Nogomet

Crvena zvezda brez navijačev na tribunah do 31. naslova prvaka

Beograd, 29. 05. 2020 22.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Crvene zvezde so osvojili tretji zaporedni, skupno 31. naslov državnega prvaka, saj so na petkovi večerni tekmi 27. kroga SuperLige premagali Rad na Banjici v Beogradu s 5:0. Tekma je zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa potekala brez navijačev na tribunah.

Aleksa Vukanović (v skoku) je pomemben gol zabil že med lansko kvalifikacijsko tekmo za vstop v Ligo prvakov proti švicarskim Young Boysom.
Aleksa Vukanović (v skoku) je pomemben gol zabil že med lansko kvalifikacijsko tekmo za vstop v Ligo prvakov proti švicarskim Young Boysom. FOTO: AP

Strelci za rdeče-bele so bili Mirko Ivanić z enajstmetrovke v 24. minuti, Srđan Babić v 30. minuti, Aleksa Vukanović v 36. in 82. minuti ter Miloš Degenek v 57. minuti. Prvi trenerski pokal v karieri je osvojil Dejan Stanković, ki je šele z novim letom prevzel vajeti na stadionu Rajka Mitića. Zvezda je zbrala 72 točk, kar je nedosegljiva razlika za mestne tekmece, Partizan, ki ima 58 točk, in Vojvodino s 56 točkami.

Navijači Crvene zvezde so naslov proslavili s povorko z baklami na beograjskih ulicah. Delije niso imele vstopa na tribune, a so takoj po tekmi vseeno proslavili nov uspeh svojega kluba. Gledalci se bodo na stadione v Srbiji vrnili po 1. juniju, ko bo na tribunah lahko največ 1000 gledalcev.

V Srbiji se je v petek s tekmami 27. kroga začela zaradi pandemije prekinjena prva srbska liga, tako imenovana SuperLiga.

Vrhunci tekme Rad ‒ Crvena zvezda:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Navijači Crvene zvezde so si v Beogradu dali duška na dan, ko so proslavljali tudi 29. obletnico največjega mednarodnega uspeha v zgodovini kluba, osvojitve evropskega pokala:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Deejjaann
30. 05. 2020 08.27
+42
Se bomo morali navaditi na take "tihe" tekme,brez gledalcev.Drugače pa sem zelo vesel da je CZ osvojila naslov prvaka.So si to sezono to zaslužili ker tudi če nebi bilo tega covid-19 virusa bi jo z lahkoto,zaradi točkovne prednosti ki so jo imeli pred partizanom.Lep dan želim še naprej vsem:):):)