Nogomet

Debi Boatenga z napako: poraz Barcelone na Sanchez Pizjuanu

Sevilla, 23. 01. 2019 23.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Seville so na prvi četrtfinalni tekmi španskega kraljevega pokala z zadetkoma Sarabia in Ben Yedderja ugnali aktualnega državnega prvaka Barcelono in si tako pripravili lepo popotnico pred povratnim dvobojem, ki bo prihodnji teden na Camp Nouu.

Čeprav je strateg branilcev naslova pokalnih prvakov, nogometašev Barcelone, Ernesto Valverde dodobra premešal začetno enajsterico za prvo četrtfinalno tekmo španskega kraljevega pokala proti Sevilli, so mnogi pričakovali precej boljšo izvedbo 'blaugrane', ki je dočakala tudi premierni nastop svoje nove napadalne okrepitve Kevina Princea Boatenga.

Toda to je bil debi z napako, saj so domači s pomočjo bučnih tribun na Sanchez Pizjuanu slavili z dvema zadetkoma prednosti, kar jim daje povsem realne možnosti, da bi čez teden dni na povratnem obračunu na Camp Nouu uspeli ubraniti to prednost in se veseliti uvrstitve v polfinale omenjenega tekmovanja. V vrstah aktualnih španskih državnih prvakov smo tokrat od uvodnega sodnikovega žvižga pogrešali prvega zvezdnika Lionela MessijaLuisa Suareza, Philippeja Coutinha, Sergia Busquetsa, Jordija Albo in vratarja Marca-Andrea ter Stegna. Odlični mladi francoski napadalec Ousmane Dembele pa je izostal zaradi poškodbe gležnja, ki jo je utrpel na zadnjem prvenstvenem obračunu proti Leganesu.

Wissam Ben Yedder je dobro igro kronal z zadetkom v 76. minuti.
Wissam Ben Yedder je dobro igro kronal z zadetkom v 76. minuti. FOTO: AP

Zadela Sarabia in Ben Yedder
Domači so svoji dve veliki priložnosti uspeli pretvoriti v zadetka, gostje pa ne. Slednji so predvsem v 41. minuti zapravili nemogoče; Arthur je lepo zaposlil brazilskega napadalca pri Barceloni Malcoma, ki bi moral le pospraviti žogo v prazno domačo mrežo, a je namesto vodstva svojemu moštvu povzročil prave vzdihljaje začudenja prisotnih gledalcev, ki so se verjetno vprašali, ali je to mogoče. Kazen je prišla v 13. minuti nadaljevanja, ko je lepo podajo Quincyja Promesa v vodilni zadetek Seville pretvoril Pablo Sarabia. Gostje iz katalonske prestolnice so znova zapretili v 81. minuti prek Luisa Suareza, ki je v tandemu s Philippejem Coutinhom v igro vstopil v 63. minuti. A takrat je bil zaostanek gostov že 0:2, saj je v 76. minuti po natančni podaji Everja Banege končni izid srečanja v Andaluziji postavil odlični Wissam Ben Yedder.

