Nogomet

Pri RB Leipzigu odprti za prodajo svojih zvezdnikov: Upamecano na poti na Otok?

Leipzig, 11. 01. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi operativec RB Leipziga Oliver Mintzlaff je v pogovoru za nemški Bild priznal, da so se že v tem mesecu ob pravih ponudbah pripravljeni odreči tudi najboljšim posameznikom ekipe. Angleški mediji namigujejo, da je na izhodnih vratih rdečih bikov predvsem Dayot Upamecano, ki se ga že dlje časa povezuje s prihodom na Otok.

Dayot Upamecano in Neymar v lanskem polfinalu Lige prvakov.
Dayot Upamecano in Neymar v lanskem polfinalu Lige prvakov. FOTO: AP

"Imamo ekipo, ki premore veliko kakovosti in je zelo široka, zato bomo zopet prodajali najboljše nogometaše, če nam bodo ponudbe zanje finančno ustrezale in bomo ocenili, da jih lahko enakovredno nadomestimo," je za nemški Bild povedal Oliver Mintzlaff. Angleški Sky Sports dodaja, da ima Dayot Upamecano v pogodbi odkupno klavzulo v višini 40 milijonov funtov (44 milijonov evrov, op. a.), kar v modernem nogometu še zdaleč ni vrtoglava vsota. Kljub temu pa naj bi bilo bolj verjetno, da bo 22-letni Francoz Leipzig zapustil po koncu aktualne sezone. Med najverjetnejšimi snubci omenjajo tri angleške velikane: Manchester United, Liverpool in Chelsea.

Upamecano se je sicer "franšizi" Red Bull pridružil že leta 2015, ko so njegov potencial prvi opazili pri RB Salzburgu. Zanj so francoskemu Valenciennesu odšteli dobra dva milijona evrov, sedaj pa je ocenjen na kar 60 milijonov. V lanski sezoni je bil 186 centimetrov visoki centralni branilec eden ključnih členov ob Leipzigovem preboju v polfinale Lige prvakov. Zaradi dobrih predstav pa je dočakal tudi prvi vpoklic v francosko izbrano vrsto, za katero je doslej zaigral na treh tekmah. Že dalj časa se sicer govori, da naj bi prestopil na Otok, glede na govorice pa se je zanj v preteklosti najbolj zanimal Manchester United. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Guendouzi po le pol sezone nazaj na Emiratesu?
Že omenjeni nemški Bild je prejšnji vikend poročal še, da bi se nazaj v Anglijo utegnil vrniti Matteo Guendouzi. Nadarjeni vezist je kot posojen nogometaš Arsenala trenutno član berlinske Herthe. Po nekaj odličnih predstavah v Bundesligi naj bi si ga Mikel Arteta zaželel nazaj, saj ima Arsenal tudi letos kar nekaj težav s poškodbami. Thomas Partey, ki je konec prestopnega roka prišel kot zvezdniška okrepitev na sredini igrišča, je doslej denimo zbral vsega pet nastopov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iztok Belšak
11. 01. 2021 08.43
+4
Ne vem ali je pisec članka samo slabo obveščen ali res zelo slabo pozna sceno. Trenutno se najbolj za prihod zavzema FC Bayern, ob odhodu Alabe in Boatenga poleti bo mesto centralnega branilca še kako hitro potrebno zapolniti, Upamecano pa zelo dobro sovpada z francosko falango v Bayernu