Nogomet

Dani Alves aretiran zaradi domnevnega spolnega napada

Barcelona, 20. 01. 2023 19.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji zvezdnik Barcelone Dani Alves je bil aretiran, potem ko je bil obtožen spolnega napada v enem izmed nočnih lokalov v Španiji. Sodnik je kasneje zavrnil plačilo varščine, tako da 39-letnik na sojenje čaka v zaporu.

Dani Alves
Dani Alves FOTO: AP

Domnevni napad naj bi se zgodil 31. decembra v nočnem klubu v Barceloni, je sporočila tamkajšnja policija. Danija Alvesa so pridržali, potem ko se je odzval na policijski poziv. Državni tožilci so zahtevali, da ga pridržijo brez varščine, s čimer se je sodnik po večurnem zaslišanju tudi strinjal.

Obtožba spolnega napada v Španiji lahko pomeni karkoli – od nezaželenega otipavanja do posilstva, zato ni povsem jasno, kaj točno Alvesu očitajo. Policija dodatnih pojasnil zaenkrat ni želela dajati. 

Alves je prejšnji teden že zanikal obtožbe v videu, ki ga je poslal španski televizijski postaji Antena 3. Medtem ko je priznal, da je šel plesat v klub na noč domnevnega napada, je dejal, da ženske ne pozna, in dodal: "Nikoli nisem vdrl v osebni prostor kogar koli."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dani Alves je po nekaterih podatkih celo nogometaš z največ osvojenimi lovorikami v karieri. Samo v dresu Barcelone je v zrak dvignil kar 23 lovorik, od tega šest naslovov španskega prvaka in tri pokale za najboljšega v Ligi prvakov. Skupno je osvojil 43 lovorik, njegov nekdanji soigralec Lionel Messi ima eno manj. 

Alves je sicer trenutno član mehiškega UNAM-a. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zapiramvamusta
21. 01. 2023 08.48
+3
To so take neumnosti da boli glava. A ni čudno da je zdaj v modi da lih čedni milijonarji "posiljujejo" razne starlete?
Sky85
21. 01. 2023 10.29
+1
Najbolj smesn pa je,ko se ženska kakih 10 let spomni,da jo je en znani sportnik posilu.žalostno res
Aristotle
21. 01. 2023 08.03
+4
Pri nas bi ga mediji oprostili!!!
zmerni pesimist
20. 01. 2023 20.46
+4
Ja jaz sem ja Alves nogometaš