Nogomet

Courtois: Simeone se želi prikupiti navijačem, zato nas kritizira

Madrid, 17. 12. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trenje med večnima madridskima rivaloma, Realom in Atleticom, je dobilo novo poglavje. Po nedavnih kritikah Diega Simeoneja na račun Luke Modrića in Thibauta Courtoisa z besedami ni varčeval niti vratar kraljevega kluba, ki je prepričan, da si Argentinec s tem le kupuje točke navijačev.

Strateg madridskega Atletica Diego Simeone se je že pred časom obregnil ob prejemnika številnih letošnjih trofej Luko Modrića, ki naj bi do nagrad prišel prav po zaslugi slovesa kraljevega kluba. Tako je Simeone izrazil prepričanje, da bi si zlato žogo zaslužil Antoine Griezmanne. Trener atletov je 'udaril' tudi po Thibautu Courtoisu, čuvaju galaktičnih vrat. Dejal je, da si je Fifino nagrado za najboljšega vratarja prislužil le po zaslugi Reala.

Kraljevi klub na prvenstveni lestvici za dve točki zaostaja za Atleticom.
Kraljevi klub na prvenstveni lestvici za dve točki zaostaja za Atleticom. FOTO: AP

Belgijcu gredo besede Argentinca pošteno v nos. V pogovoru za klubsko televizijo je tako pojasnil svoj vidik: "Simeone se želi prikupiti navijačem, zato nas kritizira. To počne pogosto. Napada Madrid, ker je kraljevi klub najboljši na svetu."

Belgijski čuvaj mreže verjame, da ima vsak posameznik pravico do svojega mnenja in da ga je prav zato treba spoštovati, a je potezo Simeoneja tudi sam pričakoval. "Ko se boriš z Realom, najboljšo ekipo na svetu, boš zagotovo rekel kaj takega, da bi si prislužil simpatije navijačev," je prepričan Courtois, ki odgovarja, "tako je dejal, da sem osvojil nagrado le zato, ker igram za Real Madrid. Med svetovnim prvenstvom sem bil še član Chelseaja, glasovanje pa se je končalo julija."

Oblak je v letošnji sezoni španskega prvenstva vknjižil prav toliko obramb kot Courtois – 35.
Oblak je v letošnji sezoni španskega prvenstva vknjižil prav toliko obramb kot Courtois – 35. FOTO: AP

Courtois je pohvalil tudi čuvaja Atleticovih vrat Jana Oblaka, ki bi si po mnenju Simeoneja zaslužil nagrado, a poudarja, da je odločitev plod številnih glasov. "Oblak je prav tako odličen vratar. Zagotovo bi si lahko prislužil veliko točk, a o tem odloča ogromno ljudi," je sklenil Belgijec.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

peresni
17. 12. 2018 17.23
+0
težko bo letos kupiti polfinale....
peresni
17. 12. 2018 17.23
+0
To delajo zaradi cirkusa...da razjezijo prave poznavalce nogometa in s tem umetno dvigajo rajtinge tega umazanega posla. Čeferin le sluga teh poslov.
peresni
17. 12. 2018 17.21
+0
hala štala Madrid...Čeferin le še ena advokatska figurica Perezovega bogatstva. Žalostno...ampak je pač le Slovenec in še advokat...a ne?
Ka pa mislis
17. 12. 2018 09.49
-3
Hejterčki spet glasni.
SloG pavelšek
17. 12. 2018 08.34
+7
dokler bo nemoralni Perez na celu Reala bodo pac kupovali lovorike in tekme...
mptour
17. 12. 2018 07.51
+16
Resnica boli, a ne? Kupljene nagrade.
ehjaehja
17. 12. 2018 07.33
-29