mogoče in da še nekaj časa ne bo. To je 'davek' virusa, spreminjati bomo morali našo običajnost iz dneva v dan. Najpomembneje je, da bo virus izginil," je modro pojasnil belgijski reprezentant. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In kako je potekal prvi trening? Precej drugače, kot so bili navajeni nogometaši Reala doslej, je razložil Belgijec. "Trener vratarjev si mora zamenjati rokavice, nato pa zamenja žoge. Te je treba razkužiti, pa tudi vratarjeve rokavice. Rokavice in obutev pustimo na stolu, tam pa jih razkužijo. Vse skupaj je malce čudno, toda stanje se bo izboljševalo," je prepričan vratar Reala. Tega vrnitve na treninge ni strah, zaveda pa se potrebne previdnosti pri treningih. "Ne želimo se okužiti. Želeli bi si, da virusa ne bi bilo in bi se vrnili v običajno življenje. Tudi za nas je to posel, tako kot za ostale osebe," je zaključil Courtois.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
12. 05. 2020 11.04
+5
Tale naj je raje tiho... enim res ni nc nerodno.
Kollerik
12. 05. 2020 08.09
+4
Komaj čakam, da bo Barca -tokrat v polni postavi- spet zaprla lapo Belgijcu.
dark horse
11. 05. 2020 21.47
+8
Čeprav smo zadaj smo v boljšem položaju 😂😂😂 kot bi bral kripsla in ostale paciente 😂
resnicaosvobaja
11. 05. 2020 20.57
+7
Ni pa pošteno, da na finale pokala ne povabijo še Reala in Barcelone in spet odigrajo turnir
resnicaosvobaja
11. 05. 2020 20.55
+7
"V nobenem trenutku nisem rekel, da moramo naslov prvaka dati Realu, če se La Liga ne bo nadaljevala," ...če bi pa to trdil, ga ne bi testirali le na korono...
resnicaosvobaja
11. 05. 2020 20.53
+8
Rekel je , da ni pošteno, da bi Barcelona bila prvak, ker je Real boljši...pošteno tudi ni, da ima Messi le 6 Zlatih žog... pa kaj moreš ...To so takšne , kot najboljša ekipa v Evropi in tretja v Madridu...
ehjaehja
11. 05. 2020 20.18
-11
sej res ni tega rekel rekel je samo da je Real bil boljši na obeh elklasikih in da bi si zaslužil biti na prvem mestu na lestvici pa so se messifili užalili ker je to pač res sploh glede elklasika. toda na tem forumu je že znano da je kot v srednjem veku nekdo reče resnico oni pa z prstom kažejo na njega in ga hočejo videti na grmadi Edino žalostno je da nekateri navijači "navijači Reala" dajejo potuho takim ker se gredo "nevtralne" med tem ko jokice žalijo in provocirajo njihov klub pol se pa začudijo zakaj se še do njih tako obnašajo čim se nekaj pove kar je res.
samomojemnenje
11. 05. 2020 20.34
+14
Prvenstvo se dobiva na malih klubih. Redko kdaj odloči classico. Glede provociranja pa je tako, da ge je dovolj z obeh strani. Tudi ti si med njimi, tako, da ne jokaj zdaj tukaj. Imate vse možnosti, oz. upam, da jih boste imeli, da se uvrstite na prvo mesto, sploh letos, ko je Barca slaba in nima igre. Bi pa očitno po tvoje morali vsi navijači Reala pljuvati in provocirati ali kako si to mislil? Že cel dan nisi nič napisal kot Messinebonikoli....
265004
11. 05. 2020 20.44
+5
Kollerik
12. 05. 2020 08.11
+2
Ma ka hčemo, ga nemaste več na forumu...
Brgolino
12. 05. 2020 12.08
+1
Zapiram ali si ti kdaj v preteklih letih,ko je barca razbijala real napisal komentar,da je zasluzeno zmagala in potem osvojila prvenstvo?
okuhsfjkafa
11. 05. 2020 19.59
-3
Par dni nazaj je rekel da bi moral biti real prvak ker so v medsebojnih tekmah boljsi Wtff???!!!!!
seloveroni
11. 05. 2020 18.24
+16
botih pa se nauc branit dobis dva gola na tekmo med nogami
KiNgKoNg
11. 05. 2020 19.34
+2