Nogomet

Čustvena tekma za Iniesto in Villo: Barca slavila, dva gola Pereza

Kobe, 27. 07. 2019 15.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Barcelona je uspela vknjižiti prvo zmago na pripravah pred novo sezono. Aktualni španski prvaki so bili v Kobeju boljši od japonskega prvoligaša Vissela, za katerega igrata nekdanja člana "Blaugrane" Andres Iniesta in David Villa (2:0). Oba gola je prispeval eden najboljših posameznikov v dosedanjem obdobju priprav Carles Perez, medtem ko sta na drugi tekmi v novi sredini navijače navdušila tudi Antoine Griezmann in Frenkie de Jong.

Nazaj v preteklost: Iniesta (desno) in Busquets skupaj na sredini igrišča, a v dresih druge barve.
Nazaj v preteklost: Iniesta (desno) in Busquets skupaj na sredini igrišča, a v dresih druge barve. FOTO: AP

Carles Perez, ki je močno poživil igro že ob nedavnem porazu proti Chelseaju (1:2), je bil junak prve zmage Barcelone na poletnih pripravljalnih tekmah pred novo sezono. Katalonci so odigrali obračun, ob katerem se je "milo storilo" marsikateremu privržencu modro-rdečih, ki so se na zelenici prvič po njegovem lanskem odhodu pomerili s produktom svoje nogometne šole in dolgoletnim vezistom Andresom Iniesto. Bivšemu španskemu reprezentantu pri Vissel Kobeju zdaj družbo dela še en velikan španskega nogometa, David Villa, oba pa sta se v prvem polčasu dobro postavila po robu favoriziranim gostom.

TEKMA

Perez je nato z dvema goloma v drugem polčasu, ko sta bila Villa in Iniesta že na klopi, obračun prevesil na stran Barce: krilni nogometaš B-ekipe, ki zaradi prihoda Kevina-Princa Boatenga v minuli sezoni ni dobil prave priložnosti, je z novo odlično predstavo povzročil dodatne sive lase trenerju Ernestu Valverdeju, potem ko je svoj prvi gol po dvojni podaji z Malcomom v 59. minuti zabil med nogama vratarja Daija Maekave. Malcom bi lahko zadel tudi sam, a z ugodnega položaja zatresel prečko, nato pa je Perez z natančnim strelom z levico ob oddaljenejšo vratnico postavil končnih 2:0 v enem zadnjih napadov rednega dela.

Iniesta blizu zadetku
Katalonci še vedno ne računajo na nogometaše, ki so igrali na Copi Americi, najvidnejši posamezniki so seveda kapetan in prvi strelec Lionel MessiLuis Suarez ter Philippe Coutinho, ki bodo najverjetneje zaigrali na naslednji tekmi za domači pokal Joana Gamperja proti londonskemu Arsenalu, sledita pa še obračuna z Napolijem v Združenih državah Amerike. Valverde je tudi tokrat obračun začel z zvezdniško poletno okrepitvijo Antoinom Griezmannom v konici napada, čeprav pa Francoz spet ni uspel zadeti, se je nekajkrat izkazal z domiselnimi potezami in nasploh deloval tako, kot da to ne bi bile njegove prve minute v katalonskih vrstah.

Perez (levo) se je spet izkazal, tokrat je prispeval oba gola za katalonsko moštvo.
Perez (levo) se je spet izkazal, tokrat je prispeval oba gola za katalonsko moštvo. FOTO: AP

Po akciji z Jordijem Albo je zapravil tudi lepo priložnost, medtem ko še en Barcin diamant Riqui Puig morda malce sebično ni "podaril" prvega gola novemu soigralcu in po tem, ko je nasprotnikom odvzel žogo, sam zaključil akcijo, čeprav se mu je v sredini ponujal osamljeni Francoz. Blestel je tudi 35-letni Iniesta, ki je skupaj z Villo in še enim starim katalonskim znancem Sergijem Samperjem sicer odigral le prvi polčas. Po napaki Clementa Lengleta bi lahko nekdanji kapetan članskega moštva Barce tudi zadel, a z zavitim strelom z roba kazenskega prostora ni zadel, še enkrat ga je dobro ustavil Marc-Andre ter Stegen.

Blizu zadetka je bil tako kot Griezmann tudi Frenkie De Jong, ki je tudi tokrat dobil priložnost v drugem polčasu na položaju Sergia Busquetsa in se odlično ujel z Ousmanom Dembelejem, ki zaenkrat deluje kot prerojen. Nizozemčev strel v zaključku obračuna je zletel mimo vrat, nekajkrat pa je bil v zaključku akcij nenatančen tudi Carles Alena.

Vrhunci tekme Vissel Kobe ‒ Barcelona:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid prijateljske tekme:

Vissel Kobe ‒ Barcelona 0:2 (0:0)
Perez 59., 86.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

265004
28. 07. 2019 09.46
+0
hvala bogu da nismo kupil Joviča....Evo Perez v 2 tekmah pokazal da je material....Mnogo boljši kot Jovič in še bolj ustreza stilu Barcine igre...
resnicaosvobaja
27. 07. 2019 21.19
+0
Iniesta je še vedno Doktor nogometa, mladci Barcelone solidni, pri De Jongu se mi pa samo smeji ....Še z Vermalnnom bo Visel kobe podoben Barci B
šumar
27. 07. 2019 21.16
+3
tle ga je iniesta mal pihnu ampak ok. reku je da nebo nikoli igral proti barcelni pa vendarle je
Petarda10
27. 07. 2019 21.00
+11
Lepa prijateljska tekma, griezmann je pokazal na obeh tekmah da je igralec za barco, de jong najboljsa okrepitev zadnjih let..
za bojši jutri
27. 07. 2019 20.54
+9
V Mariboru bo pa spet ta nesrečni skorumpirani Jug delil pravico . Sramota za Slovenijo in slovenski narod
le?o
27. 07. 2019 19.58
-14
Se vidi kje se družijo "pravi navijači barce"....pod člankom atletico madrida.
krneki_123
27. 07. 2019 20.53
+10
Fuzbaler
27. 07. 2019 19.01
+27
Iniesta je se vedno doktor za vse veziste.
idiu3krasne
27. 07. 2019 18.30
+25
Kak kaj ROJALovi...7 komadov fasali....Zizu ma bojda potovalko zmerom pri sebi.😂😂😂😂
Janezcesnik
27. 07. 2019 18.49
+17
blue3dragon
27. 07. 2019 17.23
+46
A smem prositi, da prenehate s temi hiperpovezavami na imenih igralcev? Berem, kot da hodim po minskem polju...
Brgolino
27. 07. 2019 16.38
+34
Inesta ostaja doktor sredine igrisca...Griezman pa bi po prikazanem do sedaj lahko dobro sodeloval pri dvojnih podajah z Messijem...
BBarca
27. 07. 2019 16.20
+31
2 polčas boljši od prvega, Griezmann lepo sodeluje v napadih (lahko bi tudi zadel, če bi mu Puig podal namesto da je streljal in zgrešil). Vsi so bili vsaj solidni. Iniesta je pa še vedno pokazal kako se stvari streže.. najlepše podaje so bile njegove.
Boris Kavčič
27. 07. 2019 16.27
+33
Griezmann in Messi bo kar delovalo,,nobeden ni egoist