Nogomet

Daniju Alvesu zaporna kazen

Nyon, 22. 02. 2024 10.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Danija Alvesa je sodišče v Barceloni obsodilo na štiri leta in pol zaporne kazni, potem ko ga je spoznalo za krivega posilstva ženske v nočnem klubu konec leta 2022. Tožilci so za nekdanjega zvezdnika Barcelone in PSG-ja zahtevali devet let zaporne kazni z dodatnimi desetimi leti pogojno. Brazilski nogometni reprezentant se lahko na odločitev pritoži še na vrhovno sodišče.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zdaj 40-letni Dani Alves je v zaporu vse od aretacije januarja 2023, potem ko ga je neka ženska obtožila, da jo je posilil na stranišču VIP-prostora nočnega kluba Sutton v Barceloni v zgodnjih jutranjih urah 31. decembra 2022. "Žrtev v dejanje ni privolila in obstajajo dokazi, da je šlo za posilstvo ne glede na pričanje obeh strani," je v izjavi zapisalo sodišče v Barceloni. Tožilci so za nekdanjega zvezdnika Barcelone in PSG-ja ter brazilske reprezentance sprva zahtevali devet let zaporne kazni z dodatnimi desetimi leti pogojno, je ob začetku sojenja 5. februarja pisala AFP.

Štiridesetletni branilec je v zaporu vse od aretacije januarja 2023, potem ko ga je neka ženska obtožila, da jo je posilil na stranišču VIP-prostora nočnega kluba Sutton v Barceloni v zgodnjih jutranjih urah 31. decembra 2022. Alves, ki ima 126 nastopov za brazilsko reprezentanco, je sprva zanikal, da bi žensko sploh poznal. Pozneje je večkrat spremenil svojo zgodbo, na koncu pa dejal, da sta imela sporazumno razmerje.

Dani Alves na zatožni klopi
Dani Alves na zatožni klopi FOTO: AP

"S tem škode niso popravili, zato se bomo borili še naprej, če bo mogoče," je, kot ga citira Marca, dejal tožilec David Saez po prebrani obsodbi. Sodišče je Alvesu naložilo še petletno pogojno kazen, plačati bo moral 150.000 odškodnine žrtvi ter stroške sodnih postopkov, obenem pa bo ob prepovedi komuniciranja z žrtvijo po prenehanju zaporne kazni pet let v veljavi tudi prepoved približevanja, piše Marca.

Sodišče je zapisalo, da je Alves "naglo zgrabil žrtev, jo vrgel na tla in ji preprečil, da bi se premaknila, jo posilil, čeprav je rekla ne in je želela oditi". Po mnenju sodišča "za obstoj spolnega napada ni nujno, da je prišlo do telesnih poškodb, niti da obstajajo dokazi o junaškem nasprotovanju žrtve spolnemu odnosu". Do aretacije je igral za mehiški klub Pumas, policija ga je aretirala 20. januarja med obiskom katalonske prestolnice po koncu svetovnega prvenstva v Katarju in ga odpeljala v pripor. Njegov tedanji klub je z njim takoj prekinil pogodbo.

Alves, ki je igral tudi za Juventus in Sevillo, je v nogometni karieri osvojil kar 42 lovorik, z Barcelono je trikrat osvojil Ligo prvakov, z Brazilijo pa dvakrat južnoameriško prvenstvo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni