Nogomet

Danski selektor Hjulmand jasen: Eriksena čakam odprtih rok

Koebenhavn, 05. 01. 2022 20.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Selektor danske nogometne reprezentance, Kasper Hjulmand, se je odzval na besede Christiana Eriksena, ki je v prvem pogovoru po nesreči na evropskem prvenstvu, ko mu je na tekmi proti Finski zastalo srce, izrazil željo, da bi nastopil na svetovnem prvenstvu. Selektor je dejal, da na Eriksena računa, če bo dovolj dobro pripravljen in zdrav.

"Christiana Eriksena čakam odprtih rok, pri njegovi vrnitvi ne vidim nobenih zadržkov seveda če bodo dovolili zdravniki in če bo pripravljen. Christian je vrhunski igralec in vrhunska oseba, biti na igrišču z njim ali brez njega ni isto. Z njim bi bile naše možnosti na svetovnem prvenstvu v Katarju večje. Vsaka reprezentanca bi si želela takega igralca," je dejal danski selektor Kasper Hjulmand.

Eriksen je v pogovoru za dansko televizijo dejal, da sicer ne ve, ali ga bodo izbrali v ekipo, a je pripravljen na izziv.

Christian Eriksen si želi znova zaigrati v dresu z državnim grbom. Danski selektor Kasper Hjulmand ne bi imel nič proti, a le pod pogojem, da bo nekdanji zvezdnik Tottenhama in milanskega Interja povsem zdrav.
Christian Eriksen si želi znova zaigrati v dresu z državnim grbom. Danski selektor Kasper Hjulmand ne bi imel nič proti, a le pod pogojem, da bo nekdanji zvezdnik Tottenhama in milanskega Interja povsem zdrav. FOTO: AP

Danskemu nogometnemu zvezdniku so po dogodku na evropskem prvenstvu, ko je bil, kot sam pravi, pet minut mrtev, vstavili srčni spodbujevalnik. Decembra je sicer sporazumno prekinil pogodbo z milanskim Interjem, ker igralci s srčnim spodbujevalnikom v Italiji ne smejo igrati profesionalnega nogometa. Trenutno je brez kluba, a redno trenira s svojim moštvom iz mladih let, Odensejem. Pred prihodom v Inter je na profesionalni ravni igral tudi za londonski Tottenham.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.