Španski kraljevi pokal, četrtfinale, prva tekma, izid:
FC Sevilla - FC Barcelona 2:0 (0:0)
Sarabia 58., Ben Yedder 76.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (51)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
24. 01. 2019 14.17
+1
hehe govorite kot da je vse odloceno pri takem napadu kot ga ima barca in izvenzemeljskem igralcu je napredovanje barce neizbezno
FAUSTOS1
24. 01. 2019 12.45
+1
barca od kar je trener valverde kupuje le odslužene igralce ki v svojih klubih ne igrajo -boateng in vidal oba preko trideset z stalnimi poškodbami
šumar
24. 01. 2019 14.14
-1
no to sta dva kaj pa ostali ki so kupljeni pod valverdejem
KavčStrokovnjak
24. 01. 2019 11.24
+3
Kakšni komentarji... Kot da Barci ni dovoljeno izgubljat. Ta ekipa mora vedno VSE zmagat. Sicer se takoj koga križa. Nobena sramota ni izgubit proti Sevilli.
Kollerik
24. 01. 2019 12.02
+4
Bo kar držalo. Smo že kar preveč razvajeni.
saturnsky23 saturnsky23
24. 01. 2019 10.19
+5
Pošteno rečeno, pet, šest v včerajšnjem nastopu igralcev z Rakitićem na čelu nima kaj iskat v enem največjih klubov na svetu. K temu lahko takoj dodamo Valverdeja, neglede na avtonomnost odločanja. Tukaj se je potrebno ponavljat z znova istim. Koliko nepotrebnega eksperimentiranja, škodljivega zganja ta zaledeneli molcin, ki nismo še videli, da bi zamenjanega igralca pozdravil. Trenutno pri Barci zdravorazumsko ni kaj odpočivati, še (trenutno) prvi pogon ni prav idealen.
sportko47
24. 01. 2019 09.41
+4
Igral so tko k Real večino tekem letos ... zdej razumem nervozo Crispa in Zapiralca !
freex
24. 01. 2019 09.37
+8
Bravo gospod Valverde. Mislim, kot kaže bi prav vsak z malo kmečke pameti lahko sestavljal začetne postave blaugrane bolje kot to počne on. Sploh se ne morem znebiti občutka, da želi doseči negativen rezultat na prav vsaki tekmi. Mislim, po kakšni logiki ne postaviš niti na klop GOAT-a, sploh ko gre za gostovanje in še to proti Sevilli, ki je na 4. mestu La lige. A to res ni več pomembno, da dosežeš gol ali dva v gosteh? Sploh ob odsotnosti Dembeleja tako rekoč ni igralca, ki bi iz nič ustvaril priložnost. Pa dajmo pustit doma še Messija, da vidimo kak šmoren se lahko zgodi. Dajmo kar v prvo postavo Boatenga, ne glede na to, da je na njemu še švic z zadnjega treninga pri Sassuolu. Skratka, ko je bil Coutinho pripeljan in je kazal odlično formo, ga pacient Valverde ni igral. Zdaj, ko igra slabše kot katerikoli drug posameznik pri Barci, je pa velikokrat v začetni, ali pa kot menjava "popestri" igro z izgubljanjem žog na sredini igrišča. Kapo dol res, verjetno celo želim, da barca izpade, saj je močno potrebna menjava tega medlega in tako očitno škodoželjnega valverdeja (namensko z malo).
Kollerik
24. 01. 2019 10.22
+4
No, pa saj je Pique po tekmi povedal vse in potrdil slutnje nekaterih tu na forumu. Barca se z izpadom iz kraljevega sploh ne bo obremenjevala. Tekem je enostavno preveč.
ledr
24. 01. 2019 10.32
+5
Ko sem jaz pisal prav o tem pred nekaj dnevi, so me eni zelo popljuvali... Sem pa imel včeraj občutek, da bi lahko brez Messija in Dembeleja igrali še dva dni, pa ne bi dali gola.
Kollerik
24. 01. 2019 12.05
+2
ledr, včasih je pač "nevarno" preveč razmišljati s svojo glavo. Zdaj po izjavah Piqueja vsaj vemo, da sta imela ti in mmickica še kako prav.
Anticripstoned
24. 01. 2019 09.23
+5
Letos bomo osvojili samo la ligo in ligo prvakov...pokala pač ne
ledr
24. 01. 2019 15.00
+2
Kaj se mene tiče, naj se ti besede pozlatijo. Ker pa sem sam bolj realist, kot optimist menim, da Barca s tako igro, kot jo kaže že celo sezono, letos ne more osvojiti nič. Seveda pa še vedno upam in si želim, da se motim...
cripstoned
24. 01. 2019 09.17
-1
