Nogomet

De Laurentiis: Nehajte mi govoriti o afriških igralcih!

Neapelj, 04. 08. 2022 12.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
6

Aurelio de Laurentiis, predsednik italijanskega prvoligaša Napolija, je v intervjuju za Wall Street Italia dejal, da bo klub odslej kupoval afriške in južnoameriške nogometaše le, če se bodo ti strinjali, da ne bodo igrali na prvenstvih za svoje reprezentance. Neapeljčane je sicer pred kratkim zapustil kapetan Senegala Kalidou Koulibaly, ki se je letos udeležil afriškega prvenstva in na njem tudi zmagal.

"Ne bodo šli na afriško ali južnoameriško prvenstvo," je dejal Aurelio de Laurentiis v intervjuju za Wall Street Italia. "Nehajte mi govoriti o afriških igralcih. Želim jim vse dobro, ampak ali v pogodbi podpišejo, da ne bodo igrali na prvenstvu, ali pa ..." je še dodal predsednik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Napoli ima v ekipi sicer kar nekaj afriških reprezentantov. V zadnji sezoni so januarja in februarja ostali brez Senegalca Kalidouja Koulibalyja in Kamerunca Andre-Franka Zambo-Anguissaja, ki sta odšla na afriško prvenstvo. "Med tem prvenstvom in kvalifikacijami za SP v Južni Ameriki igralci niso nikoli na voljo. Mi pa smo idioti, ki plačujemo njihove plače, da lahko igrajo za druge," pravi de Laurentiis. Kapetan Senegala je v času afriškega prvenstva izpustil šest tekem Napolija. Varovanci Luciana Spallettija so sezono v domači Serie A končali na tretjem mestu in bodo v prihodnji sezoni igrali v elitni Ligi prvakov.

Afriško prvenstvo poteka na dve leti januarja in februarja oziroma med evropsko klubsko sezono. Južnoameriško prvenstvo se sicer igra med poletjem, ko ni sezone, a so kvalifikacijske tekme za SP odigrane med klubsko sezono.

Zambo-Anguissa ostaja edini afriški igralec v članski zasedbi Napolija.
Zambo-Anguissa ostaja edini afriški igralec v članski zasedbi Napolija. FOTO: AP

Koulibaly, ki je v aktualnem prestopnem roku iz Napolija prestopil k angleškemu prvoligašu Chelseaju, se je odzval na komentarje svojega bivšega predsednika. "Od njega je odvisno, če je želel to povedati. Za mene je najpomembnejše, da spoštujem vse," je dejal 31-letni branilec. "Ko sem igral za njih, sem igral tudi za Senegal na afriškem prvenstvu, kjer smo zmagali. Res je, da je bil to težak trenutek za njih, ampak odšel sem na prvenstvo in zmagali smo, za to sem danes zelo vesel," dodaja.

Kalidou Koulibalys pokalom afriškega prvaka
Kalidou Koulibalys pokalom afriškega prvaka FOTO: AP

"O afriških reprezentancah ne moreš govoriti tako. Moraš imeti spoštovanje, kot ga imaš do drugih reprezentanc. Kot kapetan Senegala mislim, da to ni pravi način, kako govoriti o afriških ekipah," dodaja Koulibaly, ki meni, da niso vsi v klubu istega mnenja kot predsednik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za zdaj morajo klubi svojim nogometašem med uradnimi reprezentančnimi premori dovoliti igranje za reprezentanco. De Laurentiis je v torek to kontroverzno zahtevo predstavil celotni italijanski serie A, tako da bi vsak Afričan, ki bi prestopil v italijanski klub, moral preskočiti prvenstvo.

Napoli je v tem prestopnem roku Koulibaliya nadomestil z južnokorejskim reprezentanom Min-jae Kimom. De Laurentiis se, kot kaže, ne zaveda, da enako kot afriške nogometaše tudi za azijske velja, da zaradi azijskega prvenstva, ki poteka sredi sezone, redno izpuščajo klubske obveznosti. Naslednje azijske igre so na sporedu med 23. septembrom in 8. oktobrom letos, kar pomeni, da bodo udeleženci izpustili del tako domače kot tudi evropske sezone, kar bo 73-letnemu Italijanu zagotovo dvignilo pritisk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Naslednje afriško prvenstvo bo sicer potekalo januarja 2024 v Slonokoščeni Obali.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
04. 08. 2022 17.29
+2
Aurelio de Laurentiis, predsednik italijanskega prvoligaša Napolija, ima nedvomno zelo rad Napoli, vendar finančno ne more več konkurirati prvim šestim klubom v 1A ligi, praktično so mu pokupili skoraj vse kar je imel kvalitetnega, po lastni izjavi pa Napoli ne zmore kupiti igralca ki bi stal več kot 10 milijonov €, navijači so zelo vroči, fanatični, a ne sprejmejo realnosti, zato daje Aurelio de Laurentiis razne intervjuje in začenja polemike z Uefo in Fifo, da bi se rešil navijaškega srda, resnica pa je taka, da se bo Napoli letos boril za 6 mesto, žalostno za klub z tako zgodovino, ampak tako pač je, mogoče se bodo pojavili kakšni šejki, in se bo Napoli zopet dvignil v višave kjer mu je mesto, kajti mesto Napoli je eno največjih mest v Italiji, le denarja ni.
vrtnicax5
04. 08. 2022 15.19
+3
Naj igrajo Italjani !!
Fakeprofil
04. 08. 2022 14.56
-1
Mislim, da je dobil krompirjevo plesen. LOL
User792410
04. 08. 2022 14.26
+3
Ta zadnje čase vse povprek takšne kozle strelja, da več ne razume niti samega sebe! Bi se moral dat malce pregledat, da ga ni že pri 73ih kaj napadlo!?
mackon08
04. 08. 2022 14.07
-1
Pogodba, ki vsebuje člen da ne sme igrati za svojo državo je proti pravilom UEFE in se je ni treba držati, to bi že ta lahko vedel.
JOSEPH HAYDN
04. 08. 2022 14.03
+7
Kontroverzna je, če je izrezana iz konteksta to kar delate mediji za klike in branje. Želite prikazat nekoga, kot da je rasist