SP v nogometu 2022

V prodaji že prve vstopnice za mundial v Katarju

Doha, 19. 01. 2022 13.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, N.M.
Komentarji
2

Deset mesecev pred uvodno tekmo svetovnega prvenstva v Katarju je Mednarodna nogometna zveza začela prvo fazo prodaje vstopnic. Zainteresirani se lahko za vstopnice prijavijo do 8. februarja. Če bo zahtev več kot vstopnic, bo Fifa izvedla žrebanje. Mundial bo od 21. novembra do 18. decembra, cene vstopnic pa so zaenkrat nizke.

Če bo potrebno žrebanje vstopnic, bodo navijači do 8. marca izvedeli, ali so bili v žrebu ali ne. V Katarju med mundialom pričakujejo okrog 1,2 milijona obiskovalcev – toda pozor, zaenkrat še ni znano, koliko navijačev si bo v luči koronske pandemije nogometne boje sploh lahko ogledalo v živo. Pričakujemo še podatek o tem, kakšna bo sploh dovoljena kapaciteta stadionov.

V prvi prodajni fazi je možno naročiti vstopnice za posamezne tekme – vse od uvodne tekme do finala; obenem pa tudi pakete vstopnic, s katerimi je moč spremljati vse tekme določene ekipe v predtekmovanju. Letošnja novost je komplet vstopnic za štiri tekme, na štirih različnih prizoriščih – to lahko pripišemo predvsem kratkim razdaljam med dogajanjem v državi gostiteljici. Na voljo so seveda tudi vstopnice za invalide in/ali osebe z omejeno mobilnostjo, so poudarili pri Fifi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred žrebom skupin predtekmovanja, natančneje 1. aprila, bo sledila druga faza prodaje vstopnic – vse do razprodaje zalog. Po žrebanju bodo sledile še nadaljnje prodajne faze. Na voljo so tudi tako imenovane pogojne navijaške vstopnice, s katerimi si lahko gledalci rezervirajo sedež za morebitne tekme svoje ekipe v izločilni fazi tekmovanja, vključno s finalom. Možno naj bi bilo tudi naročilo vstopnic za več kot samo eno tekmo na dan. "Nogomet želimo približati čim več navijačem z vsega sveta," je dejala generalna sekretarka Fife Fatma Samoura .

Delavci na stadionu Lusail v Katarju pred SP 2022
Delavci na stadionu Lusail v Katarju pred SP 2022 FOTO: AP

Cene vstopnic bodo, kot kaže, zaradi koronske pandemije nizke, v primerjavi s prejšnjimi prvenstvi. Tuji navijači bodo za najcenejšo vstopnico odšteli okoli 61 evrov, kar je približno za tretjino manj, kot je bila cena tovrstnih vstopnic na svetovnem prvenstvu leta 2018 v Rusiji. Gledalci iz države gostiteljice ter migrantski delavci bodo lahko vstopnico kupili za slabih deset evrov. To pomeni za kar polovico manj kot v Rusiji, obenem pa gre za najnižjo ceno po SP leta 1986 v Mehiki.

Fifa si želi, da bo s prodajo vstopnic in pravic iz gostinstva zaslužila približno 440 milijonov evrov. Namestitve v hotelih, apartmajih in ladjah za križarjenje bi morale biti na voljo pozneje letos.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mother Russia
19. 01. 2022 18.54
+1
Upam da bom uspel pri žrebu vstopnic...
niktalop
19. 01. 2022 16.59
+1
A bo v odmoru med polčasoma kamenjanje žensk ali bičanje homoseksualcev ?