Nogomet

Dani Alves odlaša: Pokažite mi seznam in bom podpisal

Pariz, 03. 04. 2019 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

35-letnemu Daniju Alvesu se konec sezone izteče pogodba s PSG-jem. Čeprav si tako klub kot igralec podaljšanja želita, pogajanja o morebitni novi pogodbi v zadnjem času mirujejo. Brazilec se želi pred podpisom prepričati o načrtih pariškega velikana.

Alves se je letos že preizkusil kot desni krilni igralec, desni bočni branilec in tudi kot zadnji vezist.
Alves se je letos že preizkusil kot desni krilni igralec, desni bočni branilec in tudi kot zadnji vezist. FOTO: AP

Odkar se je Dani Alves vrnil po poškodbi kolena, zaradi katere je izpustil lansko svetovno prvenstvo v Rusiji, je s svojo prilagodljivostjo eden ključnih mož pariške čete. Z njim naj bi bil zelo zadovoljen tudi strateg Thomas Tuchel, saj nekdanjega nogometaša Barcelone lahko uporablja na različnih igralnih mestih. Ob številnih poškodbah je Alves tako že zaigral na kar treh različnih pozicijah in na 21 tekmah v letošnji sezoni prispeval tudi štiri asistence.

Kot poroča francoski časopis Le Parisien, se je pri podaljšanju Brazilčeve pogodbe zataknilo, saj si Alves pred podpisom želi videti seznam nogometašev, ki jih ima PSG v poletnem prestopnem roku namen pripeljati ali prodati. Predvsem glavna zvezdnika kluba Neymarja in Kyliana Mbappeja se namreč že kar nekaj časa povezuje z Realom iz Madrida, ki po odhodu Cristiana Ronalda še išče novega klubskega talismana. Da bosta omenjena zvezdnika tudi v prihodnje domovala na Parku princev, je Alvesov prvi pogoj. Le z njuno pomočjo ima PSG po Brazilčevem mnenju realne možnosti za naslov v Ligi prvakov, iz katere je letos neslavno izpadel proti Manchester Unitedu. Druga stvar, ki še zanima Brazilca, je, kdo bo nadomestil odhajajočega Thomasa Meunierja, ki bo poleti po vsej verjetnosti zapustil klub, še poročajo pariški mediji.

35-letnik naj bi kariero zaključil po svetovnem prvenstvu leta 2022, ko bo star 39 let. V tem času si trem osvojenim lovorikam v Ligi prvakov iz dresa Barcelone želi dodati še vsaj eno v majici 7-kratnih francoskih prvakov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
03. 04. 2019 15.21
+3
precej naivno naravnana novica.........
JOSEPH HAYDN
03. 04. 2019 13.49
+21
Alves ne vem, če si ravno v letih oziroma formi, da bi lahko izsiljeval. PSG z lahkoto pripelje mlajšega in boljšega igralca.
User513426
03. 04. 2019 19.53
+6
očitno ne veš kaj je izsiljevanje. če bi prebral prispevek bi videl da se dejansko hoče seznaniti z plani in pogoji delodajalca. verjetno tudi ti ne podpišeš pogodbe takoj temveč jo prebereš in se pozanimaš kako stvari stojijo. ali se motim
Stipe Mesi?
04. 04. 2019 09.48
+1
Ne Joseph podpiše takoj, ker ni v letih oz. formi, da bi lahko izsiljeval.