Nogomet

Crnomarković po dveh sezonah zapustil zmaje

Ljubljana, 29. 05. 2023 08.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S koncem sezone se je nogometna pot v Ljubljani končala za Đorđeja Crnomarkovića. Centralni branilec srbskih korenin, ki je v zmajevem gnezdu preživel dve sezoni, se bo bo izteku pogodbe vrnil v Srbijo in bo igral za Vojvodino iz Novega Sada. Za Olimpijo je nastopil na 62 tekmah in dosegel štiri zadetke.

Đorđe Crnomarković je v tej sezoni z Ljubljančani osvojil dvojno krono.
Đorđe Crnomarković je v tej sezoni z Ljubljančani osvojil dvojno krono. FOTO: Damjan Žibert

Srbski nogometaš Đorđe Crnomarković se bo po izteku pogodbe s slovenskimi državnimi prvaki Olimpijo poslovil in podal nazaj v Srbijo, kjer bo igral za Vojvodino. "Odločil sem se za naslednji korak. Želel sem biti bližje domu in skupaj z družino. Olimpija mi je ponudila pogodbo, vendar je bila ponudba Vojvodine zame bolj ugodna, zato sem se odločil za odhod. Konec koncev je to moje delo in moram včasih čustva pustiti ob strani. Z vodstvom smo se razšli v prijateljskih odnosih, ponosen sem, da sem bil del zeleno-belih. V letošnji sezoni je bilo vzdušje v ekipi odlično. Igralci vedo, da imajo v meni prijatelja in brata za vse življenje. Navijačem Olimpije pa želim, da bi naslednjo sezono klub prišli podpirat še v večjem številu, saj si Olimpija to zasluži," je za uradno spletno stran kluba dejal 29-letni osrednji branilec, ki je bil sicer član Olimpije že v sezoni 2016/17, a takrat ni zabeležil nastopa.

Srbski branilec v ekipi leta
V ekipi leta so vratar Olimpije Matevž Vidovšek, branilci Max Watson, Gregor Sikošek (oba Maribor), Marcel Ratnik in Đorđe Crnomarković (oba Olimpija), vezisti Svit Sešlar, Mario Kvesić in Timi Max Elšnik (vsi Olimpija) ter napadalci Žan Vipotnik (Maribor), Mirlind Daku (Mura) in Charles Ikwuemesi (Celje).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
30. 05. 2023 09.43
In ne zadnji. Vse kar prihaja v javnost samo dokazuje, da je Olimpija umeten klub, ki sloni ne na vrhunskih igralcih, ampak na denarju. Še bodo prišle zanimive informacije, Riera po moje še ni povedal vsega "zanimivega".