Nogomet

Čustvena tekma v Leicestru, Spursi so se z zmago poravnali z Liverpoolom in Chelseajem

London, Leicester, Newcastle, 10. 11. 2018 22.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Leicester Cityja so prvič po tragični smrti predsednika kluba Vichaija Srivaddhanaprabhaja, igrali pred domačimi navijači in v čustveni tekmi igrali neodločeno z Burnleyjem (0:0). V Londonu pa so nogometaši Tottenhama v gosteh premegali mestnega tekmeca Crystal Palace (1:0) in se s tekmo več na lestvici izenačili z Liverpoolom in Chelseajem.

Slaba dva tedna po tragični smrti predsednika kluba Vichaija Srivaddhanaprabhaja, so nogometaši Leicester Cityja zaigrali tekmo na domačem stadionu King Power. Spomnimo, tajski poslovnež se je smrtno ponesrečil v helikopterski nesreči le nekaj metrov stran od stadiona, potem ko je prevozno sredstvo strmoglavilo na parkirišče ob stadionu. Seveda je šlo za izjemno čustveno tekmo za domače navijače in nogometaše, ki so želeli v spomin na predsednika prvo domačo tekmo po njegovi smrti tudi zmagati. A tokrat jim je načrte prekrižal Burnley, ki je stadion prvakov iz leta 2016 zapustil s točko in brez prejetega gola (0:0).

Pomembne zmage v boju za naslov prvaka pa so se razveselili nogometaši Tottenhama, ki so gostovali pri mestnemu tekmecu iz Londona, Crystal Palaceu. Minimalno zmago je varovancem Mauricia Pochettina v 66. minuti tekme prinesel Juan Foyth. Spurs so se z deveto zmago v sezoni, točkovno izenačili z Liverpoolom in Chelseajem na drugem mestu prvenstvene razpredelnice. Vsi trije klubi so zbrali po 27 točk, je pa res, da morajo Reds in Blues svoji tekmi 12. kroga še odigrati. 

Juan Foyth je odločil londonski derbi v prid Tottenhama.
Juan Foyth je odločil londonski derbi v prid Tottenhama. FOTO: AP

Pomembnih zmag v boju za obstanek pa so se razveselili nogometaši Cardiff Cityja in Newcastle Uniteda. Prvi so doma z 2:1, z zadetkom Bambe v 90, minuti, premagali Brighton, ki je več kot eno uro igral z igralcem manj. Newcastle pa je po zaslugi dveh golov Salomon Rondona prav tako z 2:1 premagal Bournemouth, ki je po izjemnem začetku sezone, zabeležil še drugi zaporedni poraz. 

Izidi, 12. krog Premier League:
Cardiff City - Brighton & Hove Albion 2:1 (1:1)
Paterson 28., Bamba 90.; Dunk 6.
RK: Stephens 34./Brighton

Huddersfield Town - West Ham United 1:1 (1:0)
Pritchard 6.; Anderson 74.

Leicester City - Burnley 0:0

Newcastle United - Bournemouth 2:1 (2:1)
Rondon 7., 40.; Lerma 45.

Southampton - Watford 1:1 (1:0)
Gabbiadini 20.; Holebas 82.

Crystal Palace - Tottenham Hotspur 0:1 (0:0)
Foyth 66.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.