Nogomet

De Jong o selitvi rojaka v Madrid: Raje bi videl, da ostane v Ajaxu

Barcelona, 11. 08. 2019 12.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na pripravljalni tekmi z Napolijem, ki jo je katalonski ponos dobil z 4:0 se je izkazal tudi mladi Frenkie de Jong. Nekdanji član nizozemskega Ajaxa je v letošnjem poletnem prestopnem roku zamenjal delodajalca, za 75 milijonov evrov se je preselil na Camp Nou. Nizozemskega velikana je v zadnjih tednih zapustilo kar nekaj nogometnih draguljev, s selitvijo na iberski polotok pa se spogleduje tudi Donny van de Beek

Ajax je v minuli sezoni spet stopil na pota stare slave in se od nogometne elite poslovil šele v polfinalu Lige prvakov. A nova sezona ne bo enaka minuli, saj je Amsterdam v zadnjih nekaj tednih zapustilo kar nekaj nogometašev, omeniti velja predvsem Frenkija de Jonga in Matthijsa de Ligta. Prvi se je preselil v Barcelono, drugi je odšel v Torino.

Frenkie de Jong upa, da na El Clasicu ne bo stal naproti rojaku - Donnyju van de Beeku.
Frenkie de Jong upa, da na El Clasicu ne bo stal naproti rojaku - Donnyju van de Beeku. FOTO: AP

Prav kmalu pa bi lahko v Ajaxu izgubili še en mlad nogometni biser, vse bližje prestopu v madridski Real je Donny van de Beek. 22-letnik je pred nedavnim potrdil, da že potekajo pogajanja med Madridom in Ajaxom, vendar vsi njegovi nogometni kolegi nad potencialno selitvijo v vrste galaktikov niso najbolj navdušeni.

De Jong je tako priznal, da bi mu bilo ljubše, če nekdanji soigralec ostane v Ajaxu. "Raje bi videl, da ostane v Ajaxu. Ne bi ga rad imel za nasprotnika v La Ligi, poleg tega bi Ajax izgubil pomembnega igralca," je povedal De Jong v pogovoru za ESPN: "Ampak, ko bo vse dogovorjeno in se bo preselil v Madrid, bom zelo vesel zanj. Mislim da si zasluži. Je odličen nogometaš. Spet se bova srečala v Španiji!"

Lani je van de Beek na 34 prvenstvenih tekmah dosegel 9 zadetkov, letos se je na pičlih dveh tekmah že dvakrat vpisal med strelce.
Lani je van de Beek na 34 prvenstvenih tekmah dosegel 9 zadetkov, letos se je na pičlih dveh tekmah že dvakrat vpisal med strelce. FOTO: AP

Van de Beek bi imel za mesto v začetni enajsterici močno konkurenco, med drugim dobitnika zlate žoge Luko Modrića, Tonija Kroosa in Casemira. A De Jong verjame, da njegov sorojak ima kvaliteto, potrebno za preboj v prvo enajsterico.

"Prepričan sem, da je zmožen tega. To je dokazal že zadnjo sezono v Ligi prvakov, predvsem v izločilnih bojih. Mislim, da je dokazal svetu in vsem v Evropi, da je zmožen igrati na tem nivoju," je zaključil član Barcelone.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
11. 08. 2019 16.18
-5
to bi bila odlična okrepitev za nove sveže moči na sredini:)
Petarda10
11. 08. 2019 15.22
+11
10 dni stara novica hitri ste bravo
alien8potnik
11. 08. 2019 14.09
+3
pa bi ti ostal v ajaxu, če tako ljubiš ta klub. svasta.
User513426
11. 08. 2019 14.30
+19
zakaj ne prebereš celotnega prispevka in potem govoriš bedarije. de jong je točno povedal, zakaj si ga ne želi v realu ampak, da ko se bo preselil bo vesel za njega. kaj ti tu ni jasno.
bogdajmir
11. 08. 2019 13.37
+20
Ko smo že mislili, da se Ajax vrača med najboljše v Evropi, so šli vse razprodati. Sicer sem bolj za Barcelono in srečen, da je kupila De Jonga, se je z vsemi prodajami oslabilo eno ekipo, ki bi potencialno lahko spet skočila med velikane. Škoda.
Mirotar
11. 08. 2019 15.21
+10
Ajax je vedno delal na tak način z svojo akademijo...bodo mel vsaj dobro reprezentanco, ker se bodo mladci razvijal v top klubih...