Nogomet

V kvalifikacije za Ligo prvakinj Beltinčanke ali Ljubljančanke? Vsak ima svoje argumente

Ljubljana, 26. 05. 2020 12.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav je slovensko žensko klubsko nogometno prvenstvo uradno predčasno zaključeno, pa v tem trenutku še ni znano, katere ekipe bodo našo državo predstavljale v Evropi. Predvsem v najbolj eminentni Ligi prvakinj Slovenija za prihajajočo sezono zaenkrat še uradno nima svojega predstavnika, saj je letošnje tekmovanje razveljavljeno, o potnikih v Evropo pa bo odločal Izvršni odbor NZS v skladu z doseženimi rezultati in razpletom licenciranja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
ŽNK Olimpija je v zadnjih treh letih dvakrat osvojil prvenstvo.
ŽNK Olimpija je v zadnjih treh letih dvakrat osvojil prvenstvo. FOTO: NZS

In tu se pojavlja težava. Največja in najbolj zagrizena tekmeca v Sloveniji iz Beltincev in Ljubljane, ekipi ŽNK Telemach GMT Bekltinci in ŽNK Olimpija vsak po svoje tolmačita pravilnik in sta prepričana, da si bolj zaslužita preboj v kvalifikacije za LP od zagrizenih tekmecev. 

Morda bi bilo v danih okoliščinah in sedaj, ko se je divjanje koronavirusa povsem umirilo, še najbolj pravično, če bi se vodilni ekipi in edini, ki sta (bili) v igri za prvaka, med seboj udarili. Kako, kje in kdaj, pa naj odločijo odgovorni.

"ŽNK OLIMPIJA je v zadnjih dneh s strani sponzorjev, podpornikov in simpatizerjev prejela veliko vprašanj, kateri slovenski ženski klub bo zastopal Slovenijo v kvalifikacijah za Ligo prvakinj. Žal je NZS prekinila prvenstvo in ga v celoti razveljavila, s čimer nam je onemogočila, da se borimo za naslov in s tem udeležbo na kvalifikacijah na igrišču. Na drugi strani pa klub iz Beltincev objavlja zapise, da so oni tisti, ki so najboljše moštvo zadnjih let, in da je samo vprašanje časa, kdaj bo NZS objavila njihovo udeležbo v Evropi. Z vsem spoštovanjem do tekmeca se s tem ne moremo strinjati, kar lahko argumentiramo s podatki o rezultatih na prvenstvu zadnjih štirih let, ko smo dvakrat osvojili prvenstvo, Beltinci enkrat, v tej sezoni pa so bili rezultati razveljavljeni," med drugim opiše v uradnem sporočilu za javnost iz tabora zmajčic, ki so v prvenstvu pred uradnim in predčasnim zaključkom za vodilno ekipo iz Beltincev zaostajali tri točke a bi do konca sezone še dvakrat udarile z vodilno ekipo lige. 

Ana Milović je prva strelka prvenstva.
Ana Milović je prva strelka prvenstva. FOTO: osebni arhiv

V obvestilu NZS o prekinitvi tekmovanj v 1. SŽNL je bilo navedeno, da bo odločitev o udeležencu kvalifikacij UEFA Lige prvakinj sprejel Izvršni odbor NZS v skladu z doseženimi športnimi rezultati in rezultati licenciranja. "Za udeležbo v Evropi moraš biti državni prvak in iz zgoraj navedenega je ŽNK OLIMPIJA najuspešnejši slovenski klub zadnjih štirih let. Ta trenutek še nimamo uradne potrditve s strani NZS o udeležencu, vsekakor pa bi bilo najpravičnejše in v športnem duhu, da se določi potnik v Evropo na igrišču, za kar se zavzemamo že od prvega dne, saj so dani vsi pogoji, da se tekma lahko odigra in na športen način določi potnika v Evropo. Pričakovali bi, da je v interesu NZS in vseh vpletenih, da se srečamo na igrišču in naj zmaga boljši. S tem ne bi prišlo do oškodovanja nobenega kluba, v nasprotnem primeru, pa se lahko zgodi, da bo nekdo oškodovan, ker mu ni bilo omogočena tekmovati. Zato pozivamo NZS in seveda tudi svoje nasprotnike, da sprejmejo našo športno pobudo, saj ni nobene potrebe, da se administrativno določa zmagovalce, zmaguje se lahko samo na igrišču. Vsaka druga rešitev za nas ni sprejemljiva in je v škodo športu in nogometu, da o vrednotah in fair playu ne bi govorili," se je predsednik ljubljanskega kluba mag. Boris Snedec podpisal pod javno klubsko sporočilo. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
26. 05. 2020 14.26
+4
Dvakrat bi se pomerile z prekmurkami in obakrat gladko izgubile. Simp ko pasulj PRVAKINJE BELTINČANKE.