Nogomet

Danci razpustili nogometno ekipo in vpoklicali kar igralce futsala!

Koebenhavn, 05. 09. 2018 10.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Če se marsikatera reprezentanca v prihajajočem reprezentančnem ciklusu sooča z odpovedmi, pa se danska nogometna reprezentanca z neverjetno zgodbo. Zaradi spora med sindikatom in dansko nogometno zvezo so razpustili nogometno ekipo, za prijateljsko tekmo s Slovaško pa so vpoklicali kar igralce futsala.

Danska nogometna reprezentanca, ki je šele po podaljških klonila v osmini finala proti Hrvaški na letošnjem svetovnem prvenstvu, se spopada s pravo nogometno tragedijo. Zaradi spora med nogometaši (sindikatom) in nogometno zvezo so razpustili celotno reprezentanco in vpoklicali kar nekatere igralce futsala. Jedro spora tiči v tem, da je tamkajšnja nogometna zveza želela vsiliti nov dogovor reprezentantom, kar se tiče sklepanja individualnih pogodb. Te naj bi bile v nasprotju z oglaševalci, s katerimi ima danska nogometna zveza sklenjen dogovor.

Nekdanji napadalec Arsenala John Jensen je začasno prevzel vodenje danske reprezentance.
Nekdanji napadalec Arsenala John Jensen je začasno prevzel vodenje danske reprezentance. FOTO: AP

Med reprezentanti je bil problem tudi v enem bolj prepoznavnih nogometašev Danske, igralcu Tottenhama Christianu Eriksenu. Ta ima sklenjen dogovor s proizvajalcem Nike, uradni pokrovitelj reprezentance pa je Hummel International.

Ker nobena stran ni popustila, so nogometaši predlagali, da začasno rešitev najdejo v podaljšanju obstoječega dogovora. A zveza na to ni pristala in je začela iskati nogometaše, ki bi bili pripravljeni nositi reprezentančni dres. Pozivu k iskanju igralcev med prvoligaškimi klubi se ni odzval praktično nihče, saj so vsi nogometaši potegnili s sindikatom. V Trnavo so v torek iz Koebenhavna poleteli zgolj novinarji, saj se nihče od reprezentantov ni pojavil na letalu.

Iskali, iskali in rešitev našli v igralcih futsala
Danski zvezi je po tekmah s Slovaško (prijateljska) in Walesom (Liga narodov) pet pred dvanajsto nekako le uspelo sestaviti drugorazredno reprezentanco, v kateri bodo igrali celo igralci futsala. Reprezentance ne bo vodil aktualni selektor Aage Hareide, saj se zvezi ne zdi pošteno, da bi vodil nogometaše, ki jih ni zbral sam.

Christopher Haagh, Victor Hansen, Adam Fogt, Christian Christensen, Kevin Jorgensen in Louis Veis so igralci futsala, ki bodo branili barve na tekmi s Slovaško. Vodil jih bo v. d. selektorja John Jensen, nekdanji nogometaš Arsenala. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kopalisce
07. 08. 2019 17.35
Me bolj spominja to na kaksen film, kjer bi na zacetku pisalo: Posneto po resničnih dogodkih. Imena likov so izmišljena. ... Le katero drzavo bi igrala Danska ;) zgleda da je kajtakega mozno tudi v "razvitih" drzavah :)
myrchi
05. 09. 2018 15.42
+2
To se vidi kakšne pitke so igralci futsala, če bi bili fer bi morali povabilo odklonit. Torej sindikat v zvezi ne velja nič.
dvojnidupe
05. 09. 2018 14.17
+5
ja kva je pa ta kaos haha
hokej11
05. 09. 2018 13.55
+14
Zveza bi se morala ukloniti ampak so clani dobili prevec denarja, da bi bilo to mozno. A zdaj naj nogometaš reklamira firmo od katere ne dobi nič, zveza se omasti do bolova, svojega pokrovitelja, ki mu lahko daje več kot sama pogodba s klubom, naj pa kar pozabi? Verjamem, da je situacija bolj kompleksna ampak, da zato trpi reprezentančni nogomet je pa smešno. Pijavke so povsod ne samo pri nas.
Xm@s
05. 09. 2018 13.16
+8
Ka pa mislis
05. 09. 2018 13.12
+15
5 komadov ne gine. futsal ima samo skupno zogo in gol ki pa sta tud drugacna od pravega fuzbala. drugace pa skoda za dansko. dobra ekipa
mmickica
05. 09. 2018 12.13
+39
Ha ha ha..., ta je pa dobra. Tehničarji, saj to sploh ni slabo, če le imajo dovolj kondicije za nogometno igrišče. Še dobro, da niso kar hokejistov vpoklicali!
kameltrajbar
05. 09. 2018 11.40
+32
Bo zanimivo....če futsalovci zmagajo....)
pepe007
05. 09. 2018 11.37
+17
Danska zveza je očitno preveč požrešna.
Helix Nebula
05. 09. 2018 11.31
+30
Danci so neomajni