Nogomet

David Silva na precepu: bajno zaslužiti ali nadaljevati na najvišjem nivoju?

Manchester, 29. 07. 2020 13.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

David Silva se bo po koncu sezone v Ligi prvakov poslovil od Manchester Cityja. Za meščane je igral vse od leta 2010 in se v tem času uveljavil kot eden najboljših nogometašev v zgodovini kluba. 34-letnega Španca pa v kratkem čaka pomembna odločitev. Kariero nadaljevati v Emiratih in mastno zaslužiti ali ostati v Evropi in nadaljevati igranje na najvišjem nivoju? Če se bo Silva odločil za drugo možnost, je prvi kandidat za njegov podpis rimski Lazio.

David Silva se po koncu Lige prvakov poslavlja od Cityja.
David Silva se po koncu Lige prvakov poslavlja od Cityja. FOTO: AP
Shabab Al-Ahli in Al-Nasr sta bila kluba, ki sta se poročanju medijev že dogovarjala z Davidom Silvo.

Ko je David Silva pred časom naznanil, da se po koncu sezone poslavlja od Etihada, se je v medijih začelo namigovati, da bo kariero najverjetneje nadaljeval v Združenih arabskih emiratih. Sedaj pa se je v borbo zanj vmešal še rimski Lazio, ki bo prihodnjo sezono po več kot desetletju prvič nastopal v Ligi prvakov. 

Španski As poroča, da je Silva velika želja trenerja orlov Simoneja Inzaghija, ki 34-letnika vidi v paru z njegovim rojakom Luisom Albertom. Ambiciozni Lazio si želi sestaviti ekipo, ki bi se dostojno kosala v Ligi prvakov in bi se bila sposobna udariti tudi za naslov italijanskega prvaka. Ta je pred dnevi še devetič zapored pripadel Juventusu, a se vse bolj zdi, da se prevlada stare dame na Apeninskem polotoku počasi bliža koncu. 

To je nenazadnje dokazal tudi Lazio, ki je bil na krilih prvega strelca lige Cira Immobileja do premora zaradi koronavirusa povsem blizu Torinčanom. In kdo ve, kaj bi se zgodilo, če bi se z nogometom v mesecu marcu nadaljevalo kot običajno. V drugem delu sezone so Rimljani nato vidno popustili, poznati je bilo, da jim med drugim manjkajo tudi izkušnje, saj so na nekaterih "lažjih" tekmah nepričakovano izgubljali točke. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prav izkušnje pa Silvi nikakor ne manjkajo. Gre namreč za kar 125-kratnega španskega reprezentanta, ki je bil zraven pri vseh največjih uspehih furije – zmagoslavju na svetovnem prvenstvu 2010 in na evropskih prvenstvih 2008 ter 2012. Poleg tega je z meščani je osvojil štiri naslove angleških prvakov, dva pokala FA in kar pet ligaških pokalov. 

Silva je pred prihodom na Otok nastopal za Valencio, v tem času pa je bil dvakrat posojen, in sicer k Celti iz Viga in Eibarju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.