ponavadi ne komentiram novic barce razen ce cestitam za uspeh....ne vem zakaj vidite kot glavnega krivca za poraz valverdeja....ker je messi glavni clen barce mislim da se valverde glede igranja prej posvetuje z messijem....ste 100% da ima valverde glavno besedo? ....se boljse da je pustil na klopi messija in ga spara za tekmo proti neugodni gironi...laliga je bolj pomembna in to je potrebno razumeti....ne vem zakaj barca in real tega tekmovanja ne prepuscata drugim ekipam kot nagrado za pokazano v laligi....ko si zelis naslov spanije in evrope igras v pokalu z b ekipo ne glede na nasprotnika in to je to....vsi tisti ki pa krivite valverdeja pa se tudi motite...kaj mislite da je valverde kot okrepitve pravtako zelel v zadnjih letih vidala, paulinha in zdaj se boatenga? ali je tako zelel messi?....jaz sem preprican da so vsi dobili poziv od messija (barcelona)...enako je bilo tudi vceraj...ob tem je potrebno dodati da ima barca se eno tekmo doma z sevillo....se vedno ostaja 50-50 priloznosti za napredovanje barce kljub vcerajsnjem porazu....
BBarca
24. 01. 2019 09.42
+13
Se strinjam s polovico komentarja. Tudi jaz mislim da naj se pokal igra z rezervami in se fokusira na ligo in ligo prvakov. A definitivno se pa ne strinjam s tem da Messi izbira postavo in okrepitve. Kaj bi Messi imel od Boatenga ali pa Paulinha?
Kollerik
24. 01. 2019 12.06
+3
Messi bi izbral Neymarja. Toda nič od tega, torej Messi ni tisti glavni, ki bi izbiral svoje soigralce.
ummax
24. 01. 2019 09.17
+3
Igra zanič, forme igralcev iz klopi pa ni za komentirat...Če pomislim, da je Boateng pripeljan kot okrepitev, potem pa ne vem kaj bo, a Barci se slabo piše. Trenutno je ekipa z izjemo res redkih posameznikov v ku..., kar se forme tiče in mislim (upam pa da ne) da sedaj prihajajo tekme oziroma čas, ko bodo začeli zapravljati vodstvo na lestvici.
Kollerik
24. 01. 2019 08.58
+0
Eh.... sem razočaran na Malcomom, še posebej pa nad Coutinhem. Vsak je imel svojo 100 % priložnost in nič od nič. In to se jima že prevečkrat dogaja. Boateng pa, kot da ga sploh ne bi bilo. Le kaj se to dogaja s Coutinhem zadnje čase? Morda bi bilo res bolje, da bi namesto nakupa tega Brazilca raje pripeljali nazaj Neymarja? Barci je s tako medlim napadom, kot je to bil včeraj, hudo manjkal v zadnji vrst Vaermelen. Semedo pa je prav tako zgrešene investicija. No nisem siguren, če je lih Valverde toliko kriv vsega. Barca včeraj poleg svoje medle predstave pač ni izkoristila svojih priložnosti.
apodgra
24. 01. 2019 08.17
+10
Namesto , da je Barca kupila De Jonga , bi morala pod nujno razmišljati o menjavi trenerja Valverda. On je trenutno najbolj šibka toča v ekipi Barce. Vsaka njegova poteza je nerazumljiva in vse so v škodo ekipe.Spisek teh norosti je iz tekme v tekmo večji. Dokler je še čas , je treba ukrepati. Ko nastanejo posledice je že prepozno.
dadaljudi
24. 01. 2019 08.17
+11
Valverde mora vn js
dadaljudi
24. 01. 2019 08.19
+8
Js ne vem kak lahk das tako postavo prot sevili zdj bomo ob pokal k si je tip zamislu da bi igral z slabsimi igralci
matej1111
24. 01. 2019 08.15
+15
Ta Boateng ni bil dober za Frankfurt pa Sassulo a zdaj je naenkrat dober za Barco.
mmickica
24. 01. 2019 08.11
+11
Bom še enkrat napisala isto, kot prejšnjič prosti Levanteju. Imam občutek, da Valverde na vsak način želi izpasti iz tega tekmovanja, ker ga je strah, da ne bo zmogel vseh treh tekmovanj hkrati v najbolj odločilnem obdobju in se bo ponovila Roma. Ne pravim, da igralci delijo isto mišljenje, vsaj vsi gotovo ne, ampak za trenerja sem pa vedno bolj prepričana, da imam prav. In proti Levanteju bi bil izpad sicer najbolj eleganten, če bi se zgodil za zeleno mizo, ker se pa to ni zgodilo, bo potrebno zdaj pač izgubiti.
apodgra
24. 01. 2019 08.30
+6
mmickica To , kar naprej počenja trener Barce , pa že malo smrdi na dejstvo, da samo on res želi, oziroma dela na tem , da Barce zaključi to tekmovanje . Kdo ga pri tem usmerja in ima podpora vodstva ? Če dela to na svojo odgvornost , potem si ne zasluži, da še naprej vodiki ekipo Barce. Ne gre tu za nepomebno tekmovanje , gre za ugled Barce. Tako velika ekipa ,kot je Barce si takih anomalij . ne sme dovoliti .
