Nogomet

Declan Rice v 97. minuti poskrbel za novo zmago Arsenala

Wolverhampton, 05. 12. 2023 23.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na uvodni tekmi 15. kroga angleške Premier lige so nogometaši Wolverhamptona prišli do minimalne zmage proti Burnleyju. Arsenal si je z zmago proti malčku iz Lutona priigral pet točk naskoka pred najbližjimi zasledovalci, napeto tekmo pa je v 97. minuti odločil Declan Rice.

Hwang Hee-Chan
Hwang Hee-Chan FOTO: AP

Na obračunu med Wolvesi in Burnleyjem je edini zadetek na tekmi v 42. minuti dosegel Hwang Hee-Chan in poskrbel za peto zmago volkov v aktualni sezoni Premier lige.

Statistika tekme Luton - Arsenal
Statistika tekme Luton - Arsenal FOTO: Sofascore.com

Arsenal je v 20. minuti v vodstvo popeljal Gabriel Martinelli, domačini pa so pet minut kasneje izenačili preko Gabriela Osha. V izdihljajih prvega polčasa se je med strelce vpisal še en Gabriel, in sicer Gabriel Jesus, ki je topničarjem pred odhodom na odmor zagotovil minimalno prednost. Drugi polčas so odlično otvorili nogometaši Lutona, ki so do 57. minute preko Elijaha Adebaya in Rossa Barkleya prišli do popolnega preobrata. V 60. minuti je izid poravnal Kai Havertz, vse do zadnjih sekund pa je izgledalo, da bodo domačini prišli do presenetljive točke proti favoriziranemu Arsenalu. Ampak Martin Odegaard in Declan Rice sta imela drugačne načrte. Norvežan je z lepim predložkom našel angleškega vezista, ki je v 97. minuti z glavo premagal domačega vratarja in poskrbel za pomembno zmago Londončanov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
06. 12. 2023 08.03
+1
Letos prvaki.Avtocesta do naslova prvaka.
Franci123
06. 12. 2023 13.43
+0
5 tekem pred koncem prvenstva bodo spet popustili ManCityju.