Nogomet

Danci o SP v Katarju: Vse se vrti okoli denarja, nogometaši pri tem nimamo besede

Ljubljana, 28. 12. 2021 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
1

Danski nogometni reprezentant in član Seville Thomas Delaney je v nedavnem intervjuju za dansko javno radiotelevizijo DR spregovoril o prihajajočem svetovnem prvenstvu v Katarju. 30-letnik je dejal, da je bila odločitev FIFA odvisna zgolj in samo od denarja, saj da si nihče od nogometašev ne želi igrati v Katarju. Njegov selektor Kasper Hjulmand pa je izpostavil, da se bodo morali osredotočiti predvsem na predstave na igrišču.

Thomas Delaney (s številko 4) na tekmi letošnjega evropskega prvenstva, Danska je izpadla v polfinalu.
Thomas Delaney (s številko 4) na tekmi letošnjega evropskega prvenstva, Danska je izpadla v polfinalu. FOTO: AP

"Nihče od nas ne misli, da je dobra ideja, da svetovno prvenstvo gosti Katar. Ampak sistem je trenutno tako zgrajen, da mi (nogometaši, op. a.) nimamo nikakršne besede pri tem. Svetovno prvenstvo bo v Katarju samo zaradi denarja. Zame je to slabo v vseh pogledih. Želel bi si, da bi bil turnir kjer koli drugje, samo v Katarju ne," je bil v pogovoru za DR oster Thomas Delaney

Nekdanji član Borussie iz Dortmunda, trenutno pa nepogrešljivi član španske Seville se je s soigralci na SP prihodnje leto že uvrstil, saj je Danska v svoji kvalifikacijski skupini zasedla prvo mesto. 

Tudi zato imajo njihovi navijači visoke cilje, enako velja za strokovni štab. "Seveda se bomo morali osredotočiti na nogomet. Poskušali bomo dobiti čim več tekem, zato bomo nenazadnje odšli v Katar," je prav tako za DR povedal selektor Kasper Hjulmand, ki do države gostiteljice ni bil tako oster kot njegov varovanec, pa vendar je tudi on povedal nekaj zanimivih besed. 

Dodal je namreč: "Istočasno bomo skušali pokazati, kakšne vrednote si želimo predstavljati. Ampak ne na način, da bi obsojali druge. Nismo vsi enaki in zato ne smemo misliti, da imamo vedno prav."  

Besede danskega vezista so na družbenih omrežjih naletele na veliko odobravanja, ni pa malo niti takšnih, ki menijo, da je časa za leporečenje že zdavnaj zmanjkalo in da bi bilo bolje, če bi tudi nogometaši prešli k dejanjem. 

"Še vedno mi ni jasno, kako lahko nasprotuješ svetovnemu prvenstvu zaradi dokazane korupcije in kršenja človekovih pravic, po drugi strani pa boš na turnirju še vedno igral. Tako lahko se je izogniti odgovornosti. Če ti je resnično mar za problem, boš nekaj storil, ne samo govoril," je zapisal eden od uporabnikov Reddita. 

V preteklosti so dodelitev svetovnega prvenstva Katarju javno kritizirali tudi v nemški in norveški reprezentanci, a se na koncu nobena ni odločila za bojkot. 

Protest nemških nogometašev proti organizaciji svetovnega prvenstva v Katarju
Protest nemških nogometašev proti organizaciji svetovnega prvenstva v Katarju FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JApajaDAja
28. 12. 2021 17.41
+2
bojkotirajte! potem bodo lige,prvenstva.... uefinih in fifinih funkcionarjev!