Nogomet

Dani Alves našel novega delodajalca

Ciudad de Mexico, 23. 07. 2022 20.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
1

Brazilski nogometaš Dani Alves bo kariero nadaljeval v Mehiki. Devetintridesetletni bočni branilec je podpisal pogodbo za Club Universidad Nacional bolj poznan kot Pumas. Po pisanju mehiških medijev se je z ekipo iz Ciudad de Mexica dogovoril za enoletno sodelovanje.

Dani Alves je na vrhuncu svoje kariere igral za Barcelono, z njo je trikrat slavil v evropski ligi prvakov. Na Pirenejskem polotoku je igral še za Sevillo, v Italiji za Juventus, v Franciji za PSG, v domovini pa za Bahio in Sao Paulo. Za brazilsko reprezentanco je doslej odigral 124 tekem in dosegel osem golov, bil je član zasedbe, ki je osvojila zlato kolajno na lanskih olimpijskih igrah v Tokiu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Z novimi soigralci je Alves, ki bo nosil dres s številko 33, že opravil prvi trening in požel val navdušenja tako med nogometaši, kot tudi med navijači Pumasa. Spomnimo, da Alves ni prvi brazilski nogometni zvezdnik, ki se je na jesen svoje karieri odločil za igranje v Mehiki. Eden najatraktivnejših nogometašev vseh časov Ronaldinho je že pred Alvesom v sezoni 2014/15 pol leta igral za Queretaro, za katerega je na 25 tekmah dosegel osem golov. Njegov čas v Mehiki pa je bil bolj odmeven zaradi kontroverznosti kot zaradi njegovih predstav na igrišču.

Dani Alves je bil zadnje pol leta (znova) član Barcelone
Dani Alves je bil zadnje pol leta (znova) član Barcelone FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomaz Korosec
23. 07. 2022 21.36
-1
Uredništvo bi prosil, da objavi še kakšno osebo, ki te lahko impresionira ne pa fuzbaliste.