mmickica
24. 01. 2019 08.44
+6
Res je, apodgra in po moje to počne s podporo, če ne celo na zahtevo vodstva. Pa saj to počne veliko klubov, nobeden pa tega ne prizna, seveda...
Campeones34
24. 01. 2019 09.04
+6
Točno tako, Barca je računala na izpadza zeleno mizo, a so pri levanteju zeznili stvar ker niso dali pravočasno pritožbe. No, izpad proti Sevilli tudi nebi bila neka katastrofa in nebi pokvarila ugleda kluba.
PeaceSellsButWhosBuying
24. 01. 2019 08.11
+6
Če sem v nedeljo pohvalil Valverdejevo rotacijo, jo moram danes pokritizirati. Zakaj je v napadu začel z Aleñjajem (ki je veliko boljši v vlogi vezista), nesposobnim Boatengom in trenutno slabim Malcomom? S tovrstnimi odločitvami bo klub stal lovorik.
BBarca
24. 01. 2019 08.04
+5
Prvi polčas niti ni bilo slabo, a v drugem so povsem popustili. Imeli so tudi dve super priložnosti, a kaj ko sta Malcom in Coutinho povsem izven forme. Tudi goli niso padli zaradi neke superiornosti Seville, ampak dveh butastih individualnih napak (enkrat Coutinho, drugič se pa trenutno ne spomnim). Nasploh so najslabše igralci Malcom, Coutinho in pa Roberto. Boateng je pa pokazal, da se zna zelo dobro zagraditi, kar je fino pri organizaciji napadov. Še malo več uigranosti in bo še bolje.
BBarca
24. 01. 2019 08.06
+3
Pa vidi se, da letos Copa definitivno nima neke prioritete. Ne rečem, da ne želijo zmagovati, a na zobe se pa tudi ne bodo metali za to.
Fuzbaler
24. 01. 2019 07.59
+4
Novica : Goran Obrez si je na smucanju v Kützbülu hudo zlomil koleno in v letosnji sezoni ne bo mogel vec komentirati tekem.
KavčStrokovnjak
24. 01. 2019 08.34
-3
Jupiiiiiii!!!! Končno bomo lahko v miru gledali nogomet brez umobolnih nebuloz.
mmickica
24. 01. 2019 09.00
+7
Optimista! Z zlomljeno nogo on lahko se vedno komentira in tudi bo, pa ce ga bodo na nosilih prinesli v studio.
Kollerik
24. 01. 2019 12.01
+2
Tako je, zlomil si je vendarle nogo, ne pa jezik... :)
fihner
24. 01. 2019 07.46
+17
Čestitam Sevilla! Ne morejo stalno slabo igrati, biti izven forme. Barca se mi zdi, da do zjutraj ne bi dala gola. Velverde ga dobro sračka. To pot se bo stežka izvlekel, če se sploh bo...žal.
mmickica
24. 01. 2019 08.05
+5
Jp. Kar mučno jih je bilo gledat, kako so bili brezidejni včeraj.
apodgra
24. 01. 2019 07.36
+17
To , kar pa počenja brezvezni amaterski trener Valverde, pa je preseglo vse meje. Sevilla ni neka amaterska ekipa in še domače igrišče in si privošči igrati s tako slabo ekipo. Privoščim Barci , da izpade iz tega tekmovanja . Samo tako, bo lahko vodstvo Barce spoznalo, da je največji krivec za takšno stanje njihov eksperimentator Valverde. Pa ta človek dela na tem , Barce konča to tekmovanje . Po njegovem bodo najbolj plačani igralci na svetu igrali samo eno ali dve tekmi na mesec , ker vse več odigrane tekme so za njih preobremenitev. Pa ta človek nima pojma o nogometni strategiji ali sploh ve kaj pomeni ta beseda . Čudim se Messiju, da dovoli ,da se z njim manipulira ,kot z nekim brezveznim nogometašem .Zgodbe bivših trenerjev Barce se kar nadaljujejo in nič se niso naučili iz teh bedarij.
Campeones34
24. 01. 2019 09.06
-1
Potemtakem se je za vprašat če so res trenerji krivi, ali nekdo iz ozadja vleče konce
Fuzbaler
24. 01. 2019 07.29
+15
Eksperimentiranja tokrat pa zal ne razumem. Vsako tekmo se gre na zmago. Clovek je dobil obcutek,da si ne zelijo igrati v tem tekmovanju,a taksne igre si ne mores privosciti. Pa ni bil problem to,da ni bilo Messija in da ekipa ne bi bila sposobna,ampak kot da se jim ne bi ljubilo igrati. Se posebej drugi gol Seville je bil katastrofa. Celotno akcijo je obramba Barce le gledala. Coutinho spet pod nivojem. Bojim se,da je dvoboj odlocen, zasluzena zmaga Seville,ceprav je res,da ce bo naslednji teden igral Messi,je mozno vse.